Kategoriler: Soru ve Cevap

Amatör Arıcılık

SORU:
Emekli öğretmenim. Samsun’da sahilde yaşıyorum. Boş zamanlarımı amatör arıcılık ile değerlendirmek istiyorum. Ancak konu ile ilgili hiçbir teknik bilgim yok. İlk etapta 3 adet arı kovanı ile çalışmak istiyorum. Bana sıfırdan her türlü aracı da dahil 3 kovanlık bir sistem kurmam kaça mal olur ve bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? Yerim denizden 2 km uzak, hafif meyilli güney cephesi 1 km mesafedeki ormana bakıyor. Sürekli güneş alır. Pek rüzgar almaz. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. İşlerinizde başarılar dilerim. Saygılarımla

Kimden: Kenan Ökten

CEVAP:
Sayın Kenan Ökten, dediğiniz gibi 3 arı kovanı alarak başlayın ve bulunduğunuz yere yakın arı kovanları olan birisinden alanız tabi bu yakınlık yine 5 km’den uzak olsun. Aldığınız arılar tekrar geri gitmesin ve masraf olarak bin lirayı bulmaz. Arılık için yerinizde güzel geç bile kalmışsınız zaman kaybetmeden yola koyulun.

Yorumları Göster

  • Hocam,eğer imkanınız varsa en az 10 adet almanızı ve kendi yörenizden bu işi bilen biriyle ve Nisanın ilk haftası teslim almanızı çünkü kıştan sağlam çıkma riski var.Benim tavsiyem budur

  • Arı yemini bende vermeyi düşünüyorum bir arıcı ağabeyim bundada mısır şurubu katıyorlarmış tv den duymuş doğru mu acaba sitelerinde katıksız diyor sizce verelim nedersiniz artısı eksisi ne olur eski arıcılar Teşekkürler.

    • İlhan Avcı, bu konuda kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Alıp incelemesi yapmak gerekiyor kesin konuşabilmek için.

  • arı kovanına en uygun yer nasıl tesbit edilir.birde kovan girisi günesın dogdugu yeremi bakması lazım

    • Güneye bakması en uygun olanıdır. Tabi sabah güneşi doğarken arı kovanları ilk ışıklarda vurursa iyi olur.

  • arıcı arkadaslar ben bundan sonra arı yemı verıyom cokda menmun oluyom yanı konya seker den aldıgım arı yemı

  • Sayın Kenan Ökten, dediğiniz gibi 3 arı kovanı alarak başlayın ve bulunduğunuz yere yakın arı kovanları olan birisinden alanız tabi bu yakınlık yine 5 km'den uzak olsun. Aldığınız arılar tekrar geri gitmesin ve masraf olarak bin lirayı bulmaz. Arılık için yerinizde güzel geç bile kalmışsınız zaman kaybetmeden yola koyulun.

Paylaş