Arılar Kovanı Neden Terkeder?

3
88

SORU:
Arıların kovanı terk etme sebepleri nelerdir ? teşekkürler …

Kimden: yusuf altuntaş

CEVAP:
Yusuf bey, arıların kovanı terk etme sebepleri birden fazla olabilir. Bunlar, genel olarak arıların zirai ilaçlara mahsur kalması giden arıların geri gelmemesi gibi veya arıların kovanı beğenmemesi sonucu kendilerine başka bir sığınak bulmak için terk edebilirler.

3 YORUMLAR

  1. Yusuf bey, arıların kovanı terk etme sebepleri birden fazla olabilir. Bunlar, genel olarak arıların zirai ilaçlara mahsur kalması giden arıların geri gelmemesi gibi veya arıların kovanı beğenmemesi sonucu kendilerine başka bir sığınak bulmak için terk edebilirler.

  2. kovan temizliği hastalığı ve fiziki konumlarının haricindeki tespitim eşşek arısının zaraalarını engellemek gerektiğidir uyguladıklarım 1 kovan içinde bölüm tahtası kullanarak petekleri arı doluracak kadar sıkıştırdım 2 arıya vitamin takviyesi uyguladım 3 kovan girişine 5cm 5cm uzunluğu15cm olan ağaç çıtaya 2 arının geçebileceği büyüklükte kanal açtım yani arının huzurlu ve sağlıklı olmasını sağladım

    • arkadaşlar ben iki yıl önce aldığım bir oğulu kütük kovana koydum iki gün sonra kovanda arı kalmadı.sebebi kütük kovan boş iken içerisinde fare ölüsü bulmuştum farenin sinmiş kokusu arıların kovanı terk etmesine sebep oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here