Şehirde Arıcılık

Şehirde Arıcılık
16 Haziran 2015 tarihinde eklendi.

Şehirde Arıcılık

Değerli ziyaretçilerimiz ve arıcılarımız, şehirde arıcılık olur mu diye demeyin bal gibi oluyor. Aşağıdaki resimlerin çoğunluğu yabancı ülkelerden alınan görüntülerdir. Peki ülkemizde şehir merkezlerinde arıcılık yapan insanlar yok mu tabiki var. Özellikler metropol şehir olan istanbulda bir çok kişi hobi olarak evlerinin çatılarında ve bahçelerinde arı kovanları var. Hatta bizlerinde rastgeldiği ve televizyonlarda da çıkan haberlerde de görüyoruz ki arı oğulları istanbulun bir çok yerinde görünmektedir. Buradan anlaşılıyor ki, istanbulda yoğun bir şekilde arıcılık yapıldığının bir göstergesidir.

Ziyaretçilerimize ufak bir uyarı..! Tabiki arıcılık yapmak ve arılarla ilgilenmek güzeldir. Ama şehir merkezi gibi ve insanların bulunduğu yoğun yerleşim yerlerinde arıcılık yapıyorsanız dikkatli olmak gerekir. Çünkü çevrenizdeki insanların arı sokmasına karşı alerjisi olabilir o yüzden mümkün mertebe insanlara zarar vermeyecek şekilde yerlerde arıcılık yapmaya özen gösterelim. Yada sakin arı ırkları olan ana arı temin ederek arılarınızın bir nebzede olsa hırçın olmayan ırklar ile çalışmış olursunuz.

Bir önceki yazımız olan Eski Tip Arı Kovanları başlıklı makalemizde değişik arı kovanları, eski tip arı kovanları ve farklı arı kovanları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Şehirde Arıcılık Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. Poyraz diyor ki:

    Kardesim sehirde ari beslenirmi hic bakin benim kardesimin alerjisi wardi 12 dakika icinde oldu sizler hobinizi tadmin ediceniz diye insanlarin olmesimi gerekiyor gidin owada ne yaparsaniz yapin biz bunun icin gereken yerlere yazilari yazdik insan toplulugun bulundugu yerde boyle islerin izin werilmemesidir olmasi gereken budur