2023 Yılı Arılı Kovan Desteği

0
paket arı

2023 yılı arılı kovan desteği başvuru 29 Aralık 2023 ‘tür.

Her yıl bu tarihlerde arılı kovan desteklemeleri yayınlamaktadır. Bundan dolayı 2023 yılı için sahip olduğunuz arılı kovan desteklemeler ile ilgili olarak kovan tespit aşamaları başlamıştır.

Bakanlık tarafından henüz başvuru dilekçeleri yayınlamadığı için dilekçe verilme işlemi olmayacaktır. Başvuru dilekçeleri yayınlanma safhası olunca başvurular yapılabilecektir. Bütün arıcılarımızı kovan tespitlerini yaptırmaları gerekmektedir. Arılı kovan desteklemeleriniz 30 Ekim tarihine kadar yapmayı unutmayınız.

2023 arili kovan destegi 2

2023 yılı Tarımsal Desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Buna göre; Birlik üyesi arıcılara kovan başına destekleme 60 TL, Birlik üyesi olmayan arıcılara ise kovan başına 40 TL olarak belirlenmiştir. Arıcılarımızın, Bakanlıktan üretim izni almış damızlık ana arı üreticilerinden satın alıp kullandıkları damızlık ana arı başına ödenecek destekleme miktarı ise 200 TL olarak belirlenmiştir.

2023 yili arili kovan desteklemeleri 1

Kovan tespiti yapılırken dikkat edilecek hususlar olarak, arı kovanlarını tek tek açılarak çerçeve sayıları göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır. Mevsim şartlarına göre olmasına gereken çerçeve sayısında olmalıdır. Çerçeve sayısı çok düşük ve sönmüş olan arı kovanları tespite dahil olmaz. Bundan dolayı sönmüş ve içinde hiç arı olmayan kovanlarınızı bir kenara ayırınız. Çerçeve sayıları düşük olanlarda ise bölme vs. varsa bunlarda değerlendirilerek kovanlara dahil edilebilir.

2023 arili kovan destegi 3

Arılı kovan destek başvurusu için e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Buraya tıklayarak yapabilirsiniz.
Arılı kovan desteklemeleri ile ilgili sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmından yazınız.

paket arı
Önceki İçerik2023 Yılı Ankara Arıcılık Fuarı
Sonraki İçerikArıcı Körüğünde Ne Yakılır
Subscribe
Bildir

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments