2014 Yılı Arılı Kovan Desteklemeleri Ödendi

0
paket arı

Bugün tarihi itibari ile 2014 yılı arılı kovan desteklemeleri arıcılarımızın bahka hesaplarına yattı. Bütün arıcılarını gözü aydın olsun. Yaklaşık olarak arıları kovan başına 10 TL gibi bir ödeme yapılmaktadır. Tabi burada şu şekilde de bir durumda var; birliklere üye olduğunuz için arıcı birliği birazcık kesinti yapacaktır.

arıcı plakasıBu şekilde bir arılı kovan desteklemelerinden faydalanabilmeniz için bulunduğunuz ildeki arıcılık birliklerine üyel olmanız gerekmektedir. Üye olma şartı ise, en azan 30 adet arılı kovanınız olması gerekiyor. Diyelim ki, 30 adetten az arınız varsa birliğe üye olamazsınız ama arı kovanlarına asılan plakalardan edinebilirsiniz. Bu plakayı almanız demek arıcılık işletmenizin resmi olduğunu gösteriyor. Bu arıcı plakalarıda yaklaşık olarak maliyeti 1,5 kuruş olmaktadır. Bir nevi bunları edinerek arılarınıza kimlik çıkarmış oluyorsunuz. Diyelim arılarınızı ilden alıp ilçeye götüreceksiniz resmi prosedürle karşılaşırsınız bu TR plakaları olmadan taşımanıza müsade edilmez. TR plakalarınıda birliklerden alıyorsunuz.
Birliklerin bu ödemeleri yapabilmesi için genel olarak tespit zamanı Eylül ve Ekim aylarında olmakta olup ve Ocak ve Şubat ayı gibi arılı kovan desteklemelerini ödüyorlar. Bu ödemeleri alan arıcılar yeni sezon için arılarına yeni malzemeler alarak işini görmüş oluyor. Hayırlı uğurlu olsun.
paket arı
Önceki İçerikDeğişik İlkel Arı Kovanları
Sonraki İçerikKarda Arı Taşıma
Subscribe
Bildir

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments