Arıcılıkta Ocak Ayında Yapılması Gerekenler

Arıcılıkta Ocak Ayında Yapılması Gerekenler
12 Ocak 2015 tarihinde eklendi, 8.049 kez okundu.

Değerli arıcılarımız, sizlere her ay düzenli olarak arılıkta neler yapılması gerektiğini yazmaya çalışacağız. Arıcılık öyle yazın yapılan bir iş değil her dönem durmaksızın çalışmanız gerekiyor. Ocak ayından başlayarak bütün ayları yazmaya çalışalım.

İlk ayımız Ocak ayı olduğu için bu ayda arılar sürekli olarak kovan içerisinde oldukları için kovan uçuş tahtasının temiz olmalı ve mümkün mertebe arıları rahatsız etmeden havalandırması sağlanmalıdır. Çünkü aşırı karlar yağacağı için arıların önünü kapanabilir. O yüzden fazla arıları rahatsız etmeden tabiri caizse çaktırmadan kovan önündeki karlar alınabilir. Havalar iyiyse yeteri kadar bal stoku da yoksa arı keki verebilirsiniz. Bu dönemde arılar salkımda olduğu için salkımda düşen arılar tekrar salkıma çıkmayacağı ve arıların ölmemesi için arı kovanı çerçeveler sarsılmamalıdır.

Son olarakta, arı hastalıklarına karşı mücadele edilebilir. Özellikler varroaya karşı oksalik asit uygulaması yapabilirsiniz. Şubat ayında yapılması gerekenler yazısında görüşmek dileğiyle…

Bir önceki yazımız olan Arıcılık Takvimi başlıklı makalemizde arıcılık mevsimi ve arıcılık takvimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Arıcılıkta Ocak Ayında Yapılması Gerekenler Konusuna 6 Yorum Yapıldı
  1. bilal dedi ki:

    sizlere nekadar teşekür etsek az hakikatan bizim gibi arıcılara gerek görsel gerek yazıyla aydın latmanız çok güzel şeyler sagolun rabim nimetinizi şükrünüzü artırsın

    1. Admin dedi ki:

      Eksiz olmayın çok teşekkür ederiz.

  2. serdar dedi ki:

    mrb ben tokatta yaşıyorum arılarım 1250 mt yüksekte olan köyümüzde köyümüz yama bir yer olduğu için arılar ilkbaharda 3 km uçuşla 500 mt reye kadar iniyor isterlersede 3 km uçuş mesafesinde 1700 mt kadar çıkabiliyor siz hangi ırk arı kullanmamı tercih edersiniz

    1. Admin dedi ki:

      serdar, bulunduğunuz rakım itibari ile kafkas arı ırkını tercih etmeniz doğru olacaktır.

  3. adem can dedi ki:

    Şu an arılara surup versek nasıl olur arılar uçuyor

    1. Admin dedi ki:

      adem can, bulunduğunuz yerde hava sıcaklıkları iyiyse az az verebilirsiniz.