2017 Genç Çiftçi Hibe Sonuçları Açıklandı

0
paket arı

Genç çiftçi projelerinin başvuru değerlendirme ve genç arıcılar için sonuçlar açıklandı. Yeni olarak projeden hak kazanan arıcılarımız sonuçlarına bakabilir. Tarım Bakanlığının ilgili internet sitesine girerek sonuçları öğrenebilir. Her yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30’ar bin liralık hibe desteği sağlayacak programa gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, desteklerden faydalanmak için müracaatta bulunan 161 bin 529’unun değerlendirilmesi işleminin tamamlanarak hibe almaya hak kazanan 16 bin 67 genç çiftçi projesinin askıya çıktığını duyurdu. Yani toplam olarak 16 bin 67 genç çiftçilerimiz hibe almaya hak kazanmış oldular.

Hak kazananlar öncelik olarak https://gencciftci.tarim.gov.tr internet sitesinden öğrendikten sonra bu listeler 30 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında 5 iş günü tüm il ve ilçe müdürlüklerinde askıda kalacak. Başvuru sahipleri, il ve ilçe müdürlüklerinden veya ‘https://gencciftci.tarim.gov.tr ‘ adresinden durumlarını öğrenebilecekler. Hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler, 6-13 Haziran tarihleri arasında il ve ilçe müdürlükleri ile yapacakları sözleşmelerden sonra projelerini faaliyete geçirmeye başlayacaklar.

2017 Genç Çiftçi Hibe Sonuçları: https://gencciftci.tarim.gov.tr internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Ülkemizde bu hibe proğramı geçen yıl başlamıştı. 3 yıl sürecek program kapsamında geçen sene 15 bin genç çiftçiye çeşitli projeleri karşılığı olarak 450 milyon liralık hibe kullandırdıklarını ifade eden bakan Çelik, “Bu yıl 16 bin 67 genç çiftçimize 483 milyon liralık hibe kullandıracağız. Bu projeler içerisinde yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında 165 bin 400 adet hayvan dağıtımı gerçekleştirilecek.” değerlendirmelerinde bulundu.

2017 yılı için hibe verilecek 16 bin 67 projenin, 8 bin 375’i büyükbaş hayvancılık (sığır), 165’i manda, 2 bin 860’ı küçükbaş hayvancılık (koyun-keçi), bin 20’si büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisi ve hayvan alımı, bin 423’ü arıcılık, 513’ü kanatlı yetiştiriciliği tesisi, 50’si ipekböceği yetiştiriciliği tesisi, 359’u bağcılık ve kapama meyve bahçesi tesisi, 411’i mantar üretimi tesisi, 732’si örtü altı tesisi, 67’si fide-fidan süs bitkisi üretimi tesisi ve 92’si de tıbbi aromatik ve coğrafi işaretli ürünler alanlarında belirlendi.

2017 yılı genç çiftçi hibe kapsamında 1423 arıcımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yine proje hakkında ve alım konularında sorularınız olursa lütfen aşağıdaki yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

paket arı
Önceki İçerikArı Kovanından Bakın Ne Çıktı
Sonraki İçerikÇok Fazla Arı Ölümleri Yaşanıyor
Subscribe
Bildir

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments