Dünya Arıcılık Fuarı Apimondia’ya Gittiniz Mi

Değerli arıcılar 45. Apimondia dünya arıcılık kongresi 4 Ekim itibari ile son günü olacaktır. Bir çok arıcımız katılmaya çalıştı ve güzel dönüşümler oldu. ARICILIK COM TR ailesi olarak bizlerde katıltık ve dünya çapında arıcılık adına güzel gelişimler var. Birbirinden farklı ve çeşitli malzemeler bulunmaktadır. Özellikle bal süzme makinelerinin çok farklı versiyonları görme şansımız oldu.

Yine konuşma yapan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin “ Türkiye’de 7 milyon 500 bin arılı kovan bulunuyor. Tüm kovanlar AKS diye projelendirdiğimiz Arıcılık Kayıt Sistemi içinde akreditedir. Bu uygulama dünyada ilk ve tek olan bir uygulamadır. Ülkemizde bulunan 80 bin arıcılık işletmemizde yıllık toplam 103 bin ton bal üretiliyor. Dünya çam balının %90’ının üretildiği Türkiye, dünyada tanımlanmış olan arı ırklarının %20’sine de ev sahipliği yapıyor. Biyolojik zenginlik bakımından da bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklanan önemli farklılıklarımız var. Ülkemizde yedi farklı coğrafi bölgede farklı iklimler yaşanıyor diye konuşma yaptı.

Yine dünya arıcılık fuarında öğrendiğimize göre 2021 apimondia dünya arıcılık fuarı Rusya da yapılması planmaktadır. 46. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi bir sonraki yani 2021’de Rusya da yapılacaktır.

Sizlerde Dünya Arıcılık Kongresinde edinmiş olduğunuz izlenimleri yorumlar kısmından yazarsanız memnun oluruz. Sizler için hazırlanmış olduğumuz resimleri ve videoları paylaşıyoruz.

Yorumları Göster

  • Yıllık ortalaması 16 kg olan bir ülke kongre düzenlerse sonuç hüsran olur. Sonuçları tahmin edebildiğim ve sinirlerimin gerileceğini bildiğim için gitmedim. Gidenlerle konuştum. Sordum ne öğrendiniz diye? Birbirimizin dillerini bilmediğimiz için iletişim kuramadık dediler. Peki ben buradan soruyorum organizatörlere, her ülkeden gelenlerin başına 1 er tercüman yerleştirmeyi düşünemedinizmi.

  • Kongre benim için tam bir hayal kırıklığı birşeyler öğrenmek için gittiğimiz kongreden çok şey öğrendim çok şey nedir derseniz bizim arıcılık bilgi ve becerilerimizin kongrede sunum yapanlardan daha fazla olduğundan başka da birşey öğrenemedik yabancılar kendilerini gayet iyi pazarlamış bunu öğrendik anlayacağınız fiyasko

  • Çok güzel organizasyondu elinize emeginize sağlık .Fakat türk aracılığına önem azdı sadece yurt dışından gelen arıcılar ve firmalar ön planda oldu .Artı inşallah sayın bakanımızın verdiği sözler havada kalmaz

Paylaş