2016 Arıcılık Fuarı

38
104
2016 arıcılık fuarı haliç kongresi

2016 Arıcılık Fuarı

Ülkemizin farklı illerinde ve bölgelerinde arıcılık fuarları düzenlenmektedir ama en önemlisi ve aktif olanı ise istanbulda yapılan feshane arıcılık fuarı hepsinden daha güzel olmaktadır. Fuara katılım oranı ve arıcıların bundan büyük istifade etmesinden dolayı her yıl yapılmaktadır. 2016 yılı arıcılık fuarı bu yılda yapılacaktır. Biz arıcılar olarakta böyle bir arıcılık bu tür arıcılık fuarlarının açılmasını temenni ediyoruz ve fuar konusunda görüş ve yorumlarınızı aşağıya yazarsanız ilgililere ulaşmı olur. Bu yıl arıcılık fuarı 29-30-30 Ocak 2016 tarihlerinde Haliç Kongre Kültür Merkezinde olacaktır. Bütün arıcılarımıza duyurulur.

2016 arıcılık fuarıHer yıl geneleneksel olarak yapılmakta olan arıcılık fuarı bu yılda yapılması planlanıyor. Arıcılar olarak ve bal üreticileri olarak festivalde standlarınızı bir önce almanız gerekmektedir. Çünkü arıcı olarak veya bal üretici olarak sesinizi ve adınızı duyurabileceğiniz noktalardan bir tanesi bu tür etkinliklerdir. Çünkü Türkiye’nin bir çok noktasından gelen kişiler sizi burada tanıyıp ve ürünlerini görme imkanı bulacaklardır. Aynı zamanda siz arıcı olarak böyle bir yerde bulunmanız arıcılık dünyasından meydana gelen gelişmeleri buralarda daha hızlı takip etme şansınız olacaktır.

Dünya genelinde bakıldığı zaman bizler arıcılık sektöründe çok iyilerde olduğumuz söylenemez. Bu tür arıcılık festivallerinin yapılması ve yeni tekniklerin öğrenilmesi bizim arıcılık alanında daha iyi gelişmeler elde ederek daha iyi verim almamızı sağlayacaktır. Arıcılık alanında edinmek istediğiniz malzeme gibi araç ve gereçleri kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Eğer arıcı iseniz mutlaka bu tür etkinliklere katılmayı ihmal etmeyiniz.

Arıcılık fuarından arıcılık adına ne arıyorsanız bulabilirsiniz. Arı ürünleri olan; bal, polen, arı sütü, arı zehiri ve propolis gibi ürünlerin çok farklı bölgelerde üretilenleri görebilirsiniz. Aynı zamanda arıcılık faaliyetlerinde kullanılan arıcılık malzemeleri olarak; arı kovanı, arı ilaçları, ana arı, arılı kovan, arı satışı yada paket arı, organik arıcılık ve bankaların vermiş olduğu arıcılık kredisi vb. bir çok alanda farklı etkinlikler ve satışlar mevcuttur.

2016 arıcılık fuarı ile ilgili olan görüşlerinizi aşağıda bulunan “Yorumlar” kısmından iletmenizi önemle rica ediyoruz. Yazmış olduğunuz öneri ve görüşler bu tür festivalleri düzenleyenler açısından bir adım daha fazla atmalarını sağlamaktadır. Bu yıl ki arıcılık fuarı Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olup, 29-30-31 Ocak 2016 tarihlerinde olacaktır.

2016 yılı sonu itibari ile yapılacak olan arıcılık fuarı ise; 24-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Apistanbul bal ve arıcılık fuarı düzenleyecektir ilgilenenleri takip etmeler önemle rica olunur.

Daha önceki yıllar yapılan arıcılık fuarı ve diğer arıcılık fuarları hakkındaki yazılarımızı okumak için: http://www.aricilik.com.tr/etiket/aricilik-fuari

İstanbul Arıcılık Fuarı hakkındaki yazıyı okumak için TIKLAYIN…

2016 İstanbul Arıcılık Fuarına Nasıl Gidilir okumak için TIKLAYIN…

2017 Arıcılık Fuarı olarak yapılacakları görmek için TIKLAYIN…

38 YORUMLAR

  1. 1-arıcılar fuara ücret ödeyecekmi ? Bu ücretler nelerdir? 2-arıcıların konaklamakarına ilişkin kolaylıklar sağlandı mı ? Ücreti ne kadar selamlar

  2. Arıcılık fuarını canı gönülden testekliyorum, duyuru metninde de belirttiğiniz gibi ülkemizde arcılık imkanları çok müsait olduğu halde maalesef istenilen düzeyde yapılamamakta ve beklenen miktar kadar bal üretimi gerçekleştirilememektedir. Bilimsel ve proğramlı bir arıcılık stratejisi geliştirildiği taktirde arıcılığın ve bal üretiminin bugünkünden çok daha fazla olacağı ve ülkemiz ve tüm dünya insanları güvenilir ve kaliteli bal tüketebilecektir. Ülkemizin çeşitli bölgelerine özgü ve yoğun olarak bulunan arı ırklarının yerinde bakım ve geliştirilmesiyle daha kaliteli ve sağlıklı bal üretilebilecektir. Anadolu’da yaygın olarak bulunan ırklardan Kafkas Irkı arının Doğuanadolu bölgesinde yaygınlaştırıp sağlıklı, kaliteli ve nitelikli bal elde ederek Kars Balı ve Arıcılığını kalkındırma hamlesi yapmak istiyoruz. Bu bağlamda düşündüğümüz projeye destek olmanız dileği ile .

    Doç. Dr. Mehmet Ali KIRPIK
    Kafkas Üniversitesi
    Fen Edebiyat Fakültesi
    Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi

    • mehmet ali kırpık, arıcılık fuarı hakkında yapmış olduğunuz değerli yorum için teşeekkürler hocam. Bu tür etkinlikler sesimizi ve seslerimizi duyurmak için birer fırsat. Bu tür fuarları değerlendirmek için buralara katılarak sesimizi daha fazla duyurabiliriz.

    • slm hocam ben orjınal kara kovan balı almak istiyorum nerden bulabilirim petekli istiyorum agzıma aldıgım zaman petegi sakız gibi kalmıyacak eriyecek çogu burda var sakız kalıyor petegi varsa adres yada marka ve fiyatı telefon adres önerirsenşz sevinirim adanada yaşıyorum

  3. Feshane de yapılan arıcılar ve balcilar fuarına her yıl katıldık maddi ve manevi çok güzel kazanımlarimiz oldu Yalçın SEZER VE ekibine teşekkür ederim. NEHRİ ŞEMDİNLİ BALEVİ FATİH İSTANBUL.

  4. yapılacak fuarI ÇANKIRI -KURŞUNLU ILÇEMIZDE YENI KURULMUŞ BAL URETICI BIRLIGI UYELERI OLARAK KATILMAK İSTIYORUZ DAHA ONCEDE KATILMIŞTIK EMEGI GECENLERE TEŞEKKUR EDIYORUM YALNIZ BU ILANLARI BIRLIK GENEL MERKEZLERIMIZE BILDIRILIRSE ONLARDA KENDI TEŞKILATLARINA BILDIRMELERI HALINDE HER KONUDAN BIZ TAŞRA OLARAK HABERIMIZ OLUR TEŞEKKURLER

  5. 1- HALİÇ KONGRE MERKEZİ TERCİH ETMENİZİN SEBEBİ NEDİR
    2-KATILIMCI FİRMALAR FESTİVAL SEBEBİYLE ÖZEL İNDİRİM YAPMIORLAR GENELDE FESTİVALDEKİ STANTLARDA AYNI FİYAT POLİTİKASINI UYGULUYORLAR SİZCE

    • İSA ANDOLU, her yıl feshanede yapılıyordu bu yıl orası tercih edildi, sanırım feshanede tadilat çalışması var onun dışında özel bir sebebi yok. Genel olarak bu tür fuarlarda indirimler yapılmaktadır.

  6. Lutfen bu festivalin amacini yazarmisiniz, Satismi ya oyretim acilimi. Azerbaycanda ariclik merkezimiz var, eger cok gerekli bilgiler varsa katilmak isterdik, bunun icinde daha detayli bilgi edinmek isterdim.

    • Lale Mirzezade, 2016 arıcılık fuarı olarak düzenlenen bu etkinlikte arıcılar ve tüketiciler buluşmaktadır. Arıcılar olarak, arı ürünleri her çeşidi burada satılmaktadır. Arıcılık malzemeleri imalatı yapan işletmeler ise A’dan Z’ye ne kadar malzeme varsa satışını yapmaktadırlar.

  7. Fuar günlerinde her gün aynı programı var yoksa gün gün değişik etkinlikler olacakmı kabristan geleceğim için ona göre bilet ve otel rezervasyonu yaptiracam

    • Ali ASILSOY, arıcılık fuarı cuma günü başlayacak cumartesi devam edip pazar günü son bulacaktır. Genel olarak arıcılık malzemeleri tanıtımı ve arı ürünlerinin satışı olarak geçiyor. Farklı konuklar olabiliyor tabi ki.

  8. FUAR SÜRESİNCE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DA YER VERİLMESİ FAYDALI OLACAKTIR. ŞAYET VARSA PROGRAMI VE SAATLERİNİ AÇIKLAYINIZ. SELAMLAR.BAŞARILAR.

  9. istambulda 2 fuarmı olacak 19/20/21 subarta arıcılar birliginin fuarı var
    29-30-31 Ocak 2016 tarihlerinde olacaktır.
    doğrumu anladım yoksa 2si aynı fuarmı

    • erdoğan, doğrudur. İki farklı yerde dediğiniz tarihlerde arıcılık fuarı olacaktır. Bu arıcılık fuarı 29-30-31 Ocak 2016 tarihinde olacaktır.

  10. Merhabalar,
    Fuara katılımcı listesini nasıl öğrenebiliriz? Bu konuda benim Yunanistan’dan gelecek misafirlerim var. Katılımcı listesini öğrenmek istiyorlar..

  11. Meaba biz ozbekistanda ariçilik işini yapuhoruz .sizin bu fuariniz bu aydi sonundami yani bizin millet katilmak istiyorlar .lutfen soyleyin

  12. 2014 de Fethiye’de 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşmişti sanırım. Arıcılık Fuarı adı altında düzenlendi. Bu yıl İstanbul dışında düzenlenecek bir fuar var mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

  13. Bu fuarlari gonulden destekliyoruz.butun ureticilerin Istanbula ulasabilmeleri imkansiz gibi gorunuyor.Izmir Ankara ve guney illerimizde de yapilmasini onemle rica ederiz…

  14. Fuarlar biz arıcılar için çok önemli olup bilgi paylaşımı için gerekli fakat bu yıl seçilen yer çok küçük olup bir rezillik biz üreten arıcılar bu kadar küçük bunu hak etmiyoruz feshanede yapılan fuarlar daha güzel ve ferahtı Birde 1 adet çay 4 tl bu nedir bir soygun biz üretenler daha iyilere layıkyız.

  15. mehmet kara ya katılıyorum talep tahmini hatalı olbilir doğru drüs bakıp inceleme imkanı yoktu istişare yapamadık çok dar ve sıkıcı bir ol duğundan çabuk terk etmek zorunda kaldık.selamün aleyküm tüm arıcı arkadaşlara.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here