Kategoriler: Soru ve Cevap

Kışın Arı Keki Versek Ne Olur

SORU:
Kışın içinde kovan açılarak kek versen ne olur verebilir miyim? Arıların aç olduğunu bilirsem kış içinde arı keki verebilir miyim verirsem ne olur?

Yazan: fevzi özgül

CEVAP:

Yorumları Göster

  • bal hasadı yaptıktan sonra çıtaları poşetliyorum 1 ay sonra petek bala kurt düşüyor çaresi nedir

    • fevzi özgül, soğuk hava deposunda bekletin veya derin dondurucuda şoklatıp çıkarın olmayacaktır. O kurtlanma polenler vasıtasıyla oluyor.

  • Arkadaşın genelde fikrine katılıyorum. Arıların açlıktan ölmesi söz konusuysa, çok soğuk havalarda olmamak şartıyla, kovanı fazla sarsmadan ve kovan kapağınıda fazla açık tutmadan , kek konulur ve hemen kapatılır. Kek arının açlığı haricinde erken ilkbaharda, kovan içi rutubeti arttırmadan ana arıyı yavrulamaya yönlendirmek, uyarmak amacıyla verilir. Sıcaklık 16-20 dereceye çıktıktan sorada 2 ölçü şeker, 1 ölçü kaynamış ve ılıklaştırılmış suyla hazırlanan şerbet verilir. En geç mayıs ayının ilk haftasından sonrada şerbet verme kesilir. Ancak zayıf veya bölünmüş kovanlarda çoğalıncaya kadar şerbet verilir. Selamlar.

  • Fevzi bey, sormuş olduğunuz soruya en güzel cevabı burada var. Ayrıca kışın kovanı açmak doğru değildir. Hele hele o izlediğiniz videoda ki gibi asla yapmayın.

Paylaş