2021 Yılı Bal Fiyatları

42
paket arı

Her yıl düzenli olarak bal fiyatlarını açılıyoruz. 2021 yılı içinde bal fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Ülkemizde nereye giderseniz gidin 2021 yılı doğal balın kilosu 150-200 TL gibi fiyatlardan aşağıya olmamalıdır. Buraya yazacağım fiyatlar doğal ve ticari olarak ikiye ayrılacaktır ama biz doğal olarak olması gereken bal fiyatlarını yazacağız. Ticari bal fiyatları hakkında bilgi vermek gerekirse, balın toptan olarak satıldığı ve yüzde 50 oranında şeker ihtiva eden ballar genel olarak ticari olarak geçmektedir. Bu tarz ballar pastanelerde ve fabrikasyon yapılan ürünlerde kullanılmaktadır.

Karakovan Balı: 200-250 TL fiyat aralığında olabilir. Eski kütüklerde yapılabilir yada normal fenni kovanlara konulan kasnaklar ile de üretimi yapılmaktadır. Doğal olması durumunda yapacağı fiyat aralığı yazdığım şekilde olabilir. Bizim belirttiğimiz fiyatlar size fikir vermesi açısındadır yöreye göre balın ihtivasına göre değişebilir.

karakovan bali 2021

Kestane Balı: 200-300 TL arasında değişmektedir. Kestane bölgelerinin yoğun olduğu illerimizde üretimi yapılan bu ballar, ülkemizde az olduğu için yüksek fiyatlardan alıcı bulmakta olup, sağlık açısından da çok faydalıdır.

kestane bali 2021

Petek Bal: 100-200 TL arasında ortalama 150 TL civarında olabilir. Normal fenni kovanlardan elde edilen bu bal tamamen arıların yaptığı ağırlık olarak yaylalardan derlenmiş olan bir bal olup, araması güzeldir.

petek bali 2021

Süzme Bal: 150-200 TL arasında değişebilmektedir. Normal petek balın süzme haline getirilerek oluşturulmuş halidir. Bal süzme makinesi aracılığı ile süzülerek hasat edilmektedir.

suzme bal 2021

Ayçiçek Balı: 80-150 TL arasında olabilir. Ayçiçek tarlalarının yoğun olduğu örneğin Tekirdağ gibi illerden hasat edilen üründür. Ülkemizde bir çok yerinden ayçiçeği bulunmaktadır. Kısa zamanda kristalize olduğu ve çeşit olarak tek olduğu için fiyat olarak uygun olmaktadır.

aycicek bali 2021

Buraya yazmış olduğumuz fiyatları doğal ve hakiki üretim yapan üreticilerimiz için yazılmıştır. Şekerli bal üretimi yapanlar için ise bu fiyatlar ile alakası olmayıp farklı bir yazı konusu olmaktadır.

Yine bal almak isteyen kişiler için mutlaka bildiğiniz kişilerden ve güvendiğiniz internet sitelerinden almayı ihmal etmeyin. Önceliğiniz her zamana arısını bildiğimiz özellikle kişiliğini tanıdığınız çevrenizden almanızı şiddetle öneririz. Çünkü bir çok insanın kırsalda tanıdığı var o yüzden dolayı köylerden bağlantısı olan kişilerden almaya özen gösterin.

2021 yılı bal fiyatları hakkında sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmından fikirlerinizi yazabilirsiniz.

paket arı
Önceki İçerikEşek Arıları İle Mücadele
Sonraki İçerikArı Satmak İstiyorum
Subscribe
Bildir

42 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments