2022 Yılı Bal Fiyatları

119
paket arı

Her yıl olduğu gibi bu yıl yani 2022 yılı bal fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Ülkemizin farklı noktalarından farklı bitki türlerine bal çeşitleri bulunmaktadır. Biz bu balların çeşitleri hakkında bilgi vererek hangi balın hangi yörede olduğunu ve balın fiyatı hakkında ortalama bir fiyat yazacağız. Sizlerde kendi yörenizden bahsederek balınızın fiyatını yazabilirsiniz.

Bizim yazacağımız fiyatlar genel olarak şekersiz ve doğal bal üretimi yapan arıcılar için geçerli olacaktır. Çünkü piyasada şekerin kilosundan daha ucuza da bal bulabilirsiniz ama nasıl bal olduğu konusunda bir şey demek yanlış olur. Son tüketici olarak olarak alıcıların düşünüp karar vermesi gerekiyor.
2022 yili bal fiyatlariPetekli Bal (Çiçek): Fenni arı kovanlarından üretimi yapılan petekli bal, peteğin satılması yöntemidir. İçerik olarak çiçek balıdır. Üretildiği yerde ne kadar endemik çiçekler varsa onlardan derlemektedir. Fiyatı: 200 TL
2022 yili bal fiyatlari 3
Süzme Çiçek Balı: Yine normal fenni kovanlardan elde edilen peteklerin bal süzme makinesi ile sağım yapılarak elde edilen ve daha sonra kavanozlara doldurup satışa sunulan baldır. Fiyatı: 250 TL 

Kestane Balı: Kestane ağaçlarının yoğu olduğu yörelerde üretimi yapılan bal çeşidi. Buradaki kestane balının kalitesi ise bölgeye göre ve arıların bulunduğu yerdeki kestane ağaçlarının yoğunluğuna göre değişmektedir. Süzme olarak satılır. Fiyatı: 300 TL civarındadır.
2022 yili kestane bali fiyatiKarakovan Balı: Bu bir bal çeşidi olmayıp üretim tekniğine göre değiştiğinden dolayı bunun hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. Eğer bal üretici doğal ve kaliteli bal üretiyorsa her türlü balı gözününüz kapalı alabilirsiniz. Karakovan balı olarak üretim yapan kişilerde bulunmakta olup, gerçekten doğalsa hakkı verilmeli ama karakovan balı altında tamamen şekeri basıp tertemiz bal çıkaran üreticilerde bulunmakta olup ve bu iki üretici arasındaki ayrımı yaparak gerçek ürünü almaya çalışın. Fiyatı: 250-300 TL arasında değişir.
2022 yili karakovan bali fiyatiYine bitki türünün üretildiği yere göre ay çiçek balı, lavanta balı, ıhlamur balı, keven balı, narenciye balı gibi üretilen bal türleri bulunmaktadır. Hangi tür ve çeşit bal alırsanız alın gerçekten bal üretici olan üreticilerden almaya çalışın. Özellikle internetten bilmediğiniz yerlerden bal almayın ve çevrenizdeki arıcılardan bal almaya çalışın. Eğer ille de nette bal alacaksanız firmayı ve siteyi iyice inceleyip öyle bal alınız. Yine bu yazının altında yorum üreticileri arayıp değerlendirebilirsiniz. 2022 yılı bal fiyatları hakkında bu şekilde bilgiler vermeye çalıştık.

Eğer üreticiysen sende aşağıya balın hakkında bilgi vererek telefon numaranı yaz yeni müşterilere ulaşabilirsiniz. Ürettiğin ürünlerin reklamını aşağıya yorum yaparak yapabilirsiniz.

paket arı
Önceki İçerikTürkiye’de Arıcılık
Sonraki İçerik2022 Yılı 47. Apimondia Dünya Arıcılık Fuarı
Subscribe
Bildir

119 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments