Türkiye’nin Ballı Bitkiler Florası

Eğer arıcılık işini yapıyorsanız mutlaka ballı bitkiler konusunu iyi bilmeniz gerekir. Çünkü, arıcılık mesleğine başlamadan önce bulunduğunuz yerdeki bitki türünü ve arıcılık için uygun tabiat var mı yok mu diye bilmek gerekir ki ona göre yaptığımız işte başarılı olalım. Gidip hiç arıcılık için önemli bitki türü yok ise bütün sezonu boş geçirir ve arıcılığa küsersiniz. İşte bu durumda bulunduğu yerdeki ballı bitkileri bilmek için aşağıdaki bitki türlerini iyice okuyun ve çevrenizde de onlardan var mı yok mu diye araştırma yapmaya başlayabilirsiniz.

Ballı Bitkiler Florası; yine aşağıda paylaşmış olduğumuz ballı bitkiler ile ilgili yazıda bütün bitkilerin illere göre Türkiye’nin hangi dönemde ve hangi aylarda bitkilerin çiçeklenme yaptığını da görebilirsiniz. Ballı bitkiler florasına sahip bir yerde yaşadığınızı ve yeni bitkiler olduğunu çevrenizde görmeye başlayacaksınız bu yazıyı gördükten sonra.

Aşağıda paylaşmış olduğumuz dökümanı altında bulunan ballı bitkiler ile ilgili resimlere bakarak hangi bitkinin ne olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Resimlere bakmanızı tavsiye ederiz.

Bir sonraki yazımızda ise Ballı Bitkilerin Çiçek Açma Zamanı hakkında yazımızı yazacağız.

Yorumları Göster

  • Çankırı da bulunan doğal bal bitkileri tam doğru olarak yandıtılmadığın düşünüyorum.Balda birincilik nasıl alınıyor.2016 yılı birincisi de Çankırıdan çıktı.Çizelgenin gerçege uygun olarak hazırlanmasını dıliyoru
    ÇANKIRI MERKEZE 25 KM.KUZEY TARAFINDA BULUNAN DEREÇATI/HANDIRI KÖYÜNDE ARICILIK YAPMAKTAYIM.YAKLAŞIK 100 KOVAN ARIM VAR.BULUNDUĞUM BÖLGE FLORA YÖNÜNDEN ÇOK ZENGİNDİR.HAVASI SUYU TOPRAĞI DAĞI TAŞI ÇOK TEMİZ KİRLENMEMİŞ BİR BÖLGEDİR.SANAYİ VE TARİM YOKTUR. BU ÖZELLİKLERİ NEDENİYLE,ARILARIMIN ŞUAN BULUNDUĞU YERDE, 2014 MUĞLA ÇAM BALI KONGRESİNDE HEMEN BİTİŞİĞİMİZDEKİ MERZİ KÖYÜNDEN MERAL ARICILIĞIN BALI TÜRKİYE BİRİNCİSİ DÜNYA İKİNCİSİ OLMUŞTUR.BEN AYNI YAYLAYI KULLANMAKTAYIM. İLERİ Kİ ZAMANLARDA BENDE DERECE ALACAĞIMDAN HİÇ ŞÜPHEM YOKTUR.TÜM AMACIM İNSANLARA SAĞLIKLI BAL YEDİREREK ÖZELLİKLE HASTA VE SÖK ELLERE İLAÇ YERİNE GEÇMESİNİ SAĞLAMAKTIR.BUNU ZAMAN İÇERİSİNDE İSPAT EDECEĞİM.
    BEN ARILARI ÜÇ GURUBA AYIRARAK DAĞITTIM. HEPSİNİ TOPLU BİR YERDE BULUNDURMUYORUM YERDE EN FAZLA 30_40 KOVAN BULUNDURUYORUM.ARALARINDAKİ MESAFE EN AZ 1.5 KM. 1.5 KM. DAİRE İÇERİSİNDE BAŞKA ARI KOLONİSİ YOK.BİR YERDE FAZLA ARI KOLONİSİ BULUNDURMAKLA DOĞAL BAL OLMAZ.ARININ ETKİLİ VE VERİMLİ BAL ALMA MESAFESİ 600-700 M.DİR. FAZLA ARININ VE ARICILARIN BİR YERDE BULUNMASI BAL VERİMİNİ VE KALİTESİNİ ÇOK ETKİLER. VERİMLİ VE KALİTELİ BAL ANCAK VE ANCAK BU USULLE OLABİLİR. AKSİ HALDE OLMASI MUCİZEDİR. MERAK EDENLERE UYDU ARACILIĞI İLE HARİTADAN YERİNİ GÖSTEREBİLİRİM.AYRICA ARILARDAKİ HAŞERİ VE PARAZİTLERLE MÜCADELEDE TAMAMEN BİTKİSEL EKSTRATLAR KULLANIYORUM. ALIMDA VE DİĞER ÜRÜNLER İMDE KALINTI YOKTUR.ÇOK ÖZEL BİR BAL ÜRETME ÇABASI VE GAYRETİNDEYİM.
    2017 APİMONDİA DÜNYA ARICILAR KONGRESİ 29 EYLÜL-04 KASIM 2017 DE TÜRKİYE/İSTANBUL DA YAPILACAK.BU KONGREDEKİ BAL YARIŞMASINA BALIM DAN NUMUNE GÖNDERDİM.TEKNİK BİR HATA YAPMAMIŞ İSEM DERECEYE GİRMEYİ BEKLİYORUM BALIMA GÜVENMEZSEM NEDEN BU YARIŞMAYA KATILAYIM.BALIMIN ÜRETİLMESİNİN TÜM AŞAMALARIYI VE YUKARIDAKİ BEYANLARIMI ARZU EDENLERE İSPAT ETMEYE HAZIRIM.BENİ VE ÜRÜNLERİMİZİ TAKİP ETMENİZİ SAYGILARIMLA BEKLİYORUM

Paylaş