2020 Yılı Bal Fiyatları

Değerli arıcılarımız her yıl düzenli olarak bal fiyatları hakkında bilgiler vermekteyiz. 2020 yılı bal fiyatları hakkında yazı yazma zamanı geldi çünkü, bir çok noktada artık bal sağımları yapılmaya başladı. Ülkemizde en geç bal sağımları yaylalarda yapılmakta olup oralarda yine Ağustos sonu gibi yapacaklardır.

Öncelik olarak üretmiş olduğunuz balı reklamını aşağıdaki yorumlar kısmında yapabilirsiniz. Bir çok kişi bu yazıyı okuyup ve 2020 yılı bal fiyatları hakkında bilgi edindiği zaman sizi aşağıdaki yorumunuzu görmesi durumunda sizlere ulaşacaktır. Yorumunuz yazarken aşağıdaki forma uygun olarak yazmanız gerekir.

Bulunduğunuz il: Hangi ilde üretim yapmaktasınız yada ilçe adı.
Telefon Numarası: Mutlaka telefon numarası yazın ki sizlere insanlar ulaşsın.
Balın Özellikleri: Satmış olduğunuz balın özelliği hakkında bir kaç cümle bilgi verin ki bal hakkında müşteri bilgi sahibi olsun.

Ülkemizde bulunan bal çeşitleri; kestane balı, ayçicek balı, yayla balı, lavanta balı, ıhlamur balı, çiçek balı ve akasya balı olarak çeşitlendirilmekte olup, üretim tekniğine göre de petek bal, süzme bal ve karakovan balı olarak gruplandırılmaktadır.

Bal toptancıları yani ticari olarak tüccarlar için 27 kg’luk teneke üzerinden 2020 bal fiyatları şu şekilde belirlenmiş olup, bunun altına arıcılarımızın satmaması uyun olur.
Bahar balı üçgül: 485 TL
Ayçiçek balı: 390 TL
Ayçiçek balı : 395 TL
Yayla balı: 490-550 TL arası

Üretim tekniğine göre;
Petek Bal: Normal olarak bildiğimiz arı kovanlarından üretilen A4 şeklinde olan çerçeveli ballardır. Çerçeveye önce suni bal mumu konularak arının iki tarafına bal doldurması beklenmektedir.

Süzme Bal: Petekli balın bal süzme makinesi vasıtası ile süzme işlemi yapılarak kavanozlara konulmasıdır. Petekli olarak yemek istemeyenler için süzme bal tercih edilmektedir.

Karakovan Balı: İki türlü üretim yöntemi vardır. Birincisi eksi usul kütük kovanlarda üretilen tamamen doğal bir baldır. İkinci türlü ise normal fenni kovanlarda çerçevelere kasnak konulmak suretiyle yuvarlak şekilde yapılan karakovan kasnak balıdır. Karakovan balının süzmesi olmaz.

Flora ve bölge durumuna göre 2020 bal fiyatları; ülkemizde bal fiyatları üretim yerine göre ve üretildiği bölgenin endemik çiçek çeşitlerine bağlı olarak fiyatları değişmektedir. Bizim buraya yazdığımız fiyatlar son tüketici için ve doğal bal için belirlediğimiz fiyat aralıklarıdır. Fabrikasyon ve sanayi usulü üretim için belirlenen fiyatlar değildir.

Kestane balı: 150-200 TL arası karadenizin bazı bölgelerinde farklı bitkiler ile 250 TL üzerinden fiyat verilmektedir.

Ayçiçek Balı: 50-80 TL arasında değişmekte olup, ayçiçek tarlaların yoğun olarak üretildiği alanlarda yapılmaktadır.

Akasya Balı: 80-100 TL akasya ağaçlarının yoğun olarak üretildiği bölgelerde elde edilmektedir.

Yayla Balı (çiçek bal): 100-150 TL civarında fiyatı görülmekte olup, yüksek rakımlı yayla ve dağ köylerinden elde edilen ballardır.

Karakovan Balı: 
Kütük kovan olarak: 200-250 TL arası
Normal arı kovanında kasnak çerçeveli olarak: 100-150 TL arasında değişebilir.

Yukarıda isimleri saydığımız 2020 bal fiyatları olarak tahmini belirlenen fiyatlardır. Bu fiyatlar direk arıcı olarak bildiğiniz ve insanlardan alabildiğiniz bal fiyatlarıdır. Elinizde üretimi yaptığınız bal fiyatlarını aşağıdaki yorumlar kısmında yazmayı unutmayın.

Yorumları Göster

  • Merhabalar,elimizde kendi üretimimiz 2 ton civarı püren(Funda) balımız var,toptan veya perakende satışlar yapılır

  • merhaba alanya da zamanında bulduğum ve gerçekten hastalıktan kurtulduğum yaban gülü balı arıyorum ...
    aslında markalardan korkuyorum içerikleri açısından ..
    yardımcı olabilecek bilgi verebilecek birileri olursa çok sevinirim ...

  • Merhaba dedelerimizden bu güne bal üretiyoruz.Erzincan dağ yayla bali doğal kilosu 100 tl direk üreten kişi olduğumuz için.
    1 kiloluk kova ve 2.5 kiloluk kovalar halinde petek balda var kilosu 150 tl isteyen olursa toplu satış yapılabilir.
    05326761627 meral

  • Yeni sezon süzme çiçek balı 200-250 kg civarı vardır kilosu 100 liradır
    Petekli bal 20-25 çita vardır kilosu 100 liradır
    İletişim 05376414333

  • Ben de Bartın Hasankadı beldesinde arıcıyım. Biz de kestane, ıhlamur ve yaban gülü karışık bal üretiyoruz. Özellikle Deli bal veya bölgede acı bal( tutan bal) olarak bilinen balı üretiyoruz. Özellikle astım, bronşit veya boğaz hastalıklarına iyi gelir. Sigara kullananlar için akciğeri temizleme özelliğine sahiptir. Kahvaltılık olarak değil, şifa için ilaç niyetine satın alınmalıdır.
    İsteyenler alttaki numaradan ulaşabilirler.

    0 554 386 66 81

  • Merhaba ben ızmır kemalpaşada arıcıyım 10 teneke cicek balım var güvenilir gerçek baldır teneke 27 kg fiyatı 750dir ihtiyacı olanlar duyrulur

  • Merhaba, Erzincan yayla (çiçek Balı) ve karakovan Balı satışım mevcuttur ilgilenenler ulaşabilirler

  • Hakiki katıksız Karakovan balı bulunur. Ürünlerimiz kendi üretimimiz olup garantilidir. Ürünlerimiz yüksek rakımlı binbir çiçek barındıran dağlarda üretiliyor. Hakiki Sason balı. Yer Batman kilo 200

  • Merhabalar ANTALYA - GÜNDOĞMUŞ ilçesinden yazıyorum.Gündoğmuş'un yüksek toros yaylalarında yaklaşık 2500 rakımda üretim yapıyoruz. Toroslar endemik bitki açısından çok zengindir ve balımız kalitelidir. İçerisinde kekik, geven vb. Binbir çeşit bitkinin nektarı vardır. Yediğiniz zaman boğazı yakar.

    Elimde 3 teneke sıvı bal ve birazda petek bal vardır.

    Balın kilosu 100 tldir.

    Tel. 0542 547 21 07

  • Erzincan Tercan yayla çiçek balı mevcut
    Petek ve süzme
    Çok az kaldığından dolayı ucuzdan veriyoruz kilosunu 60tl
    05383532594 iletişime geçmek isterseniz

  • Merhaba elimde 25 kglik 12 teneke kestane ıhlamur balı mevcut kg 100 TL
    Toptan alımda indirim yaparım
    Tel: 05315061072

  • Merhaba pötürge balpinar yaylasının keven balını satıyorum bu sene durum iyi olmadığından hiç petek alamadık hepsi süzme bal toplam 300 kg var kg toptan olursa 70tl veririm tel 05396521016

  • Cumleden selamunaleykum... ORDU .KUMRU da yaptigimiz ballarimiz su sekildedir... kestane ve çicek bali 150 tl . Deli bal (komar bali ) 300 tl dir. Ballarimiz rakimi 200 ustu yaylalarda yapilmaktadir endemik bitki cesitligi oldukca fazladir fiyatlari uygun tutulmustur gercekten cok zor sartlar altinda elde ediyoruz sizlere kaliteli ballar satabilmek icin bu zahmeti cekiyor ve 1 gram seker vermiyoruz 05428447577 ordu kumru mustafa degerli

    • Merhaba
      İstanbul'a gönderiyor musunuz?
      Instagram yada Facebook sayfanız var mı?

  • Saglık bakanlık onayı olmayan bal güvenilir deyil 2019 Eylulde internet ten BINGOL Arıcılar birliğinden 10 Kg Karakovan 10 kg Petek 27 kg suzme teneke bal aldım Bal hala duruyor Karakovan hariç Petek ve suzme şeker çıktı Şuanki yurt dişındayım Turkıye dönünce dava edeceğim Sahtekarlara hapis cezası geldi çok iyi oldu

    • Ramazan Bey Merhaba,

      Ballarda şeker çıktığını nerden anladınız, nasıl şeker çıktı. Tam olarak açıklarmısınız. Bilgi verebilirmisiniz lütfen.

  • Gaziantep te yapıyorum , zahter(kekik), sumak ve hünnap odaklı balımız gerçekten lezzetli ve şeker vermiyoruz asla ! Petek & süzme 120 tl //karakovan 150 tl telefon: 0505 009 8127 İnstagram adresi : gulsahrr27ahmtgultkn

  • Düzceden yazıyorum 160 liradan 92.8 analiz raporlu kestane balım var 8 teneke kaldi almak isteyen tenekesi 4000 liraya vericem parakende 180 satiyorum 0538 452 67 20. 5 tenekede deli acı bal vardır.

  • Bartın
    Orman gülü(deli bal):kg 350 TL
    Kestane & Ihlamur ve orman çiçekleri karışık kestane balı : 130 TL
    Emre 05416686410

  • Merhaba
    Bende Bingölde Arıcılık yapıyorum
    Bingöl oğuldere köyü (Buban)
    Yüksek rakımda ve genelde geven ve kekiten alıyorum balı katkısız ve gerçekten iyi kalitede bir bal
    Süzme ve petek bal mevcuttur arzu eden olursa toptan yada parekende verebilirim
    Wassap üzerinden yazarsanız yardımcı olabilirim
    05352756274 (Eren)

  • Erzurum un en yüksek dağlarından özenle topladığımız petek ballarımızı sizin damak tadınıza uygun olarak topladık almak isteyen arkadaşlar iletişime geçebilir hayırlı geceler 05389436783

  • değerli arkadaşlar Böyle Bir ekonomide değerli arkadaşlar Böyle Bir ekonomide böyle bir enflasyonda kaliteli gerçek manada insana sağlığa zararı olmayan faydası olabilecek ciddi bir balı elinize geçebilecek en uygun fiyata ulaşmak istiyorsanız eğer lütfen telefon numaram üzerinden adres ve iletişim Bilgilerinizi iletiniz Kargo fiyatı içerisine dahil olmak üzere kilogram fiyatı 75 TL'dir Erzurum İspir yöresinden gelmekte olan çiçek balımız oldukça yüksek rakımlarda elde edilmekte ve çevresinde herhangi bir meyve tarlası meyve bahçesi bulunmamaktadır süzme kilogram fiyatlarımız 100 TL petek balı kilogram fiyatlarımız 75 TL'dir telefon numaramız 0533 0 34 43 05

  • Doğal katkısız süzme balımız vardır. Karabuğday Kekik ve kır çiçeklerinden elde edilen balımız tamamen doğaldır. Bal akımı zamanında şeker kullanılmadı. Balımız soğuk havalarda katılaşıp donma yapabilir. Sıcak su içerisinde çözülüp tüketilir. İsteyenlere gönderilir. Yer Eskişehir Odunpazarı
    TEL 05065078420

  • Aksaray'ın sönmüş volkanik Hasan Dağı'nın 1700m üstü rakımlarında (Helvadere Kasabası) kekik, meşe, keven ve sezonunda ardı sıra açan envai yüksek rakımlı çiçeklerden üretilmiş balımız mevcuttur Arıcılığa aile ve çevremizin organik bal ihtiyacını karşılamak üzere yaklaşık 10 yıldır amatör olarak yapıyoruz. Her sene üretim alanımızda satışını tamamladığımız bal satışını malum şartlardan bitiremedik. Karakovan kg 300tl, petek kg 180tl, süzme 150tl dir. Coğrafyayı ve organik bal üretiminin ne kadar sınırlı ve zor şartlarını bilen arkadaşlar lütfen makul fiyat tekliflerin dışında teklifte bulunmayalım amatör bal üretimini koruyalım. Hayırlı alışverişler.

  • Arkadas lar elimde sınırlı kiloda dağ balı mevcuttur hakiki organik bal mumunu felan arı kendi yapmıştır kilo 500 elimizde 3 kilo bal mevcuttur almak isteyene duyurulur

  • arkadaşlar elimde 22 teneke lavanta balı bulunmaktadır almak isteyen arkadaşlar araya bilir 05466192743

  • Arkadaş elimde yayla çiçek balı bulunmaktadır 250 kilokadar kilogram fiyatı 60 TL İstanbul içi elden teslim edebilirim

  • ERZURUM AŞKALE TOKÇA KÖYÜ DAĞLARINDAN ÖZELLİKLE KEKİK VE GEVEN ÇİÇEKLERİNDEN ELDE ETTİĞİMİZ A KALİTE BALIMIZI TOPLU VE PERAKENDE OLARAK TÜRKİYENİN HER YERİNE YOLLUYORUZ ŞEKER ORANI %01.17 TARIM BAKANLIGI ONAYLI İletişim: 05303481138 Ömer Yılmaz ( Kg Fiyatı 120 TL dir Toplu Alımlarda Yardımcı Oluruz)

Paylaş