2020 Yılı Bal Fiyatları

173
2020 yıl bal fiyatları
paket arı

Değerli arıcılarımız her yıl düzenli olarak bal fiyatları hakkında bilgiler vermekteyiz. 2020 yılı bal fiyatları hakkında yazı yazma zamanı geldi çünkü, bir çok noktada artık bal sağımları yapılmaya başladı. Ülkemizde en geç bal sağımları yaylalarda yapılmakta olup oralarda yine Ağustos sonu gibi yapacaklardır.

Öncelik olarak üretmiş olduğunuz balı reklamını aşağıdaki yorumlar kısmında yapabilirsiniz. Bir çok kişi bu yazıyı okuyup ve 2020 yılı bal fiyatları hakkında bilgi edindiği zaman sizi aşağıdaki yorumunuzu görmesi durumunda sizlere ulaşacaktır. Yorumunuz yazarken aşağıdaki forma uygun olarak yazmanız gerekir.

Bulunduğunuz il: Hangi ilde üretim yapmaktasınız yada ilçe adı.
Telefon Numarası: Mutlaka telefon numarası yazın ki sizlere insanlar ulaşsın.
Balın Özellikleri: Satmış olduğunuz balın özelliği hakkında bir kaç cümle bilgi verin ki bal hakkında müşteri bilgi sahibi olsun.

Ülkemizde bulunan bal çeşitleri; kestane balı, ayçicek balı, yayla balı, lavanta balı, ıhlamur balı, çiçek balı ve akasya balı olarak çeşitlendirilmekte olup, üretim tekniğine göre de petek bal, süzme bal ve karakovan balı olarak gruplandırılmaktadır.

Bal toptancıları yani ticari olarak tüccarlar için 27 kg’luk teneke üzerinden 2020 bal fiyatları şu şekilde belirlenmiş olup, bunun altına arıcılarımızın satmaması uyun olur.
Bahar balı üçgül: 485 TL
Ayçiçek balı: 390 TL
Ayçiçek balı : 395 TL
Yayla balı: 490-550 TL arası

Üretim tekniğine göre;
Petek Bal: Normal olarak bildiğimiz arı kovanlarından üretilen A4 şeklinde olan çerçeveli ballardır. Çerçeveye önce suni bal mumu konularak arının iki tarafına bal doldurması beklenmektedir.

2020 petekli bal fiyatıSüzme Bal: Petekli balın bal süzme makinesi vasıtası ile süzme işlemi yapılarak kavanozlara konulmasıdır. Petekli olarak yemek istemeyenler için süzme bal tercih edilmektedir.

2020 süzme bal fiyatı

Karakovan Balı: İki türlü üretim yöntemi vardır. Birincisi eksi usul kütük kovanlarda üretilen tamamen doğal bir baldır. İkinci türlü ise normal fenni kovanlarda çerçevelere kasnak konulmak suretiyle yuvarlak şekilde yapılan karakovan kasnak balıdır. Karakovan balının süzmesi olmaz.

2020 yılı karaovan bal fiyatıFlora ve bölge durumuna göre 2020 bal fiyatları; ülkemizde bal fiyatları üretim yerine göre ve üretildiği bölgenin endemik çiçek çeşitlerine bağlı olarak fiyatları değişmektedir. Bizim buraya yazdığımız fiyatlar son tüketici için ve doğal bal için belirlediğimiz fiyat aralıklarıdır. Fabrikasyon ve sanayi usulü üretim için belirlenen fiyatlar değildir.

Kestane balı: 150-200 TL arası karadenizin bazı bölgelerinde farklı bitkiler ile 250 TL üzerinden fiyat verilmektedir.

Ayçiçek Balı: 50-80 TL arasında değişmekte olup, ayçiçek tarlaların yoğun olarak üretildiği alanlarda yapılmaktadır.

Akasya Balı: 80-100 TL akasya ağaçlarının yoğun olarak üretildiği bölgelerde elde edilmektedir.

Yayla Balı (çiçek bal): 100-150 TL civarında fiyatı görülmekte olup, yüksek rakımlı yayla ve dağ köylerinden elde edilen ballardır.

Karakovan Balı: 
Kütük kovan olarak: 200-250 TL arası
Normal arı kovanında kasnak çerçeveli olarak: 100-150 TL arasında değişebilir.

Yukarıda isimleri saydığımız 2020 bal fiyatları olarak tahmini belirlenen fiyatlardır. Bu fiyatlar direk arıcı olarak bildiğiniz ve insanlardan alabildiğiniz bal fiyatlarıdır. Elinizde üretimi yaptığınız bal fiyatlarını aşağıdaki yorumlar kısmında yazmayı unutmayın.

paket arı
Önceki İçerikKlimalı Kovan Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Sonraki İçerikArıcılık Nedir
Subscribe
Bildir

173 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments