Kasım Ayında Arıcılık Çalışmaları

0
Kasım Ayında Arıcılık Çalışmaları
ana arı siparişi
satılık arı ve paket arı

Sitemizden ay ay arılara yapılması gereken çalışmalar konusunda bilgi vermekteyiz. Bir başka ayımız olan arıcılıkta Kasım ayında yapılması gereken çalışmaları anlatacağız. Artık Kasım ayı arıcılık sezonu için biten bir dönem olup, son demlerini yaşamaktadır. Ufak tefek işler yine olmaktadır çünkü arıcının bütün günleri dolu geçer.

Artık havaların soğuması ile birlikte arıları bu ayda fazla rahatsız etmek doğru olmaz. Eğer hava sıcaklıkları iyiyse yani arılar güzel girip çıkışları iyiyse ve çalışıyorsa bu arıları kontrol edebilir ve her  zaman ki bakmanız gereken önemli noktalara bakabiliriz. Öncelik olarak, fazla boş petekler varsa yani arıların basmadığı petekler varsa bunlar alınıp yerlerine sıkıştırma tahtası veya straforu ile koyarak arıların sıcak kalmasını sağlayabiliriz.

Sıkıştırma işlemi yapıldıktan sonra eğer stok durumu az olan arılar için takviye beslemesi yapılabilir. Daha çok kek ile besleme yapılması önerilir. Çünkü şurup ile yapılırsa havaların da soğuk gideceği arılar, soğuk havalarda şerbeti alamayıp aynı zamanda şurubun içine düşerek toplu ölümlere sebep olabilir. Bu yüzden dolayı fondan arı keki veya normal arı keklerinden verme işlemi yapılabilir.

Kasım Ayında Arıcılık Çalışmaları 1

Daha sonra yağışların başlaması ile birlikte kovanların ıslanmaması için, kovanların üzerine branda çadırı gerilebilir. Hem arıları sıcak tutmuş olur hemde kovanların uzun ömürlü olmasını sağlayabiliriz. Aynı zamanda kovanları yerden 30-40 cm yukarıda tutarakta yerden gelecek olan haşera ve böceklere karşı önlem alınmış olur. Çünkü arılar bu ayda yapacağımız son işler olacak daha sonra belki Şubat ve Mart ayına kadar dokunamayacağız.

Yine bizim ifade etmediğimiz ve sizi yaptığınız uygulamalar var ise aşağıdaki yorumlar kısmından yazabilirsiniz.

 

satılık arı ve paket arı

Yorumunuz veya görüşünüz nedir?

Yazı hakkında yorumunuz nedir?
İsminiz Nedir