2019 Yılı Bal Fiyatları

Biz değerli arıcılar için sezonun en güzel zamanı balların sağılmaya başlamasıdır. Ülkemizde bazı yerlerde 2019 yılı için bal sağım zamanı başladı ve bizlere resim gönderen bazı arıcılarımızdan anladığımız kadarıyla arılarımız ürünlerini vermeye başladı. Bal sağım zamanı bölgelere Eylül ayı sonuna kadar devam etmektedir. İlk bal hasadlarımızı almaya başladığımız bugünlerde 2019 yılı bal fiyatları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Özellikle belirtmek isteriz ki; aşağıda yazmış olduğumuz bal fiyatları gerçek üretici üzerinden değerlendirilerek yazılmıştır. Bizim tarifini verdiğimizi ve içeriğinden emin olduğumuz bal fiyatıdır. Yani fiyatının yüksek olması gerçek bal olduğunu göstermez. Şekil olarak bizim anlattığımız baldır ama içerik olarak şeker ve şurup verdiyse hiçbir hükmü yoktur. Öncelik olarak balı çevrenizdeki arıcılardan ve kişiliğini bildiğiniz insanlardan almayı unutmayın lütfen. Çok büyük firma olması size kaliteli bal sunacağı anlamına gelmez.

Bal fiyatlarını açıklamadan önce yorumlar kısmından aşağıdaki taslağa göre balınız hakkında bilgileri vermeniz durumunda yeni müşteriler bularak ve balınızın tanıtımı yapabilirsiniz.

Telefon numarası: (kullandığınız cep telefonunu yazınız)
Bulunduğunuz il: (hangi ilde satışı yapıyorsanız onu yazın)
Balınız hakkında açıklama: (balınızı nerede ürettiniz ve içeriği nedir, tanıtımı yapın)

Bal fiyatları bulunduğu yöreye göre, balın çeşidine göre ve nektarın kaynağına göre farklılık göstermektedir. Yine bizim buraya yazdığımız fiyatlar ticari fiyatlar olmayıp doğal olarak üretim yapan arıcının balı üzerinden fiyatlardan bahsedeceğiz. Çünkü şeker balı yapıp çok cüzzi fiyatlara satıldığı için o bizim konumuz dışında kalıyor. Tabi konumuzun sonuna yine ticari bal fiyatları hakkında değinmek istiyoruz.

Bal çeşitlerine göre: Karakovan balı, petek bal ve süzme bal olarak 3 çeşit bal vardır. Karakovan balı da yine bir nevi petek balı diyebiliriz. Genel anlamda petek bal ve süzme bal olarak adlandırabiliriz.

Nektar kaynağına göre: Akasya balı, kestane balı, ıhlamur balı, ayçiçek balı, çam balı, narenciye balı, keki balı ve karışık çiçek balı olarak nektar kaynaklarına ayırabiliriz.

2019 yılı bal fiyatları için şunları yazabiliriz:

Kasnak karakovan balı (100-150 TL): Normal fenni kovanlara takılan ve kasnak geçirilerek arıların bal yapması sağlanan baldır. Petekli olarak üretimi yapılıp ve petekli olarak tüketimi yapılmaktadır. Kasnağa arını balı yapmasına yol göstermesi açısından 1 cm uzunluğundan mum takılır daha sonra arı kendisi örmeye başlar.

Kütük karakovan balı (150-200 TL): Eksi usul bal toplama yöntemi olan ve hatta karakovan ismininde bu şekilde kütük kovanlardan geldiği üretim şeklidir. Normal olarak arı tamamen kendisi yaparak herhangi bir şekilde mum takma ve ilave yapma durumu yoktur. Piyasada satılan ve en pahalı ballar içinde bulunmaktadır. Aynı zamanda karakovan balının süzmesi olmaz bunu unutmayın.

Çiçek petek balı (50-100 TL) – Süzme (100 TL): Genel anlamda ülkemizde en çok bulunan bal türüdür. Çok farklı çiçeklerin bir arada bulunduğu yörelerde elde edilen baldır. Çiçek çeşidi ne kadar çok artarsa kalite o kadar artacaktır. Yüksek rakımlı yörelerin balları daha değerlidir.

Kestane petek balı (100-150 TL) – Süzme (150-180 TL): Ülkemizde az olduğu için değerli olan bir bal çeşididir. Ağırlık olarak karadeniz bölgelerinde olan ve yağmurlu zamanlara denk geldiği için çok fazla da bal alınamadığı için ve az olduğundan yüksek fiyatlara gitmektedir. Kestane ağaçlarının yoğun olduğu yörelerde yapılan bu bal insan sağlığı için çok değerli olup, fazla tüketilmesi vücutta ters tepkilere neden olmaktadır.

Ayçiçek petek balı (40-60 TL) – Süzmesi (60-80 TL): Ayçiçek tarlalarının yoğun olduğu bölgelerde yapılan bal türü fiyat olarak diğer ballara göre düşüktür. Çünkü arı tek bir çiçekten yoğun bir şekilde bal topladığı için değeri düşüktür. Konunu başında belirttiğimiz üzere çiçek çeşidi ne kadar fazla olursa balın kalitesi o şekilde artmaktadır.

Not: Yukarıdaki fiyatlar doğal ve organik arıcılık yapan kişilerden alabileceğiniz fiyatlardır. Ticari olarak bal fiyatları biraz farklı olup onları da aşağıya yazıyoruz.

Toptancı olarak satılan bal fiyatları ise bizim belirtiğimiz fiyatlardan farklı olup ve daha düşüktür. Çünkü toptan olarak bu arıcılar yüksek tonlarda bal ürettiği için normal bal üreticisine göre fiyatları değişkenlik gösterir. Fiyatları ise bir internet sitesinden aldığımız oranlar üzerinden aynen yazıyoruz ve değerlendirmesini siz yapın.

Yukarıdaki fiyatları üzerinden de ticari olarak büyük tonaşlarda bal üretimi yapıyorsanız o şekilde satabilirsiniz. Peşin veya veresiye ye göre fiyatlarda farklılık olabilmektedir. Tekrardan belirtmekte fayda var elinizdeki balların satışını yapmak için yukarıda örnek verilen taslağa göre tanımını yaparak yorum yazabilirsiniz. Yine youtube Arıcılık TV kanalında da 2019 bal hasadı videosunu buraya kısa zaman içinde eklemiş olacağız.

Yorumları Göster

  • %100 doğal doğal adana yayla balı fiyat 50tl sipariş için numaram:05312746638 watsaptan yazarak sipariş verebilirsiniz

  • Balimiz Bingöl yöresine ait saf ve organik yapıda olup içerisinde toz kadar dahi katkı yoktur balimiz yüksek rakım endemik bitki çeşitliliğinin çok fazla olduğu bir bölgededir kimyasal ilaçin olmadığı (2500) rakım asfalt ve yerleşim yerlerinden çok uzak bakir bir bolgededir analiz değerlerinde prolin ve diastaz degerleri yüksek çıkmış 100/0 katkısiz olduğu elimizde mevcuttur bizimle irtibata gecebilirsiniz

  • Her sonbaharda sıvastan cıcek balı getırıyorum tamamen kendı uretımımız asla al sat yapmam

  • İZMİR BERGAMA İLÇESİ ORJİNAL DOGAL ÇAM BALI... ARILARIMIZ YIL BOYU SABİT ÇAM ORMANLARI İÇİNDE ETRAFTA KEKİK DAĞ ÇİÇEKLERİ VE CAM AĞAÇLARIYLA KAPLI BİR ALANDA SINIRLI ÜRETİM YAPMAKTAYIZ İZMİR İÇİNDE ADRESİNİZE TESLİM EDİLİR TADARAK ALABİLİRSİNİZ. 05389865327

  • Trakya bölgesinden 83 teneke ayçiçek balı mevcuttur toptan fiyat kg 12 tl tahlile açıktır.
    Tel:05435538703

  • Karaçalı çiçek ve meşe balı mevcuttur senede 1 defa sağım yapıyoruz..5422768446

  • Hakkari / Şemdinli Balı
    Süzme Kg 110 Tl
    Katkısız arayın görüşelim.
    0532 061 7441

  • Afyon Bolvadin’de korunga,yonca,faselya,haşhaş balımız mevcuttur. Kesinlikle saf üretimdir. 05531539027

  • Şekersiz analizi Karadeniz yayla balı kesinlikle şeker bulunmaz toptan satış yapıyoruz 05314930907

    • büyük tenekesi ne kadar
      toptan alıp satacam bir deniyecem
      bide prolin değeri ne
      ve alıncada bende mutlaka analizini yapacam ama hastahanede sadece şeker ve prolin değerleri için

  • Benim balım da Ardahan Kafkas arısı saf çiçek balidir 2800 rakımlı bolgede etrafında hiç bir şekil de çam ağacı fabrika meyva ağacı bulunmamakta sadece saf çiçek özlerinde dahinnucsuz bucaksız yerinde oluşmaktadır arayın resimlerini de videolarında atalım detaydi.aricilar birliğine uyeyiz denetimlidir

  • Merhabalar Isparta Kuyucak diğer adıyla lavanta kokulu köy yakınlarında bulunan kovanlarımdan alınan yaklaşık 250 kg süzme organik lavanta balı bulunmaktadır. Kg fiyatı 120 TL. İlgilenenler arayabilirler murat gelir 05364159959

    Yorumu Cevapla

  • Betek balı fiyatına yanlışlıkla yazdın Ayrıca Karakovan balina züsmezini kararmış olan. Peteklleri sıkarak alırız.

  • Malatya Darende kekik geven balı 80 lira kilosu toptan satış yoktur. Nasipse bayramdan sonra için sipariş alınır
    05447712370

  • Diyarbakır Bismil Topraklı Köyü tamamen doğal kurban bayramı sonrası için sipariş alınır sınırlı miktardaki balımızı kaçırmayalım fiyat için irtibata geçebilirsiniz
    Ekin Kılıç
    +90 542 467 6627

  • AYDINDAN HAYIT BALI ÇOK GÜZEL BİR BALDIR BEN DE KİLOSU 40 TL.. ARKATAŞLAR. ÇÜNKÜ MASRAFLARI. ÇOK FAZLA.

  • İzmir kemalpaşa bölgesi çam balı ağustos ayı ortalarında kavanoz 850-900 gr arasında ağırlıkta fiyatı 50-₺ kendi ağrılarım tarım ve Orman bakanlığına kayıtlı arıcıyım isteyen tahlil VS yaptırabilir tamamen doğal afyon Balıkesir İstanbul tarafından her sene yüklü bal satışım bulunmaktadır Gökhan Uğur 554 560 44 66

  • Ağrı bölgesi çiçek balı yoğunluk Keven kekik .vs 15 Ağustos satışa hazır kavanoz fiyatı 75 TL kavanozlar 900 Gr GSM 05442330393 hayırlı günler.

  • Hakiki karakovan balı 130tl
    Hakiki petek bal 100tl
    Hakiki süzme bal: 80tl
    Baldan bir şüpesi olan istediği yerde istediği labaratuvar da tahlil yapsin. Bir sıkıntı çikarsa geri iade edebilirsiniz. Malimizin arkasindayiz. Hakiki mardin/midyat balı. 05372793884

  • Aydın bölgesine has eşsiz hayıt balı şekersiz tahlile açık teneke fiyatı 600

Paylaş