2016 Arıcılık Destekleri

Hayvancılık olarak gezici arıcılık veya yerleşik olarak arıcılık yapmak isteyen vatandaşlarımıza Devlet Arıcılık kredisi olarak hibe, faizsiz ve düşük faizli kredi imkanı sağlamaktadır. Arıcılık kredileri 2016 yılında KOSGEB ve Ziraat bankası kredileri ile iki şekilde finanse edilmektedir. Her iki devlet kurumumuzdan da arıcılık kredisi için vatandaşlarımız uygun şartları yerine getirmeleri halinde faydalanabilmektedirler.

KOSGEB Arıcılık teşvik kredisi almak isteyen vatandaşlarımız Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alması zorunludur. 15 gün 70 saat olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan girişimcilerimiz KOSGEB ‘e başvuru yapmaları halinde Girişimcilik Destek Programı hibe kredi alabilir, işletmelerinin birinci senesi dolması halinde yine arz etmeleri taktirde faizsiz kredi alarak 1 yıl ödemesiz olarak ihtiyaçlarını giderebilirler.

KOSGEB Bilgilendirme

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrası yapmış olduğunuz başvuruda arıcılık ile ilgi temin ettiğiniz kovan, bal süzme makinesi, polen temizle veya polen kurutmak için makine gibi ihtiyaçlarınızı Girişimcilik Destek Programı kapsamında hibe kredi ile temin edebilirsiniz.  Ayrıntılı bilgi için lütfen size en yakın KOSGEB birimleri ile irtibata geçiniz.

Devlet Bankası Kredi Şartları

Arıcılık yapmak isteyen vatandaşlarımız uygun şartları yerine getirmeleri halinde T.C. Ziraat Bankasından çok uygun şartlarda düşük faizli arıcılık kredisi alabilirler.

Ziraat Bankası kredi şartları

  • 50 kovan ile üretim yapan veya kovan sayısını 50 kovanın üzerine çıkarmak isteyenler
  • Arılı veya boş kovan alımı
  • Bal süzme makinesi
  • Kek hazırlama makinesi
  • İki yüz üzeri gezici olarak arıcılık yapanlar için yenilenebilir enerji alımı ve baraka alımı
  • Sabit bir yerde üretim yapanlar için baraka alımı veya baraka tadilat giderleri
  • Çiftleştirme kovan kutusu
  • Ruhsatlı olmak şartı ile ilaç alımı
  • Şeker, petek, kek gibi giderler
  • Gezici arıcılık yapanlar için nakliye ücretleri gibi bütün arıcılık giderleri uygun ödeme şekilleri ile giderilmektedir. Bütün bu imkanlardan faydalanmak isteyen girişimciler veya aricilik yapan vatandaşlarımız T.C. Ziraat bankasına başvuru yapmaları yeterlidir.

64. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti 2016 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçesini 16.5 Milyar TL olarak belirledi. Bu bütçenin çok büyük kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşan girişimcilere destek olarak verilecektir. 2016 yılında Hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve girişimciler için pek çok hibe, kredi ve destek imkanı bulunmaktadır. Bu hibe kredi, destek ve faizsiz krediden hem küçük işletmeler veya ilk defa bu alana girecek olan girişimci çiftçiler hem de büyük işletmeler faydalanabilecektir.

2016 Yılı Hayvancılık ile İlgili Banka Kredileri
2016 yılında Hayvancılık kredilerinin en büyük sağlayıcılarından bir tanesi önceki yıllarda olduğu gibi Ziraat Bankası olacaktır. Ziraat Bankası ana faaliyet alanı olan ülke çiftçisi destekleme görevini 2016 yılında da devam ettiriyor. Tarım ve Hayvancılığın hemen her alanına destek veren Ziraat Bankası çiftçilere pek çok kolaylıkta sağlıyor. Küçük baş ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği, et ve süt üretimi, arıcılık saf kan at yetiştiriciliği gibi pek çok alanda kredi sağlayan Ziraat Bankasına uğramadan yatırımınızı hayata geçirmeyin. Ziraat Bankasının hayvancılık ile ilgili kredileri için tıklayınız.

Bunlar dışında 2016 yılında hayvancılık ile ilgili Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Valiliklerinde sağladığı pek çok destek bulunmaktadır. Bu desteklerden faydalanabilmek için bulunduğunuz ilin İl Tarım Müdürlüğüne mutlaka başvurunuz. Eğer hayvancılık yapabilecek yeriniz var ise bu desteklerden başlayarak sizde bir hayvancılık girişimcisi olabilirsiniz. Gerekli koşulları sağladıktan sonra pek çok hibe programından faydalanabilirsiniz. Tabi bunun için iyi bir projeniz olması gerekmektedir. Artık hiç bir kurum 5 inek besleyip sütünü satıp evlenecek diyene destek vermiyor. Mutlaka yenilikçi bir fikrinizin olması lazım. Örmek proje fikirlerimize mutlaka göz atınız.

2016 arıcılık destekleri olarak 2016 yılı içinde arıcılara kredi veren bankalar olarak ziraat bankası bulunmaktadır.

Yorumları Göster

  • Aynen kardeşim doğru söylemiş sin hele özellikle arıyı aç mayın şunu demek istiyorum kapağını deyil ariya çerçeve verip geliştirmeden aç mayin yani arıyı üsütur sünuz oda yavru çürüklüğü yapar diyelim arı 5 çerçeve ise ful yavrulu ise yani son çerçeve de kapalı yavru varise köpük kısmının arkasında ise surupluk yavru patlamaya başladığı zaman suruplugu köpüğün önüne alıp arıyı rahatlatmak ve suruplugun altına pamuk yavru toplam digi zaman 5 incicerceveyi aralayip araya ham petek koyabilirsiniz buari yavru çürüklüğü yapmaz ama sen kapakta yavru yok ona çerçeve verirsen sıcak havada yavruyu atar hava soğuyunca arı bir araya toplanır ve ordakalan yavrular üşür tekrar hava ısınınca arı o çerçeveleri takrar sarar sağlam olan yavruları besleyip kapatır diğerlerinde kapatır ve o çerçevenin üzerinde arı durmaz yavrular lokmaya baş lar50 ariniz varsa hepsine bulaşır bu olaydan kurtarmak istiyorsanız diyelim 50 arinizvar hasta olan kovanın ana arısını kırıp eyer hepsinde var ise 5 ariyi bir kovan yapip analarını kırıp bir ana bırakıyorsunuz yaptığınız bukovani sıkı çalıştırıyoruz yani yavru çürüklüğü olan veye olmayan bütün çerçeve leri silip uzak bir yerde imha ediyorsunuz buhastalik genelde nisan Mayıs aylarında olur yani demek istediğim arıyı sıkı tutunuz arı sıcağı sever daha detaylı bilgi için arayın yardımcı olurum 0506 0212325 teşekkürler

  • merhaba,
    bende arıcılığa 50 kovan arı satın alarak başlamak istiyorum.. bunun yaklaşık yatırım maliyeti nedir acaba? hangi bölgeeler iş için uygundur?
    örneğin zeytin arazilerinin bulunduğu bölge uygunmudrur? ayvalık vs.

    • Salih çetinkaya öncelikle bilmenizi isterim cennet ülkemizin her köşesi arıcılık için bicilmiş kaftantır.ayvalık taraflarında gezgin arıcılık yaptım cam balı için oldukca verimli gecmişti.ilk başlangıc için 50 kovan fazla bi sayı.20 kovan ile başlamanızı tavsiye ederim.şuan mevsim itibari ile arı alımı için fiyatlar makuldur ama risk fazladır cok güvenilir yerden prof bi arıcı ile almalısınız.kışı atlatmış bahara cıkmış kovanlar pahalıdır.ben tekirdagda arıcılık yapıyorum burda boş kovanlar full takım 100 lira.20 kovan 2 milyar.5 tanede 100 er liralık sepet kovan alın güvenilir bi yerden.baharda ogul verdirin boş kovanları doldurmaya yeter.baharda 20 kovanla işi kavramaya calışın özveri ile bakın 20 teneke bal alabilirsiniz tenekesi 28 kg ceker 500 kg bal alsanız kavonozlasınız perakende satsanız tüm masraflarınızı hayli hayli cıkarır ama perakende satmak zor iştir.o 20 kovanı öteki bahara kayıpsız cıkarın bölerek cogaltın alın size 100 kovan arı ister balını satın ister cercevesi 30 liradan full dolu bi kovanı kovansız 300 satın.ne iş yaparsanız yapın özveri ile yapın.bu arada ekipmanlar bal süzme makasi 4 lü 250tl arıcılıkta en cok gideri ham petek tutar.ham petegin kilosu 25 30 lira.bi kilo ham petekte 12 15 adettir bi kovanın kuluçkalıgına yeter.bikez petek actırdınızmı o petekler cok kararana dek size 5 ile 7 yıl yeter cok eskiyince eritilir normal petegin yarı fiyatına satılır.teoride basit gibi gözükür arıcılık ama sanıldıgı kadarda kolay degildir.bilgi ister tecrübe ister emek ister.bi ordu gibidir arıcılık milyonlarca askerinizi yöneten komutan gibisinizdir ordunuzu iyi yönetirseniz akıllıca işler yaparsanız zaferi kazanırsınız:)

  • Osmanlı ferforje İzmir torbalı daki iş yerimizde arıcılar için baraka imal ediyoruz irtibat için 0507 450 23 36 numaradan ulaşabilirsiniz

Paylaş