Arılı Kovan Desteği

0
paket arı

Bilindiği üzere devlet arılı kovan desteği olarak her kovan başına belli bir ödeme yapmaktadır. En son yapmış olduğu geçen yıl kovan başı 10 TL gibi bir ödeme yani desteleme yapmıştır. 2017 yılı için yeni bir haber çıkmış olup, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayvancılık desteklemelerine ilişkin uygulama esasları belirlendi. Arılı kovan destekleme dilekçe yazısı aşağıda bulunan yazımızın altında linki bulunmaktadır.

Bakanlığın konuya ilişkin tebliği Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, buzağı desteklemeleri, soy kütüğü işletmelerinde 2018 yılında olmak üzere iki dönemde, ön soy kütüğü işletmelerinde ilki 2017 yılında olmak üzere üç dönemde gerçekleştirilecek. İlk destekleme başvurusu 1 Ekim 2017’ye kadar il veya ilçe müdürlüklerine yapılacak. Bu dönemde başvurusu olmayan yetiştiriciler, sonraki destekleme dönemleri için 1 Kasım-31 Aralık’ta başvuruda bulunabilecek.

Arılı Kovan Desteği

Başvuru tarihi Bakanlık tarafından yayınlanacak talimatla belirlenecek.  Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla bin adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacak.

AKS bilgilerini güncelleyen arıcı, destekleme ödemesinden yararlanmak için bulunduğu ilin il/ilçe müdürlüğüne, 30 gün içinde ilgili belgelerle şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığı ile başvuruda bulunacak.  AKS’ye kayıtlı, yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara damızlık ana arı ve ana arı adedince destekleme ödemesi yapılacak.

Desteklemeden faydalanmak isteyenler, il/ilçe müdürlüğüne 20 Ekim’e kadar başvuruda bulunacak. Tebliğ, 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Arılı kovan desteği ilgili olarak güncel bulunduğunuz illerde ve ilçelerde alım veya başvuru kabul ediliyorsa yorum yazarak bizleri ve diğer arıcılarımızı bilgilendirmiş olursunuz.

ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ İÇİN İZLENECEK YOL ŞU ŞEKİLDEDİR;

  1. Üretici, şahsen veya birliği aracılığı ile arılığının bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat eder.
  2. Arılı kovanlar il/ilçe müdürlüğünce tespit edilir.
  3. Gezginci arıcıların tespit tutanakları işletmelerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne gönderilir.
  4. Desteklenecek kovan sayısı, üretim verileri ve diğer bilgiler Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)’ne girilir.
  5. AKS’den alınan icmaller askıya çıkarılır. Kesinleşen listeler Genel Müdürlüğe gönderilir.
  6. Destekleme ödemeleri birlikleri aracığı ile üreticilerin hesaplarına aktarılır.

Arılı Kovan Desteleme Dilekçesi ile ilgili Tarım il/ilçe müdürlüklerine vererek ardından destekleme alabilirsiniz. Arılık kovan destekleme dilekçesine ulaşmak için TIKLAYIN…

paket arı
Önceki İçerikDişlerinizi Bal İle Fırçalayın
Sonraki İçerik2017 Arıcılık Destekleri ve Hibesi
Subscribe
Bildir

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments