2023 Yılı Bal Fiyatları

15
paket arı

2023 Yılı Bal Fiyatları Nedir?

2023 yılı bal fiyatları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Artık bir çok yörede herkes balını sağdı ve değerli müşterilerini bekliyorlar. Sizlerde bir bal üretici iseniz aşağıdaki formata uygun olarak bilgilerinizi yazmanız durumunda sitemizde yayınlanmaktadır.

Bilindiği üzere bal fiyatları yörede üretilen balın türüne, kalitesine ve çiçek çeşitlerinin sayısına göre farklılık gösterebilir. Genel olarak, çiçek balı, kestane balı ve çam balı gibi bal türleri bulunmaktadır. Arı sadece bal üretmeyip propolis, arı zehri, polen gibi ürünlerde bulunmaktadır. Bizler sadece ülkemizde doğal olarak üretimi yapılan balların kilo fiyatlarını yazacağız. Fabrikasyon tarzı üretim yapanlar konumuzun dışındadır.

Üretmiş olduğunuz balın tanıtımı yaparken aşağıdaki bilgileri yazıp gönderiniz. Gün içinde yayına girecektir.
Bulunduğunuz il:
Telefon Numarası:
Balınız hakkında bilgi:
Fiyat:

Karakovan Balı: 750 -1000 TL
Arıların kovanlarını doğal olarak ağaç kovukları veya kayalık bölgelerde oluşturdukları yerlerde üretilir. Bu nedenle bu bal türü doğal ve yerel bir üründür. Diğer ballara göre daha zor elde edildiği için ve üretimi daha az olduğu için genellikle yüksek bir fiyata satılır.

2023 yili karakovan bali

Petekli Bal: 400 – 500 TL
Petekli balın tadı, balın türüne, bölgesine ve arıların nektar kaynaklarına bağlı olarak değişebilir. Arılardan direk A4 kağıdı şeklinde aldığımız ballara denilmektedir. Çoğa mağaza da petekli olarak gördüğünüz ballar ilk hali ile petekli baldır.

2023 yili petek bali

Süzme Bal: 500 – 750 TL
Süzme bal, petek balından tortu ve mum parçacıklarının ayrılmasıyla elde edilmektedir. Bu işlem, santrifüj adı verilen bir bal süzme makinesi kullanılarak yapılır. Normal petekli balların bal süzme makinesine konularak süzme işlemi yapılmaktadır.

2023 yili suzme bali

Kestane Balı: 1000 – 1250 TL
Kestane balı, özellikle kestane ağaçlarının çiçeklerinden üretilen ve kestane nektarıyla zenginleştirilen doğal bir bal türüdür. Kestane balı, lezzeti, rengi ve besin içeriği bakımından diğer ballardan farklılık gösterebilir. Ülkemizde Karadeniz bölgelerinden ağırlıklı olarak üretilmekte olup, toksin değeri daha yüksektir.

2023 yili kestane bali

Aycicek Balı: 200-350 TL
Ayçiçek balı, ayçiçek nektarından elde edilen bir bal türüdür. Ülkemizde en yaygın olarak üretilen bal türüdür. Ayçiçek balı, açık sarı veya altın sarısı renktedir. Hafif bir tada ve kokuya sahiptir. Ayçiçek balı, kristalleşmeye oldukça yatkındır.

2023 aycicek bali

Çam Balı: 200 – 400 TL
Çam ağaçları çiçek açtığında ve tomurcuklarını açtığında, arılar bu bitkilerin nektarını toplarlar ve ballarını üretirler. Çam balı, genellikle koyu kahverengi veya yakın bir renge sahiptir. Tat açısından yoğun ve aromatiktir.

2023 cam bali

Kekik Balı: 600 – 700 TL
Kekik balı, arıların kekik otu çiçeklerinin özünü toplayarak ürettiği bir bal çeşididir. Kekik otu, nektarlı bir bitkidir ve yağında timol bulunur. Timol, kekiğin aromatik kokusunu ve tadını oluşturur. Kekik balı, genellikle Çankırı, Kastamonu, Trabzon, Amasya ve Kütahya şehirlerimizde üretilir. Bunun nedeni kekik balının kırsal bölgelerde ve yüksek rakımlı yerlerde doğal olarak yetişmesidir. Ülkemizde bir çok ilimizde kekik karışımı ballar bulunmaktadır.

2023 kekik bali

Ihlamur Balı: 750 – 950 TL
Ihlamur balı, ıhlamur ağacının çiçeklerinden üretilen ve ıhlamur nektarıyla zenginleştirilen doğal bir bal türüdür. Açık renkli ve şeffaf olabilir. Tat açısından hafif, tatlı ve hoş bir lezzete sahiptir. Ayrıca ıhlamurun kendine özgü hafif aromasını taşır.

2023 ihlamur bali

Bal fiyatları, arz ve talep dengesine göre de değişiklik gösterebilir. Bal üretiminin az olduğu yıllarda, bal fiyatları daha yüksek olabilir. Bizim buraya yazdığımız fiyatlar gerçek üreticiler için geçerlidir. Fabrikasyon usulü bal üretimi yapan yani yoğun bir şekilde şekerli bal üretimi yapan arıcılarımız için fiyatlar biraz daha aşağılarda olabilir. Bizim belirttiğimiz fiyatlar Anadolu’nun bir dağ köyünde üretilen doğal ve organik ballar içindir.

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere ürettiğiniz doğal ballarınızı kolay bir şekilde satabilirsiniz. Aşağı yazdığımız formata uygun olarak yorumlar kısmından göndermeniz yeterlidir. Gün içinde yayına alınır. Bir kişinin bir tek reklam veya yorum yapması gerekir. Eşinize ve dostunuza farklı şekilde yorum yaptırabilirsiniz. Ama tek mail ve telefon üzerinden tek reklam olmaktadır.

Bulunduğunuz il:
Telefon Numarası:
Balınız hakkında bilgi:
Fiyat:

Bu şekilde bilgilerinizi gönderebilirsiniz.

paket arı
Önceki İçerik2023 Yılı Antalya Arıcılık Fuarı
Sonraki İçerik2024 Yılı İstanbul Arıcılık Fuarı
Subscribe
Bildir

15 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments