Hangi Arı Irkını Seçmeliyim

8
ana arı siparişi
satılık arı ve paket arı

SORU:
Tokat-Erbaa’da hobi olarak arıcılık yapmaktayım. Rakım yaklaşık 280, çam ormanları yoğunlukta, Yeşilırmak’a kıyısı olan bir köy. Kışları ılık geçiyor. Arı ırkını belirlemek istiyorum. Sizce, bu şartlar altında hangi ırkı seçmem gerekir? Teşekkür ederim.

Kimden: abdullah

CEVAP:
Abdullah bey, arı ırkı seçimi konusunda çevrenizde bu konuda profesyonel olarak ve bilgili arıcı varsa ona başvurmanızı tavsiye ederim. Arıcılık işinde tecrübe önemlidir. Diğer arıcılar yap boz ile artık o yörede hangi arı ırkını seçmesi konuda bilgi sahibi olmuşlardır. Arı ırkına bağlı olarak hangi ana arı seçimi bilirler. Tarif ettiğiniz yer için arı ırkı seçimi kosunda; karniyol, belfast ve italyan ana arılarla çalışabilirsiniz diye düşünüyoruz.

paket arı
satılık arı ve paket arı
0 0 vote
Yazı Puanı
guest
8 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
İsmail KBİN Balcilik

Arı ırkı ayaktir bölgede hangi arı bol ise (erkek arı ) diyelim ana arıyı çiftler o arı ırkı o olur, aldığın ırk 1 yıl kendini belki korur hatta bir yılda degil 2-3ncu yumurta bırakılınca ırk karışmış demektir,,küçükbaş,büyükbaş değilki aldığın koç,tosun sadece çiftleşme yapsın.

Talat

merhabalar Hakkari den, rakım 1700 1800 gezgin arıcılık yapmıyorum hangi arı ırkı daha avantajlı bizim için soğuk ve karı fazla ancak.tşkr edrm şimdiden.

kürşad

sıcak iklimlere sarı arılar soğuk iklimlere siyah arılar kullanılır

abdullah

çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu görüşleriniz.

abdullah

Cevabınız için teşekkür ederim. Erbaa ilçesi rakım 280 civarı, çam ormanları dolu, sabit arıcı…. Birkaç sorum daha olacak, mümkünse. Bölgemde arıcılık yapan bir kaç kişi var ama pek bilgi sahibi değiller. Sadece birisi biraz biliyor. O da fazla tutucu. Değişim yapmıyor. 5 yıl oldu tanışalı hala kafkas kırması bir arı ile çalışıyor. Her geçen yıl bal verimi giderek düştü. Geçen sezonda 3 kg ortalama bal aldı….. Sorum şöyle: Stroplast kovanlar gördüm ama işe yarayıp yaramadığı konusunda fikre ihtiyacım var. Sizce bu kovan türü bal üretimine katkı sağlar mı? Bir de Yığılca arısı diye bir arı ile karşılaştım. Dİğer arı ırklarına… Read more »

sabri ŞEN

abdullah kardeşim ben bir arıcı aday adayı olarak sorduğunuz soruları beğendim harika sorular sordunuz adminden gelen cevapları yetersiz buldum belki size yardımcı oldu benim gibi arıcılığa yeni başlamak istiyenler için yetersiz geldi