Eski Tip Arı Kovanları

Arıcılık tarihine bakıldığı zaman belki insanlık tarihi kadar eskidir. O yüzden arıcılığın gelişimi ile birlikte insanları arıları farklı ve değişik arı kovanlarında tutabilmek için ilginç arı kovanları yapmışlardır. İşte bu şekilde olan arı kovanlarından bir kaç tanesini sizler için derleyip sitemizde paylaşma gereği duyduk.

Arıcılığın tarihi demişken ufakta olsa arıcılık tarihinine değinmekte fayda var. İspanya’nın Valensiya şehrinde bir mağarada 1919 yılında bulunan duvar resimlerinde arıcı tasvirine rastlanmıştır. Bu tasvirler arıcılığın yaklaşık olarak 15.000 yıllık geçmişi olduğunu göstermektedir. Son yıllarda Mısır’da firavun mezarlarında yapılan araştırmalarda 3.200 yıllık kurumuş bala rastlanmıştır. Okunan tabletler eski Mısırlıların 4.000 yıl öncesinden beri balı besin, ilaç ve dini amaçlarla kullandıklarını göstermektedir. M.ö 3.000 yıllarında Mezopotamyada yaşayan Sümerlerinde balı ilaç olarak kabul ettikleri bilinmektedir. Görüldüğü üzere bütün medeniyetlerde arı ve bal hep kullanılmış olup günümüze kadar devam etmiştir.

Yorumları Göster

  • Tekerlek icad edildi ama tas devrinden bu yana cok degisim gecirdi..insanlar buna uygun formu teknoloji ile verdi, iyi de simdi bu yukardaki kovanlarda ne demeye bu ilkellik israrla savunuluyor, ari 1 kilo balmumu icin 12 kilo bal yer, siz eldeki balmumlarini degerlendirmez iseniz ariya hem is fazlasi verip hem bal beklersiniz.bunun bakimi olmalidir ogul kontrolu ilaci bal sagimi erkek arisi cerceve kesimi, varraosu temizligi...tüm bunlar ve rahatlik icin olmasi gereken tse ölcüsunde modern kovanlardir..Hayvan beslenecekse bu inek koyun kus tavuk veya ari farketmez temizlik saglikli ürün icin sarttir ve bu sadece fenni kovanlarla olur, afrikada elde hic bir meteryal olmayan bir bölgede yasiyorsaniz tamam da memleketimizde bu kabul edilemez, tabiki her zaman teknolojiyi inkar edenler bulunur. Isin hakki modern kovan asil ana, aglikli ürünlerdir..Ari ya bakacakmiyiz , yoksa ari mi bize bakacak önce bunu ayirt etmeliyiz
    Almanya 17erhanteke@gmail.com

Paylaş