Arıcılıkta 2 Ayda 100 Bin Kazandı

Arıcılıkta 2 Ayda 100 Bin Kazandı
9 Ağustos 2017 tarihinde eklendi, 6.312 kez okundu.

Arıcılık İşinde 2 Ayda 100 Bin Kazandı

Değerli arıcılarımız ilgili haberimiz internet ortamında görülmüş olup, kazanılan para da kayda değer olduğu için siz değerli arıcılar olarak konu hakkında yorumunuz görmek ve değerlendirmenizi almak isteriz. Haberi olduğu şekilde aşağıya yazıyoruz.

Faruk Çengel isimli bir arıcımız şu şekilde ifade diyor; belli bir altyapı eğitimi ve elde edilecek olan tecrübe sonrası yapılabilen arıcılık, istikrarlı bir şekilde bu işe yönelenlere ciddi kazançlar sağlıyor. Arıcılık yapan vatandaşlar, yaz aylarında çalışıp kış aylarında ise bal satışı yaparak geçimini sağlıyorlar. Bu işi profesyonel olarak yapanlar ise 200 arı ile yılda 100 bin liraya kadar kazanç elde edebiliyor. 6 yaşından itibaren arıcılık mesleğinin içinde olan, bugün ise bir işletmede bu meslekle alakalı araç gereç satışı yapan Faruk Çengel, arıcılıktan verim alabilmek için özel bir yere ihtiyaç olmadığını belirterek, disiplinli bir çalışmanın vatandaşlara büyük kazançlar sağladığını ifade etti.

Her işte olduğu gibi arıcılığın da belli zorlukları olduğunu vurgulayan Çengel, “Burada asıl mesele altyapı. Altyapıyı bildikten sonra gerisi mantığa kalıyor. Arının kovanını ev olarak düşünürsek, kendimize istediğimiz her şeyi arı için de düşünürsek gerisi kolay. Bize danışanlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Eskişehir’de arıcılar dayanışma içinde, gücenme ve kıskanma yok. Bilgi paylaşımı çok sağlam. Bu işe ciddi şekilde yönelen birisinin yılda 2 aylık bir çalışma ile neredeyse bir doktor kadar kazanç sağlaması mümkün” şeklinde konuştu.

“Arıcılıktan herkes kazanç sağlayabilir”
Arıcılığa yaklaşık 700 liralık bir araç gereç takımı ile başlanabileceğini belirten Faruk Çengel, meslek hakkındaki detayları şu ifadelerle dile getirdi:
“Arıcılıkta en önemli konulardan birisi arıyı yönlendirebilmek. Bu da bir tecrübe süreci demek. Arıcılıktan herkes kazanç sağlayabilir. İşi bileni zengin de edebilir, acemice davranana zarar da ettirebilir. Bu işe hiç başlamamışlar için, kış günlerinde İlçe Tarım Müdürlüğünden, Eskişehir Arıcılar Birliğinden, İş-Kurdan kurslar veriliyor. Bir aylık bir kurs ve ücretsiz. Herkes gidebiliyor. Bu, işin teorik kısmı. Onun haricinde bize gelen meraklılara zaten ‘Kovanlarınızın, arılarınızın videosunu çekin fotoğrafını çekin biz size yardımcı olalım’ diyoruz. Söylemek istediğimiz; bu iş yapılsın mı, evet yapılsın. Arıcılık, ciddi olarak bu işi yapanı ihya eder.” diyerek cümlelerini bitiriyor.

Bu şekilde bir haberi paylaştıktan sonra arıcılık yapmak isteyen veya düşünen bir çok kişi bu işi yapmak için artık karar vermesi gerekecektir. Ama şunu da dile getirmek lazım ortalama bir arıcı bu şekilde para kazanması söz konusu değildir. Büyük ekip çalışması ve yılların yüksek tecrübesi belki kazandır. Yine de siz değerli arıcılarımıza sözü bırakmak istiyoruz. Konu hakkında yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2017 Yılı Bal Hasadı başlıklı makalemizde 2017 bal hasadı, 2017 bal sağımı ve bal hasadı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Arıcılıkta 2 Ayda 100 Bin Kazandı Konusuna 4 Yorum Yapıldı
  1. ziyaettin karaarslan dedi ki:

    selam bol bereketlı yılar değerlı kardeşım alt yapıdan bahetmışınız alt yapı varmı turkıyede arıcılıkla ılgılı bal ıle ılgılı 2 konu 100 bın 200 kovandan nasıl oluyor 2 ayda 3 konu arıyı ben 35 yıldan berı eğitım ve bır çok konuda içindeyım. nasıl yönlendrıyorsun bızı eğiten unversıtelı hocalarımızdan nasıl gözunden kaçtı bu konu merak eder oldum. allahın yaratıklarından yaşamından doğalığından ödul vermeyen evcıleşmeyen bu rabımın ınsanlara sunduğunu nasıl yönlendrıyorsunuz bızede bılgı verırsenız sevınırız bol kazqançlar

  2. Tahsin UYSAL dedi ki:

    Saçma sapan yazılarla vatandaşın kafasını karıştırmayın. Yazının başlığı, giriş bölümü ve sonuç bölümü birbiriyle çelişiyor. Bir defa iki yüz kovanlık bir arılıkta yılda iki ay çalışarak yüz bin lira kazanmak ne demek(!) İki yüz kovan arı daha fazla emek, zaman ve masraf gerektirir. Biraz ayrıntıya gireyim. İki yüz kovan arı ile ilkbahara çıktınız. Bahar bakımına başladınız. Klasik kovanlarda bütün çerçeveleri çıkarıp kovan tabanını temizleyeceğinizi farz edin, bunu bir de pürmüzle yakacaksanız bir kovan için ne kadar zamana ihtiyaç var? Bu arada arıların besin durumunu görüyoruz. İhtiyacı olan arıları aç bırakmamak için beslemek gerekmez mi? Kat vereceksiniz, çerçeveleri hazırlamak ve usulüne uygun olarak arılara vermek, oğul zamanı arıları sürekli izlemek, anaarı işiniz varsa onları halletmek, tekrar kat isteyen kovanlara kat hazırlamak ciddi anlamda zaman ve yoğun emekle birlikte masrafta gerektirir. Nektar zamanı gelince sandıklar balla dolar, sırlanmış petekleri alıp süzmek, o petekleri arılara geri vermek… Süzülen balları temiz kaplarda ve temiz bir ortamda dinlendirmek, bu imkânınız yoksa tenekelere doldurup güven altına almak, sonra kavanozlara koymak ve müşterilere ulaştırmak. Daha arılıkta iş bitmedi. Arı zararlılarına karşı önlem almak ve arıyı kış düzenine hazırlamak gerekir.
    ŞİMDİ 200 KOVAN İÇİN BÜTÜN BU İŞLER ALLAH AŞKINA İKİ AYDA YAPILABİLİR Mİ?
    Namusuyla çalışıp hilesiz hurdasız doğal yollardan bal üreten değerli arıcıların emeğine, alın terine lütfen saygılı olalım.
    Neymiş ” Arıcılığa yaklaşık 700 liralık bir araç gereç takımı ile başlanabileceğini belirten Faruk Çengel,…” Ne alacaksınız bu parayla, şimdilerde ( 9.8.2017) bir arılı kovan parası. Var mı dünyada 700 liraya bir yılda 100.000 bin lira para kazandırmak. Beyefendi 100.000 bin lirayı versin 160 arılı kovan var, bir kısmının balı da hasat edilmedi., hepsini satarım. Onun hesabıyla seneye bir milyon rahat kazanır.
    Beyefendi arıcılık yapıyor mu, yapıyorsa nerede yapıyor, ortalama bal verimi nedir, ürettiği balı toplumun hangi kesimine pazarlıyor, kilosunu ya da kavanozunu kaça satıyor… ?
    İki yüz kovan için yılın yarısından fazlasını arılara ayırmasını öneririm.

    1. Tahsin UYSAL dedi ki:

      Bir yazım yanlışı yapmışım. Yanlış olan” masrafta” sözcüğüdür.. Doğrusu “masraf da ” olmalı.

  3. KABAKCI İhsan dedi ki:

    2.Ayda 100.000tl.Nasıl oluyor bunun formülü nedir? Anlatsanız! Yıllardanberi arıcılık yapıyorum böyle bir şeyin olması imkansız.Arıcılığı bu kadar hafife almayın vede insanların akıllarını karıştırmayın.
    Profesyonel arıcılık yapan arkadaşlarımızın sorunlarını gidermek için çaba sarfedin.
    Bu şekilde çarpıtma şık olmuyor.
    Benim bildiğim arıya çok emek sarfetmelisiz bir bebeğe bakar gibi.