Kategoriler: Soru ve Cevap

Küçük Çapta Arıcılık Desteği

SORU:
merhaba. ben küçük çapta arıcılık yapmak istiyorum. konya bozkırlıyım.bozkır kop projesi kapsamında konya nın arıcılık faaliyeti bakımından %70 ini kapsıyor. şu an tarım il müdürlğünde kursa başlayacağım. benim 10-20 kovan arası başlangıç için desteğe ihtiyacım var. daha önce tkdk ile irtibata geçtim fakat o hibe başlangıç olarak uygun değil. bana uygun bir destek varmı yardımcı olursanız sevinirim…

Yazan: YASİN KALEM

CEVAP:
Yasin bey, kop projesi hakkında fazla bilgi sahibi değiliz. Ama TKDK kapsamında en az 30 kovan ile başlamak zorundasınız hibe desteğinden faydalanabilmek için ama siz daha az bir destekle bu işi yapmak istiyorsanız ziraat bankasından kredi çekebiliriniz sanırım faiz oranı uygulanmıyor olabilir. Banka ile görüşünüz.

Yorumları Göster

  • selamlar ben yılarca arıcılık yaptım 1998 yılında bıraktım şu an tekrar arıcılık yapmayı pilanlıyorum en az 100 kovan olmak sartıyla hibe desteği alabiliyormuyum bilgilendirirseniz memnun olurum saygılarımla Mustafa karakoç

  • Yasin bey, orman ve köy işleri genel müdürlüğünün desteği hakkında bilgi sahibi değiliz. Dediğiniz şartlarda herhangi bir yerden destek almanız zor çünkü fazla olmasını istiyor devlet ve o riske girmeni daha fazla işi gerçekten yapabileceğine inanmak istiyor.

  • AYRICA TKDK şartlarındada asgari 50 kovan olduğunu söylediler.Orman ve köy işleri genel müdürlüğünde aslında uygun bir destek vardı ama onlarlada iletişime geçemedim.

  • Yasin bey, kop projesi hakkında fazla bilgi sahibi değiliz. Ama TKDK kapsamında en az 30 kovan ile başlamak zorundasınız hibe desteğinden faydalanabilmek için ama siz daha az bir destekle bu işi yapmak istiyorsanız ziraat bankasından kredi çekebiliriniz sanırım faiz oranı uygulanmıyor olabilir. Banka ile görüşünüz.

    • bunu biliyorum ben ama burda asgari 50 kovan diyor.bana 10-20 kovan asgari destek gerekiyor başlangıç için bu riske giremem.

Paylaş