2017 Arılı Kovan Destekleme Başvuruları

Ülkemizde arılı kovanı olana arıcılara yılda bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı olan kovan sayısına göre destekleme yapılmaktadır. Desteklemeler hakkında şu şekilde bilgiler verebiliriz.

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı en az 30 (otuz) adet arılı kovana sahip üretici örgütü üyesi (arıcılar birliği) arıcılara arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılmaktadır.

2017 yılı için “kovan başına” 10 TL destekleme verileceği bildirildi; Desteklemelerden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin arıcılık kayıt sistemi ile Arıcılar Birliği’ne mutlaka kayıt olmaları ve kayıt altına alınmış en az 30 (otuz) adet arı kovanı bulunması gerekmektedir.

Eğer arıcılık yapıyorsanız bulunduğunuz yerdeki Tarım ilçe Temsilciliğine müracaat ederek, kovan sayısını bildirmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda Arıcılar Birliğine kayıt yaptırmanız gerekir.

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, girişimciliğin teşvik edilmesi, yetiştiricilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda istihdama katkı sağlayacak arıcılıkta üretimin artırılması, kalitenin yükseltilmesi için arıcıların sorunlarına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Destekleme tebliği kapsamındadır. Yüzde 60 hibeli destek verilecek. Arıcıların; Arıcılık Kayıt Sisteminde (AKS) kayıtlı, en az 30 arılı kovana sahip olan veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişiler desteklemelerden yararlandırılır. Destekleme konuları ise; bal süzme makinesi, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsamaktadır. Başvurular ise 16 Temmuz 2017 tarihinden itibaren bir ay süre ile il müdürlüğüne yapılacaktır. Bu amaçla Bakanlığımızca arıcılığa yönelik büyük destekler devam ediyor.

Yine Arılı Kovan Destekleme Başvuruları hakkında sorularınız olursa Yorumlar kısmından sormanız durumunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Yorumları Göster

  • Merhaba babam Erzincan’da ıkamet edip yıllardır arıcılık yapıyor ama bizde belge melge kayıt vs hiç bişe yok biz destek alabilrmıyz nekadar alabiliriz ve nasıl alabiliriz kolay gelsın

    • Aykut Ertem, arı desteklemeleri kategorisinde ilgili yerleri okursanız tabi ki alabilirsiniz. İl olarak size de destek vardır.

  • tarım il müdürlüğüne bilgi amaçlı gittim.bana en az 20 bin tl lik alım yapma şartı olduğunu söylediler.ben sadece sağım ekipmanı almak istiyordum.alamadım yanlış mı bilgilendirme yaptılar acaba.

    • naim, bu yazıda bahsedilen arılı kovan desteklemesi 30 kovan ve üzeri olduğu zaman kovan başı belli bir destekleme alıyorsunuz. Örneğin; 2017 yılı arılı kovan destekleme ücreti kovan başı 10 TL idi ve bu yıllara göre farklılık gösterir. Size yanlış bilgi verilmiş.

  • Ben Erzincan dan müracaat ettim fakat babamda arıcılık yapıyor babamda müracaat etti bu nedenle benim muracatim reddedildi halbuki babamla evim isim mesleğim ayrı benim babam muracat etti diye benim muracatim neden iptal ediliyor Babası arıcı olanın oğlu arıcı olamaz mı ? Bu nasıl bir mantık benim teşvik ten yararlanmam için babamın olmesimi lazım bimere yazdım fakat otomatik bir cevap geldi yazdığım şeyle gelen cevabın alakası yok sesimi duyurayim diye buradan yazıyorum teşvik almak için şartlarda böyle birşey yok

  • mrb ben arıcılıga başlamak istiyorum bunun için teşvik kresidisi almak mümkünmüdür...

    • Caner, haberlerde yayınlanmıştı destekleme konusu ama devlet konu hakkında tarım il müdürlüklerinde bir gelişme olmadı beklemedeyiz.

  • Bende arı kovan desteği istiyorum kursa gittim denemek istiyorum kovan yardımı istiyorum

  • Bu destek 81 ilde geçerli mi? Benim bal süzme makinası. Bal dinlendirme gibi malzemeye ihtiyaçım. 2016 da belgemi aldım. Birlikte kaydım var. Ankara da ikamet ediyorum

    • BalcıBABA, evet geçerli ama bu arı kovan desteği için geçerlirdir. Yazının içeriğini okuyun lütfen.

  • Ben BAYBURT TA ikamet ediyorum ve orada arıcılık yapıyorum arıcılar birliğinede kayıtım var ama bir sorunum var devlet arıcılara ELEKTRİK konusunda hıc YARDIMCI OLMUYOR karanlıkta yasıyoruz yaptığımız barakalarda o kadar yazıda yazdım kimse ilgilenmedi

    • mustafa çelebioğlu, o konuyu elektrik şirketleri ile görüşmeniz gerekiyor ama eletkrik şirketleri de o şekilde elektrik veremez. Güç kaynakları ile çözüm bulmak gerekiyor.

  • selamlar,daha önce bal dinlendirme ,eritme ve sağım teknesi aldım.Şimdide güneş paneli ve polen tuzaklı kovan desteği almak istiyorum. Alabilir miyim?

    • barış, o dediklerinizi genç çiftçi arıcılık desteleri kapsamında alabilirsiniz. Sitemizde desteklemeler kısmına bakara daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • yazıya göre 30 adet kovan VEYA arıcılık belgesi diyor. Bende 6 kovan var, fakat arıcılık kurs belgem var, o halde başvurabilmem gerek. Bazı yerlerde bu hibenin en fazla 5000 TL olacağı yazmış, fakat tarım bakanlığının sitesinde böyle bir duyuruya rastlamadım.

  • Selamlar. Halk eğitim arıcılık eğitimi aldım, belgem var. Toplam 7 kovan arım var. Desteklemeden yaralanarak kovan ve ekipman almak istiyorum. Bu mümkün mü? (not: aktif olarak, arı işi harici başka bir işle uğraşıyorum, yani tek gelir kaynağı arıcılık değil)

    • Serdar, arı kovan sayısını yazı içeriğinde belirtilen adette olması gerekir. Kovan sayısı arttıkça fazla zamanını alacağı için vaktiniz yoksa artırmak pek mantıklı olmaz.

Paylaş