Bal Yarışması

Bal Yarışması
20 Mart 2016 tarihinde eklendi.

Bal Yarışması

Balıma güveniyorum diyenler bu haber tam size göre. Her yıl düzenli olarak yapılmakta olan, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi etkinliğinde bal yarışması yapılacaktır. Köyünde, yaylasında vb. yerde doğal olarak üretim yapan arıcılarımız ballarını aşağıdaki yazılan açıklamalar doğrultusundan bal yarışmasına katılabilirler.

Bal Yarışması Kuralları:

1. Kongreye katılan bütün arıcılar yarışmaya katılma hakkına sahiptirler. Jüri üyeleri ile ticari markalar yarışmaya katılamazlar.
2. Ballarını kargo ile göndermek isteyen arıcılar kongre web sayfasında bulunan formu doldurup gönderiye eklemelidirler. Katılım formu Türkçe veya İngilizce olarak doldurulmalıdır.
3. Bütün bal örnekleri 2016 yılında üretilmiş olmalıdır.
4. Bütün bal örnekleri 3 ayrı renksiz kavanozda gönderilmeli ve her bir kavanoz 460 ile 500 gram arasında bal içermelidir. Kavanozlar güvende ve kapağı kolay açılır olmalıdır.
5. Kavanozlardan birisi etiketli olmalı ve balın orijinini, bölgesini ve arıcının adını içermelidir. Diğer 2 kavanoz ise etiketsiz gönderilmelidir.
6. Yurt içinden ve yurt dışından gelecek tüm örnekler 15 Ekim 2016 günü saat 17.00’ye kadar verilen adrese ulaşmalıdır.
7. Yarışmanın değerlendirmesi 31 Ekim 2016 günü saat 17.00’de sona erecektir.
8. Yarışmaya katılan bal örnekleri 4 gün süresince kongre merkezinde sergilenecektir. Kazananlar açılış seremonisinde jüri tarafından açıklanacak ve ödüller kapanış seremonisinde verilecektir.
9. Kazananlar madalya, plaket ve ikramiyelerle ödüllendirilecektir.
10. Kazananlar ayrıca Ulusal ve Uluslararası web sayfalarında ilan edilecektir.

Bal Yarışmasının Örneklerinin Değerlendirilmesi:

1. Bal örnekleri öncelikle duyusal özelliklerine göre değerlendirileceklerdir.
2. Kavanozun durumu değerlendirmenin bir parçasıdır. Bu nedenle eski ve kötü kavanozlar değerlendirmede düşük puan almaya neden olacaktır.
3. Duyusal/görsel analiz kriterleri: Görünüm, Renk, Koku, Tat-Aroma, Doku-Akışkanlık ve Kavanozun Temizliği. Bunlara ilaveten bal örneklerinin kalitelerinin daha iyi belirlenmesinde bütün analizler ele alınacaktır. Jürinin kararı kesin olup tartışmaya açık değildir.
4. Duyusal analizlerde iyi sonuçlar alan bal örneklerinin fiziko-kimyasal özelliklerinin analizleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gıda Analiz Laboratuarı’nda yapılacaktır.
5. Bal örneklerine uygulanacak fiziko-kimyasal analizler: Şeker profili, Proline, Nem, pH ve serbest asitlik, iletkenlik,antibiyotik ve C4 Şeker oranı (sadece çam ballarında test edilecektir), analizleridir. (Yarışmaya katılan ballar üzerinde yapılan kimyasal analizler sonucunda Elde edilen sonuçlar AB Konseyi’nin 20 Aralık 2001’de yayınladığı 2001/110/EC numaralı bal tebliği dikkate alınarak değerlendirilecektir)
6. Yarışmaya sadece süzme ballar katılacak ve sadece kendi kategorilerinde değerlendirileceklerdir.
7. Yukarıda belirtilen koşulları sağlayan ballar belirlenen kategorilerde unifloral (tek çiçekli), polifloral (çok çiçekli) ve çam balı (diğer salgı balları da dahil) olmak üzere 3 kategoride duyusal analiz konusunda uzman uluslararası jüri tarafından değerlendirilecektir.
8. Analizlerde tarafsızlığı garanti altına almak için her örnek kongre sekretaryası tarafından toplanıp katılımcı kimliği ile kodlanarak etiketlenecektir. Bu kod numarası aynı zamanda katılımcının kayıt formuna yazılacaktır. Örnekler jüri üyelerine ve analiz yapacaklara isimsiz olarak gösterilecektir.

Bal Yarışması Katılım Formu İndirmek İçin TIKLAYIN

Gönderi adresi:
Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği
Muslihittin Mah. Cemal Karamuğla Sok.
No: 100 Merkez / Muğla / Turkey

Bu şekilde yapılan Muğla bal yarışması gibi etkinlikten sevdiklerinizi haberdar etmek için paylaşabilirsiniz…

Bir önceki yazımız olan 2016 Arıcılıkta Kar Manzaraları başlıklı makalemizde 2016 yılı arıcılık kış manzaraları, arıcılıkta kar manzaraları ve arıcılıkta kış manzaraları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git