2015 Feshane Arıcılık Festivali

2015 Feshane Arıcılık Festivali
20 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

Feshane arıcılık festivali ilk olarak 2012 yılında yapılmıştı. Organizatörlüğünü İstanbul bal üreticileri başkanı Yalçın Sezer’in yaptığı bu fuar beklenilenden daha büyük ilgi gördüğü için her yıl yapılmaya devam etmektedir. Bu yıl 30-31 Ocak ve 1 Şubat 2015 tarihleri arasında 3 gün olacak şekilde yapılacaktır.

Peki böyle bir arıcılık festivali arıcılar için nasıl bir öneme sahip onun üzerine bir kaç bir şey yazmayı uygun görüyoruz. Böyle önemli ve büyük bir toplanmanın arıcılar arasında olması bütün arıcıların yeniliklerden ve piyasadan haberi olmaktadır. Aynı zamanda bu tür festivallere basında yer verdiği için balın ve arıcılığın önemi daha iyi anlaşılmış olmaktadır. Her şeyde en önemli dünya üzerindeki arıcılığa bakıldığı zaman Türkiye kovan sayısı olarak çok ilerlerde görülmekte ama bal üretim noktasında malesef o sıralama gerilerdeyiz. Burada şunu anlıyoruz demekki ülkemiz arıcılık için uygun ama doğru teknik ve yöntemler kullanılmadığı için yeterli düzeyde arılardan bal alamıyoruz. İşte böyle festivallerde bulunmak arıcılık sektöründe meydana gelen yeni teknik ve yöntemleri yakında görme imkanı bulunuyor.

Arıcılık festivali olduğu için arıcılık adına üretimi yapılan bal, polen ,arı sütü, propolis, apilarnal, balmumu, ana arı, oğul arısı, arılı kovan, bilumum arıcılık malzemeleri, arı ilaçları, arıcılık merası bitkileri, sertifikasyon kuruluşları, bankacılık ve arıcılık kredileri, organik arıcılık, konularında aktif çalışma sergileyen kişi kurum ve kuruluşların ayrıca arıcılık kitap yazarlarının ve akademisyenlerinin bir araya geleceği için zengin bir ortam oluşturmaktadır.

Başarı tesadüf değildir. Bu her sektörde bu şekildedir. Sizlerde arıcılık alanında doğru bilgi ve eğimi alırsanız istenilen düzeyde bal verimi ve başarıyı sağlarsınız. O yüzden bu şekide festival gibi etkinlirde bulunmaya çalışınız. Yine tekrar etmekte fayda var Arıcılık Festivali 30-31 Ocak 1 Şubat Cuma günü Feshane Kültür Merkezinde olacaktır. 2013 yılında yapılan arıcılık fuarı ile ilgili görüntülere buradan bakabilirsiniz: http://www.aricilik.com.tr/2013-feshane-aricilik-festivali.html

Bir önceki yazımız olan Arıcılık Hibe Başvurusunda Gerekli Koşullar başlıklı makalemizde arıcılık destekleme başvurusu, arıcılık hibe başvurusu ve hibe başvurusunda gerekli koşullar hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
2015 Feshane Arıcılık Festivali Konusuna 3 Yorum Yapıldı
  1. can diyor ki:

    Fesanedeki bu fuari bu aksam tarim turk tv izlerken gordum.bu fuari kacirdigim icin cok uzgunum.orta direk tik eskidenn artik alt tabaka gariban vatandasim.sahte bal haberlerinden dolayi hic bir yerden bal almiyor ve yemiyorum.cunki bosa harcayabilecek param yok.keske o fuara gidip bir kac kavanozgercek bal alabilseydim.maydanoz balinada aklim takildi.butun gercek arici ve balcilar birlesip devlete baski yapsin sahtekarlara agir cezalar uygulansin.bal da sahtekarlik peynirde sahtekarlik zeytinde sahtekarlik meyvede sahtekarlik sebzede sahtekarlik.vatandas olarak biktik artik.yaziklar olsun

  2. Süleyman diyor ki:

    Fuardaki ürünlerin fiyat listesine nasıl ulaşırım.selamlar..

    1. Admin diyor ki:

      Süleyman, o şekilde bir fiyat listesi olmaz en güzeli 2016 yılında yapılacak olan feshane arıcılık festivaline katılmanızdır.