Arılar Kovanı Neden Terkeder

5
ana arı siparişi
satılık arı ve paket arı

SORU:
Arıların kovanı terk etme sebepleri nelerdir ? teşekkürler …

Kimden: yusuf altuntaş

CEVAP:
Yusuf bey, arıların kovanı terk etme sebepleri birden fazla olabilir. Bunlar, genel olarak arıların zirai ilaçlara mahsur kalması giden arıların geri gelmemesi gibi veya arıların kovanı beğenmemesi sonucu kendilerine başka bir sığınak bulmak için terk edebilirler.

paket arı
satılık arı ve paket arı
0 0 vote
Yazı Puanı
guest
5 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
Hüseyin AYDIN

Selam hocam. İki kovan arım vardı kışa girerken. Kış bitiminde açtım kovanları her iki kovanda da 20şer kadar ölmüş arı vardı. Diğerleri kovanı terk etmişler. Bal stokları da vardır. Hiç bal almamıştım. Neden terk ettiler acaba? Yer: Akhisar/Manisa.

muammer

kovan temizliği hastalığı ve fiziki konumlarının haricindeki tespitim eşşek arısının zaraalarını engellemek gerektiğidir uyguladıklarım 1 kovan içinde bölüm tahtası kullanarak petekleri arı doluracak kadar sıkıştırdım 2 arıya vitamin takviyesi uyguladım 3 kovan girişine 5cm 5cm uzunluğu15cm olan ağaç çıtaya 2 arının geçebileceği büyüklükte kanal açtım yani arının huzurlu ve sağlıklı olmasını sağladım

zeki kılıç

arkadaşlar ben iki yıl önce aldığım bir oğulu kütük kovana koydum iki gün sonra kovanda arı kalmadı.sebebi kütük kovan boş iken içerisinde fare ölüsü bulmuştum farenin sinmiş kokusu arıların kovanı terk etmesine sebep oldu.