Arıcılık Teknikeri Maaşı Ne Kadar

2021 yılı itibari ile Arıcılık teknikeri mezunu olan yani 2 yıllık ön lisans arıcılık bölümünü bitirdikten sonra alacağız ücret 3000 TL ile 7000-8000 TL arasında tecrübe ve bilgisine göre değişebilmektedir. Bu maaş durumu devlet kurumlarında da ve bir yere memur olduğunuzda da aynı zamanda kurumsal bir özel arıcılık firmasında da çalışmanıza bağlık olarak bu arılıkta maaşlar değişebilmektedir. Arıcılık sektöründe çalışacak kişiler genelde sahada yetişmekte olup, eğitim görenler genelde masa başı iş arayışına girmektedirler. Tabi eğitim alıp, hem sahada hem teorikte de bu işin hakkına verenlerde vardır.

Arıcılık teknikeri maaşı ne kadar sorusuna cevap verirken illaki eğitim yani teorik bir okul okumadan teknikerden de iyi mühendis ayarında kendini geliştirerek arıcılık yapan kişilerinde maaş aralıkları yine yukarıda belirttiğimiz 3000 TL ila 8000 TL arasında değişmektedir. Çünkü arıcılık işini severek ve çocukluğundan beri yaptıysa bir eğitimliye göre daha başarılı olabilir. Tabi sevdiği işin bölümü okuyan birisi de yine sahada öğrenen kadar da başarılı olacaktır. Buradaki ana nokta kişinin her iş kolunda olduğu gibi kendisinin geliştirmesi ile alakalıdır. Arıcılık sektöründe işten gözünün korkmuyorsa her zaman iş bulabilirsiniz. Ülkemizde oturarak ve hareket etmeden para kazanma özentisi olduğu için bu alanda iş yapacaklar ve eğitim alacak olan genç arıcılarımızın her zaman önü açık olacağına eminiz.

Arıcılık teknikeri bölümünü okumak için 2 yıllık ön lisans mezunu olarak eğitim görebilirsiniz. Yine bu eğitim sonrasında DGS (dikey geçiş sınavı) ile 4 yıllık arıcılık bölümüne yakın veya eş dal bir alana da geçiş yapılmaktadır. Eğitimin 1.yılında teoriğe dayalı olup, ikinci yılında ise uygulamalı arıcılık eğitimleri veriliyor. Ülkemizde ön lisans eğitim veren üniversiteler şunlardır;

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Ula Ali Koçman
  • Bingöl Üniversitesi
  • Bingöl Teknik Bilimler
  • Düzce Üniversitesi0

Yukarıdaki üniversiteleri bitiren öğrenciler iş alanı olarak ve unvan olarak; ziraat araştırma enstitüleri, arıcılık istasyonları ve çiftçi eğitim şubeleri olan yerlerde istihdam edilir. Arıcılık bölümünü bitiren birisi özel sektörde çok kolay iş bulabileceği gibi devlette kadrolarında da memur olabilir. Kırsal kesimde çalışmak isteyen ve doğayı seven birisi için güzel bir iş kolu. Arıcılık bölümünü bitiren birisi arı yetiştiriciliği ve balcılık olarak iş yapabilir. Bizim tavsiyemiz eğitim görürken aynı zamanda boş zamanlarında ve yazları birebir sahada arıcılık yaparsanız çok daha başarılı olacaksınız. Yine teorik olarak Arıcılık Nasıl Yapılır isimli yazımızı okuyarak da bilgi sahibi olabilirsiniz.
Arıcılık teknikeri maaşı hakkında sorularınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz. Aynı zamanda arıcılık alanında işçi ve çalışan arıyorsanız aşağıdaki yorumlar kısmında bilgileriniz bırakırsanız iş arayanlar ve iş verenler sizlere ulaşabilir. İş arayan ve iş verenler olarak gerekli bilgilerinizi bırakmanız durumunda karşılıklı olarak birbiriniz ile iletişim haline geçmiş olursunuz. Arıcılık sektörü hakkında da aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz.

Yorumları Göster

  • Yazı için teşekkürler
    Ana grubunda çalışacak (aşıcı 1kişi)7500+ 12 ay sigorta
    Arıda çalışacak (2 kişi) 4500+12 ay sigorta
    1 martta başlar çam balı olmaz ise 15 Eylül iş biter
    Sezonda en az 5 kişi kalınacak arının yanında.
    Yeme içme kalacak yer tarafıma ait. Rezillik sıkıntı çekmez. Mart 15 haziran arası çok yoğun geçer. Daha önce ekip halinde arıcı yanında çalışmış olmalı.ilk maaşın yarısı haziran sonuna kadar içeride kalır. Kışlama aydında. Doğu olayı yoktur en fazla konyaya kadar gideriz. Sezonda en az 5 yer değiştirilir.(ana arı grubu tek yer değiştirir.) bala çalışmıyoruz şuruplama kahrı yok. Sigortasız çalıştırmam sigorta paramı alsam gibi tekliflerle gelmeyin.
    Kişisel temizliğine dikkat etmeli.
    WhatsApp iletişim: 0530 746 09 35

Paylaş