Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır

Değerli ziyaretçilerimiz, gerçek bal ile sahte balı anlamanın bir kaç yolunu sizler ile paylaşacağız. Ama bir bal üreticisi olarak gerçek balı en iyi anlamın yolu laboratuvar ortamında anlamaktır. Eğer bal alacaksanız en kestirme yolu ise de gerçek bal ürettiğine ve dürüstlüğüne inandığınız insanlardan alın.

Son zamanlarda internette sahte balı anlamanın diye saçma sapan videolar var reklam olmasın diye onları buraya paylaşmadık. Suya koyup sahte ile gerçeği efendim altıgen olursa gerçek olmazsa sahte gibi uydurma şeyler onlara sakın inanmayın. 

Dünyada ve Türkiye’de balların neredeyse yarından fazlası sahte bal olduğu ortaya çıkmıştır. Sahte balı üreten sadece bizim ülkemiz değil bütün dünyada aynı konudan muzdarip. Balın sağlığımıza olan katkıları çok fazla. Doğal ve taze olması halinde vücudumuzdaki bakterileri öldürür ve antibiyotik görevi görür. Yapılan araştırmalarda ise bal sayesinde ileride bakterilerle mücadele etmeye yarayan aşı ve ilaçlar yapılacağı görüldü. Maalesef bazı organik ballar gerçek olmayabiliyor ve içinde gıda takviyeleri bulunabiliyor. Bunun haricinde sahte ballarda polen ve insan sağlığına yararlı olan maddeler bulunmuyor. Sahte balı tespit etmek ve sağlığınıza olan zararlarından kaçınmak için hemen bilmeniz gerekenleri öğrenmeye çalışın.

Sahte Balda Görülem Bazı Özellikler:

    • Balın içine yüksek fruktozlu mısır şurubu veya yapay tatlandırıcı vardır. Yediğiniz zaman tat koku gelmez.
    • Üreticiler arıları şeker şurubu ile besleyerek içerisinde polen olmayan maddeler üretmelerini sağlarlar.
    • Balı o kadar filtrelerler ki en sonunda içinde hiç polen kalmaz. Yani bal aldığınız zaman içinde tabiri caizse toz toprak olmalı.

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
1- Bir yemek kaşığı alıp suyun içine koyun. Bal erirse gerçek değildir. Bal suyun dibine çökerse gerçektir.
2- Balın üstüne birkaç damla iyodin damlatın. Daha sonra da içinde biraz su olan su bardağına ekleyin. Balın rengi maviye dönerse içinde mısır nişastası vardır.
3- Su bardağının içine birkaç damla sirke koyun. Daha sonra da su bardağına bal ekleyin. Bal köpürürse içinde takviye madde vardır.
4- Kibriti balın içine sokup çıkarın ve daha sonra yakmaya çalışın. Eğer yanarsa bal doğaldır.
5- Balı yemek kaşığıyla alıp havada ters tutun. Eğer balın içinde su varsa yere düşecektir. Yoksa ve düşmezse gerçek baldır.Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Lakin hemen hemen her bal belli bir zaman donma olabilir. Yazımızın başından dediğimiz gibi güvendiğiniz insanlardan bal almayı ihmal etmeyin.

Gerçek bal nasıl anlaşılır konusuna ekleyeceğiz herhangi bir şey varsa lütfen YORUMLAR kısmından bizlere yazmayı unutmayın. Gerçek bal hakkında aşağıdaki videoya bakın sizin için bir fikir olabilir.

Yorumları Göster

  • En güveniliri güvendiğiniz aricidan almak bu zamanda pek namuslu üretici Kalmadi ALLAHIN şifa olarak verdiği bir nimete hile katan çok her balın doğalını satıyoruz ama insanları o kadar yanıltan yana vuran olmus ki doğal balımızı alacak olanlar yoğurdu üfleyerek yiyor bende ureticiyim sivas zarada bende doğal çalışıyorum 400 arıdan 850 kg bal aldim hertürlü TAHLİLE açıktır 05435044376

  • Satecilikte sınır yok Türkiye de balların/90 katkilidir ben Horasan sarıkamış arasında hakiki bal yapmaktayım 70 arıdan 400 500 kilo bal ancak alabiliyorum gerçek bal yemek istiyen varsa bu sene balım biri ancak önümüzdeki yıl için beni ariya bilir 0534 9841151 uzman arıcı sonmez.cetinkaya@hotmail.co

  • 1300 Rakımlı Ankara Karagöl Yayla Balı elimde mevcuttur. İsteyen olur ise yardımcı olabilirim İstediğiniz deneyi testi yapabilirsiniz Kilosu 80 TL
    TEL : 0546 457 18 76

  • Akışkanlık konusunda ilhan beyin yorumlarına katılıyorum. Gerçek bal testi balın donma olayıdır. Yoksa diğer kişisel testler yanıltıcıdır. Ayçiçeği balı 15 günde, yayla balları ise, 1ay ile 6ay arasında donma yapar.Her çiçeğin donma zamanı farklıdır. Örneğin ayçiçeği kanola yağ bitkisi olduğu için erken donar. Yayla çiçekleri ise geç donma yapar.bu donma olayına ya vatandaş alışacak yada şeker glikoz yiyecek.tercih türk halkının. 0544 546 49 48 arıcı uğur aktaş

  • Ada KAplan yorumun yanlış bal getiren ballı bitkiye göre erken donma yada geç donma yapar. Arıcılık com tr yaptıgınız acıklamada kaşığa bal koyup ters cevirdiğinizde akarsa suludur demişşsiniz ve orjinal değildir demişsiniz bu konu yine katı ballı bitkiler ve sıvı ballı bitkiler de değişkendir misal geven balı katı çiçek balı akışkandır daha sıvıdır.Ayrıca arı ırkı ilede alakalı bir durumdur bu kafkas arısının balı katı olur buckfast arısının balı daha akışkan. bu durum balın orjinalliği ile alakalı değildir. İlhan LEVENT bilgi için 05327654524 20 yıllık arıcı olarak yazıyorum. Saygılar.

  • Gerçek bal bir ay içinde buz dolabında olmasa bile donar. Sahte bal 10 ay geçse zor donar ve sahte bal full glükoz ve renklendiriciden oluşmaktadır tadı ile de anlayabilirsiniz (ama tat reseptörleriniz iyi çalışmalıdır) Arkadaşlarım bana tat reseptörü der , sözüme güvenin sahte bal yemeyin??

Paylaş