Arıcılık

2021 Yılı Bal Fiyatları

Her yıl düzenli olarak bal fiyatlarını açılıyoruz. 2021 yılı içinde bal fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Ülkemizde nereye giderseniz gidin 2021 yılı doğal balın kilosu 150-200 TL gibi fiyatlardan aşağıya olmamalıdır. Buraya yazacağım fiyatlar doğal ve ticari olarak ikiye ayrılacaktır ama biz doğal olarak olması gereken bal fiyatlarını yazacağız. Ticari bal fiyatları hakkında bilgi vermek gerekirse, balın toptan olarak satıldığı ve yüzde 50 oranında şeker ihtiva eden ballar genel olarak ticari olarak geçmektedir. Bu tarz ballar pastanelerde ve fabrikasyon yapılan ürünlerde kullanılmaktadır.

Karakovan Balı: 200-250 TL fiyat aralığında olabilir. Eski kütüklerde yapılabilir yada normal fenni kovanlara konulan kasnaklar ile de üretimi yapılmaktadır. Doğal olması durumunda yapacağı fiyat aralığı yazdığım şekilde olabilir. Bizim belirttiğimiz fiyatlar size fikir vermesi açısındadır yöreye göre balın ihtivasına göre değişebilir.

Kestane Balı: 200-300 TL arasında değişmektedir. Kestane bölgelerinin yoğun olduğu illerimizde üretimi yapılan bu ballar, ülkemizde az olduğu için yüksek fiyatlardan alıcı bulmakta olup, sağlık açısından da çok faydalıdır.

Petek Bal: 100-200 TL arasında ortalama 150 TL civarında olabilir. Normal fenni kovanlardan elde edilen bu bal tamamen arıların yaptığı ağırlık olarak yaylalardan derlenmiş olan bir bal olup, araması güzeldir.

Süzme Bal: 150-200 TL arasında değişebilmektedir. Normal petek balın süzme haline getirilerek oluşturulmuş halidir. Bal süzme makinesi aracılığı ile süzülerek hasat edilmektedir.

Ayçiçek Balı: 80-150 TL arasında olabilir. Ayçiçek tarlalarının yoğun olduğu örneğin Tekirdağ gibi illerden hasat edilen üründür. Ülkemizde bir çok yerinden ayçiçeği bulunmaktadır. Kısa zamanda kristalize olduğu ve çeşit olarak tek olduğu için fiyat olarak uygun olmaktadır.

Buraya yazmış olduğumuz fiyatları doğal ve hakiki üretim yapan üreticilerimiz için yazılmıştır. Şekerli bal üretimi yapanlar için ise bu fiyatlar ile alakası olmayıp farklı bir yazı konusu olmaktadır.

Yine bal almak isteyen kişiler için mutlaka bildiğiniz kişilerden ve güvendiğiniz internet sitelerinden almayı ihmal etmeyin. Önceliğiniz her zamana arısını bildiğimiz özellikle kişiliğini tanıdığınız çevrenizden almanızı şiddetle öneririz. Çünkü bir çok insanın kırsalda tanıdığı var o yüzden dolayı köylerden bağlantısı olan kişilerden almaya özen gösterin.

2021 yılı bal fiyatları hakkında sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmından fikirlerinizi yazabilirsiniz.

Yorumları Göster

  • Şarköy - TEKİRDAĞ mahsulü 400kg kadar kestane ve ıhlamur karışık doğal bal mevcuttur.

  • Öncelikle fatih beyin tespitleri çok doğru.bende yıllardır insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum.barkotlu bal satılmakta.bilinmeliki barkotlu olması saf bal olduğu anlamına gelmez.ben kendimi nadir saf bal üreten kişilerden sayıyordum.bana sorduklarında benim yaptığım aptallık diyordum.çünkü ticari olarak baktığımızda saf bal ve şakerli bal üretmek arasında dağlar kadar fark var.şekerli balı yarı fiyatına satsanız bile en az 3 misli fazla para kazanırsınız.bu noktada devlet denetimide olmayınca tamamen sizin vijdanınıza karekterinize kalmış ürettiğiniz bal.organik sertifikası alabilmek için yola olan uzaklık tarım arazisi kovanın boyasına kadar sorgulayan sistem ne yazıkki şekere gılikoza sessiz kalıyor.kimse balım kötü demiyor.kime sorsan saf.az şekerli diyen bir arkadaş gördüm.dürüstlüğünden dolayı teşekkürler fakat bal ya saftır yada değildir az çok olmaz.ben arıcıyım.ürettiğim balı şeker hastası yiyor.diyorumki her kime saf bal diye satılan bal katkılı çıkarsa tüketici üreticiyi dava etmeli ve devlet bunun önünü açarka çok kısa zamanda davayı sonlandırmalıki insanlar artık ne yediğini bilsin.şifa ararken kansorojen maddeleri bal diye tüketmesin.bu haktır.arıcılar birliği 35 tl balın kilogram fiyatını açıklıyorsa bu imkansız bal olması devlet arıcıya silah ruhsatı alması için en az 100arı olmalı 2 ton bal sattığını belgeleyebilmeli diyorsa devlet bal diye şeker gılikoz satılmasını kabul etmiş ve vatandaşın ne yediğini biliyor anlamına geliyor ne yazıkki.son olarak insanların tükettiği hiçbirşey ticari adı altında meşrulaştırılmamalı.çünkü onuda tüketen insan.2022 tarihinde bence 150 tl altında satılan hiçbir bal saf bal değildir.maliyetini kurtarmaz.onlar tonla bal üretir biz kiloyla bu rakamın altında satan zararına satıyorsa onlarıda karalamış olmayayım kendi tercihleridir.bal diye satılan ne olduğu belli olmayan 80 tl ye bal diye satılan onca ürün varken saf bala piyasa bulmakta gerçekten zor.herkesin saf diye sattığını düşünürsek.saygılar.

  • Muğla Marmaristen selamlar elimizde 30 teneke balımız var toptan satacağız balımızda kesinlikle şeker ve ilaç yoktur analizlerimiz yapılmıştır Isparta yayla çiçek balı ve muğla çam çiçek karışık süzme bal olarak 2 çeşit balımız mevcut irtibat 5376242372

  • Hakiki doğal katkısız Bingöl kurucadağı rakım 1700 de olan kendi balımızı pazarliyorum kaç senedir verim alamadım bu sene az bi bal aldım. Fazlada bı arimiz yok şu an babam rahatsız olduğundan yapamıyorum.eskiden 300 kovan arimiz vardı. Şuan 25 kovan kadar var Ekseri geven kekik binbir çeşit çiçek balı her türlü teste tetkite açığım. Elimde 10 kg kadar kaldı ilaç olarak satıyorum zaten kg fiyatı 800 TL bursada ikamet ediyorum. Bilginize.. iletişim 05386360712

  • Amasya Suluova ilçesinde 600 kg Ayçiçek balımız mevcuttur. Kg fiyatı 50 TL.Şeker oranı sıfır. Analiz yaptırabilirsiniz.

  • Erzurum hınıs tan 500 kg kekik geven diken balımız mevcuttur kg fiyatı 150 TL analize acıktır 05437684596

  • Elimizde 15 teneke 27 kiloluk sözme balımız mevcut toptan satış olur Bitlis yayla balı şeker oranı çok düşük kg fiyatı 55TL İRTİBAT TEL:05342238418

  • Merhabalar akdeniz bölgesinde bal üretimi yapmaktayız toptan alıcı olursa görüşelim organik bal
    TLF.5071910202

  • Tunceli'nin Pülümür bölgesinde yüksekliği 2 bin metreyi aşan dağlardaki çiçeklerden ve meşe ormanlarından evimize ulaşan yöresel lezzet

  • Milas üreticiler birliği bal satıyor, sizin yazdığınız bal fiyatlarının altında satıyor sahte midir? Kontrolünü nasıl yapılır?

    • Milas arıcılar birliğinden gönül rahatlığı ile alabilirsin. Çam balıdır. Hilesi yoktur ve fiyatı uygundur.

  • Amasya Gümüşhacıköyde arıcılıkla uğraşıyorum. Bu sene 3 tona yakın yeni çiçek balımızı almış bulunmaktayız. 50 TL 'den toptan ve parekende satışlarım vardır. Ulaşmak isteyen beni arayabilir 0544 385 5168 İyi günler dilerim.

  • Çanakkale Lapseki Dereoba köyünde ormanda yetiştirdiğim arılardan çam balı süzme 75 tl, petek 100 tl, ayçiçek-karaçalı karışık 60 tl, bahar balı 110 tl 3 kavanoz ve üzeri kargo bizden 05321710826

  • Karakovan peteğiyle normal petek arasında fark yoktur. Arasındaki ince mum kağıt gibidir ve doğal mumdur. Bunun sayesinde petek örme kolaylaşır. Karakovan balı diye satılan süzme ballar var bir de. Bunlara izin verilmemeli. Bunlar halkı kandırmaktır. Düzgün iş yapanların önünü kesmektedir. Karakovan balının extra bir özelliği yoktur içindeki bal önemlidir. Ayrı bir hususta, ballara saf bal veya şeker katkılı baş diye avrupadaki gibi yazılması zorunlu olmalı. Denetim gelmeli. Saf bal prolin miktarıyla ölçülemez prolin saf halde satılan bir üründür. Avrupanın uyguladığı diğer testler ile belirlenip, sahte organik bal etiketinin de ayrıyetten önüne geçilmeli. Bunlar bizlere çok zarar veriyor. Ayrıyetten tarla ilaçlamaları arılaro öldürüyor.

  • Arıcılık isini yapan arkadaslar,yaptigimiz isin kolay olmadigi asikar,lutfen bal fiyatlarini ,,petek balini 150-225 tlaşağı fiyat,suzme balini da 200 -250tl den aşağıya satilmamasi konusun da yazmayalim satmayalim isin zor oldugunu ve hafife alınmaması görüşündeyim bu konu da birbirimize destek olunsun,lutfen emek kolay degil

  • Merabalar ağrı da ürettiğimiz tamamen doğal geven kekik ve diken balı mevcuttur seker oranı sıfır numune alıp deneyebilirsiniz iddia ediyorum bu balın tadında bal bulamazsınız

  • Erzurum balını biliyorum çok iyi ve hakiki baldır değerleri yüksektir .40 yılı aşkın bu işi yaptım gezi arıcılık mugl.a Erzurum Sivas Ankara Kırklareli Rize her tarafa ai götürdüm .bal alırken balda koku olur bal kışın donar donmayan bal ağaç ballaridir oda çiçeklerle karışırsa donar .pastörize ballar kaynatılır belli bir dereceden sonra kaynatılan ballar minarel ve proteinleri kaybeder baldaki su ve yağ oranları biter besleyici ligini kaybeder bala şeker katan kardeşler süte su katmayin o paranın bereketide olmaz ...bal doğal halde çıkarılır ister süzme istersen de petek olarak fakat bal eğer işlenirse veya şeker katılırsa veya glikoz ile çoğaltılır sa besleyici liginden çok insana zararı olur bu yüzdendir ki bal alırken bildik insanlardan alınmasına dikkat edin.

  • Yeni sağım ve analize açıktır ballarımız.
    Ortalama %50 kestane %50orman ve kır çiçeği balı kilosu 80tl tenekesi 2000tl.
    Saf kestane balı kilosu 150 tl den tenekesi 3900tl.
    Ayçiçek Balı kilosu 50 tl den tenekesi 1300 lira.
    Tenekeler 25 ile 27 kilo arası bal almaktadır.
    Tel; 05318126281

  • Kayseri Bünyan da Arıcılık yapıyorum yayla çiçek balı süzme ve petekli kg fiyatı 120 TL

  • Marmara bölgesinde arıcılık yapmaktayım 1 tona yakın yeni balı aldım, toptan ya da perakende satıyorum. Ayrıca arı satışımda vardır

    • Selamlar Alaattin bey telefon numarası varsa görüşelim arı satışı için

  • Hakiki Hakkari Şemdinli Balı üretiyoruz.
    hakkari Şemdinli SoğukSu yaylasında Terslale çiçek Balı, Petek ve Karakovan ballarıda mevcuttur. İletişim UĞUR EVİN
    +90 (553) 821 80 70

  • Merhaba Bitlis Hizan karakovan bal üreticisiyim elimde almak istediğiniz kadar bal var elimde dediğime bakmayın çevrem de ki arıcılar dan ve benim kendi balım hakiki karakovan balı dır 1700 rakım da üretiliyor detaylı bilgi için aramanız yeterli 05380151734

  • Doğal Malatya petek süzme bal katkısız Malatya dağların dan kilosu 110 TL en düşük fiyat bu 0554 2879547

  • Sivasta geven kekik ve çiçek balımız vardır. Karakovan ve Petek olarak bulunmaktadır uygun fiyattan toptan veya parekende yardımcı olunur.

  • 150 kg tamamen organik herhangi bir katli bulunmayan balık vardır gumushane balıdır buranın balini bilen bilir çok güzel.kaliteli ilaçlı bir baldır çoğunluğu süzme az miktarda petekli bal vardır kg fiyatı ikisi icinde 150 tl dır ilgilenen arkadaşlar bu numaradan irtibata geçebilir

    • İlaçlı bal nasıl oluyor?
      Karabuğday balı da var mı? Varsa kg ne kadar?

  • 5 teneke balım mevcuttur yer bingöl bal sezonunda kesinlikle şurup verilmemiştir ilk defa bu işi bu sene yaptım tahlilden felan anlamam ancak isteyen tahlil edebilir malımın arkasındayım kekik geven balıdır makul bir fiyat verenler için balım satılıktır
    Not: köyde olduğum için telefon çekmeyebilir mesaj bırakın ben dönüş sağlarım 05388273297

Paylaş