2021 Yılında Arıcılık Destekleri Devam Ediyor

2020 yılında kalan arıcılık destekleri yetişmediği için 2021 yılı içinde desteklemeler devam edecektir. Önceki yılda destekleme kaydı yapamadım veya yetişemedim diye üzülmeyin 15 gün süreniz var ve hemen kaydınızı yaptırın. 2021 yılı içinde arıcılık desteklemelerinden nasıl faydalanacağı dair gerekli bilgi ve kaynakları aşağıya da paylaşıyor olacağız.

2020 yılının son günlerinden yapılacak Tarımsal Desteklemelere ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı (Karar No: 3341) 30.12.2020 tarih ve 31350 sayılı resmi gazetede ve Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2020/45) 31.12.2020 tarih ve 31351 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2020 yılı Arılı kovan desteğine başvuru için; yetiştirici/üretici örgütüne üye olma zorunluluğu ile en az 30 arılı kovana sahip olma şartı kaldırılmış olup, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı arıcılar, 14 Ocak 2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar doğrudan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabilecektir.

Geç kalmayın. 2020 yılı Damızlık ana arı desteği için; yetiştirici/üretici örgütüne üye olma zorunluluğu kaldırılmış olup, AKS’ne kayıtlı arıcılar, Bakanlıktan üretim izinli işletmelerden satın almış oldukları damızlık ana arı satış belgeleriyle birlikte 14 Ocak 2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar doğrudan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunabilecektir.

2021 Yılı Organik Arıcılık Destekleme İş Takvimi

Faaliyet Tarih
Arıcılık müracaat başvuruları 31 Aralık 2020-29 Ocak 2021
OTBİS Raporunun Alınması 31 Aralık 2020
İCMAL-1 Hazırlanması ve yayınlanması

(En geç)

23 Şubat 2021
İtirazların alınıp değerlendirilmesi (En geç) 22 Mart 2021
İCMAL-2’lerin Hazırlanması (En geç) 5 Nisan 2021
Ön İnceleme Sona Eriş Tarihi 2 Mayıs 2021
İCMAL-3’lerin Bakanlığa gönderilmesi (En geç) 3 Mayıs 2021
Ödemeler (Tahmini) Mayıs 2021

2021 yılı arıcılık desteklemesine kimler başvurabilir?
1) Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye,
2) Arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı,
3) AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip,
4) Bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği(perga), arı zehiri, apilarnil’den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar başvurabilecektir.
5) Arıcılık hibe desteği konusunda aynı haneden karı-koca, kardeş, anne-baba olması durumunda asil listeye giren veya puanı en yüksek olan tek bir proje değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı
Başvurular, 04/01/2021- 22/01/2021 tarihleri arasında merkezde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. Makine, alet – ekipman alımı için yatırımcılar, başvuru formu (EK-1) ve ekinde yer alan belgeleri iki takım olarak hazırlayacaktır. Başvuruda istenen belgelerin tamamı başvuru sahibi tarafından imza/paraflanmış olacaktır.

Başvuruda İstenilen Belge ve Bilgiler
Hibe Başvuru Formu (Ek-1)
Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak),
Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Termin Plan Tablosu (Ek-4),
Adli sicil kaydı.

Arıcılık desteklemeleri ile verilecek arıcılık malzemeleri ve ekipmanları aşağıdaki gibi olacaktır.
Boş Kovan 50 adet
Şurupluk 50 adet
Mondirin Takımı 1 takım
Dondurucu 1 adet
Bal Sağım Çadırı 1 adet
Güneş Paneli 1 adet
Arıcı Barakası 1 adet
Şurup Karıştırma Makinesi 1 adet
Bal Dinlendirme Tankı 1 adet
Çıta Delme Makinesi 1 adet
Tel Zımba Makinesi 1 adet
Temel Petek 50 kg.
Bal Süzme Makinesi 1 adet
Sır Alma Bıçağı 2 adet
Güneş Panelli Çit 1 set
Sır Alma Teknesi 1 adet
Sır Sıkma Presi 1 adet
Mum Eritme Teknesi 1 adet
Seyyar Tuvalet 1 adet
Arı Sütü Üretim Malzemeleri 1 takım
Arı Sütü Toplama Makinesi 1 adet
Arı Ekmeği Hasat Makinesi 1 adet
Propolis Tuzağı 50 adet
Arı Zehiri Toplama Ekipmanı 3 adet

2021 yılı arıcılık desteklemeleri hakkında gerekli detay ve bilgiler için yada sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmından sorular sorarak yada cevap yazarak bilgi verebilirsiniz. Hibe desteği hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen arı yetiştiricilerimizin; merkezde İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yorumları Göster

  • Merhaba 100%50 hibeli arı almak istiyorum başvurular ne Zaman başlıyor ve almak için nasıl bir yol izlemeliyim

  • AKS. Kayıtlı 180 âdet arılı kovanım var. %50 hibe desteği için alt limit 250000₺ olarak okudum, acaba doğru mu. Diğer şartlar uygun. 250000₺ alt limit çok yüksek geldi.

  • Kolay gelsin.Gezginci arıcılar karavan alabilıyormu?. Alabiliyorsa fiyat sınırlaması varmı .Teşekkür ederim.

      • Merhaba, 3 yıl aks kayıtlı kalma sonrası mı karavan desteğine başvurabiliyoruz , İlk başlangıçta 50 kovan ile başlayıp hemen karavan desteğine başvurabiliyor muyuz teşekkürler

        • Güncel olarak tarım il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi almanız gerekiyor.

  • Merhaba 2021 yılı arıcılık destekleme ödemeleri ne zaman yapılacak net bir tarih göremiyoruz geçen yıl mart ayının ilk haftasında ödenmişti

  • merhaba ben 38 yılık arıcılık çalıştım ve ben arıcılığı babamdan öğrendim babamda 50 yılık arıcı ben yabancıyım hata süryeliyim ve beni süryede 1500 kovanım olmuştu ama savaş olduğunda arılarımı yaktılar ve tüm emlaklarımı hata arabımı evimi herşeyimi ve ben şimdide istanbulda oturyom ve 4 yılık ütücülük çalıştım çocuklarımı yaşatayım diye he ben sizedebirşey anlatacam ben 6 yıl önce şanlı urfada bir arıcını yanına gitmiştim ve o sırada ben onunla çalıştım onun 500 kovanı vardı ben onları öyle birşey yaptımki arıları ölüyordü ozaman ben gelmeden önce ben geldim tüm arılarını ileştirdim yeni nesile dönüştürdüm ve ensondada vesim geleceği zaman 1 hafta önce arkadaşımla haber

  • 15 gün önce kayıt oldum aks belgem var e devlette gözüküyor aktif 100 kovanım var Şubat ayında hibe para alındığını duydum almak için ne yapmam gerekiyor acaba

    • Tarım il ve ilçe müdürlüklerine giderek konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Benimde arilarim var ama esimin ustunde ari birligine kayitli esim ise memur esim yada ben hibeden yararlanabilirmiyiz ??

    • Tam net bilgiyi tarım il ve ilçelere sormanız gerekir. Nerede memur olduğuna göre değişiklik gösterebiliyor. 4A yada 4C gibi...

  • Arıcılık kaydım var 10 kovanım var e devlette görünüyorum. Ana arı desteği alabilir miyim? Daha 10 gün önce kayıt oldum.

  • Bir çok malzemeleri desteği bulunmakta ama yeni başlayanlar içinde keşke destek olsa

  • Bu ürünleri piyasadan kendimiz mi alacağız yoksa kurumlar mı bize hazır verecek?Çünkü piyasada çok farklı marka ve fiyatta ürün bulunuyor.

  • Merhaba benim arıcılık belgem var ama arıcılar birliğine üye değilim ve arıcılık yapmak istiyorum ilk olacak destek ten yararlana bilirmiyim

    • Aks (arıcılık kayıt sistemi)'ne kayıt olmanız gerekiyor. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda hareket ediniz.

  • 3 yil kayit şartı değilde 3 yil aldigin malzemeleri satamama şartı koysalar da herkes yararlansa olmazmi

  • Arıcılar birligine uye degilim ama arıcılık yapıyorum bu desteklerden faydalanabilir miyim

    • Şartlar yukarıda yazıyor lütfen okuyunuz. Arıcılık kayıt belgesi olmak zorundadır.

      • 2021 yılı arıcılık desteklemesine kimler başvurabilir?
        "1) Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye",.. diye yazmışsınız. Ne anlamalıyız?

Paylaş