Ana Arı Seçimi

2
ana arı siparişi
satılık arı ve paket arı

SORU:
Merhaba, ben alanyada hobi amaçlı arıcılık yapıyorum, hem fenni kovanım hem de modern kasnaklı karakovanım var. Kışlatma alanyada denizden 100 metre rakımda, nisan gibi Güzelbağ Kasabasına 800-900 metreye yarı yaylaya çıkar, ardından Haziran da Gündoğmuş yaylası 1750 metre rakıma çıkar. Eylül gibi tam tersine geri döner ve ekimde tekrar kışlatma yerine gelir.

Karakovanları petek bal için fenni kovanları ise süzme bal amaçlı ve elimdeki karakovanlara arı yetiştirme amaçlı çalışıyorum. Elimdeki ana arılardan memnun değilim, ana arılarımı değiştirmeyi düşünüyorum.
KARNİOL, KAFKAS VE İTALYAN ırkları arasında karar veremedim. Sizin tavsiyeniz ne olur?

Yazan: ENSAR AKINCI

paket arı

CEVAP:
Ensar Bey, şuan elinizde bulunan arı ırklarından bahsetmemişsini ama eğer kış mevsimi rakım olarak yüksek yerlerde kışlatmıyorsanız karniyol ve italyanı tercih edebilirsiniz. Ağırlıklı olarak karniyol ana arı seçimini yapabilirsiniz. Kafkas arıyı seçmeniz durumunda kış için 100 rakımlı yerde sıkıntı olabilir.

satılık arı ve paket arı
0 0 vote
Yazı Puanı
guest
2 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
çağlayan

100 rakımında İtalyan, 800-900 rakımında Karniyol, 1750 Rakımında da Kafkas öneririm. Ancak bunların hepsini birden kullanamayacağına gore ortalamasını almak gerekir. 100 rakımında en fazla mart ayı olmak üzere, diger rakımlara hareket etmek şartıyla size Karniyolu tavsiye ederim. Eğer Kışlatmayı 800-900 rakımda yaparsan ve haziran sonunda 1750 rakıma çıkarsan, Kafkası öneririm. Bu durumda İtalyanı hiç tavsiye etmem. Bereketli bir yı dileğiyle, selamlar.