Arılar Kovanı Terk Etmişler

5

SORU:
Arı kovanlarının yazın ballık kısmına hiç ellemedik ve 10 çıta arı vardır. 5 çıta bal ve 3 çıtası ise yarımdı. Şuan baktım kovan hiç arı kalmamış. 10 arı kovanı kovanı terk etti. Varroa mücadelesi de yaptık ve herhangi bir varroa ve hastalık yoktu.

Yazan: Mustafa ARAR


CEVAP:

Mustafa bey, öncelikle geçmiş olsun. Muhtemelen eğer 10 adet arı kovanı birden söndüyse bir hastalık bulaşmış gibi görünüyor. Bu bir arı hastalığı da olabilir yada kimyasal bir ilaçın etkisinde kalarak da olmuş olabilir. Daha önce kullanmadığınız ve yeni kullandığınız bir ilaç oldu mu arıların üzerinde denediğiniz?

5 YORUMLAR

  1. Mustafa bey, öncelikle geçmiş olsun. Muhtemelen eğer 10 adet arı kovanı birden söndüyse bir hastalık bulaşmış gibi görünüyor. Bu bir arı hastalığı da olabilir yada kimyasal bir ilaçın etkisinde kalarak da olmuş olabilir. Daha önce kullanmadığınız ve yeni kullandığınız bir ilaç oldu mu arıların üzerinde denediğiniz?

  2. geçmiş olsun Mustafa bey. bu hastalık nösema hastalığıdır.nösema hastalığı son yıllarda ilk bahardan ziyade sonbahar aylarında gözükmeye başladı ve büyük maddi kayıplar verdirmeye başladı.her arıcı varaoda olduğu gibi bu hastalığında her yıl mücadelesini yapmak zorundadır yoksa çok ağır bilançoya katlanmak zorunda kalacaktır

  3. Geçmiş olsun arıcı kardeşim arınız nösema olmuştur.Varovayla mücadele yapmışsan kovanda bal var arı yoksa,giden arı kovana gelmemiştir yerini bilmiyorum ben size Rize den yazıyorum daha detaylı bilgide verebiliriz başka arıcılarımızın bu şekilde mağdur olmaması için.ANZER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here