2018 Yılı Bal Sağımı

0
paket arı

Bu tarih itibari ile artık 2018 yılı bal sağımı işlemleri yapılmaya başlandı hatta bir çok yörede bal hasad çalışmaları bitti de sayılır. Tüm sezon boyunca çalışan siz değerli arıcılar final de herkes emeğinin karşılığını alıyor. Malesef ülkemizde bazı noktalarda emeğinin karşılığını alamadığı gibi var olan arıdan da olan arıcılarımız bulunuyor.

Arılarda bal olma durumunu bir çok etken etkilemektedir. Bunlardan bir kaçı; iklim, flora ve o sezonda bulunan yağışlara göre değişmektedir. Bir bölgeden çiçeklerin açma zamanında yağmur yağmaz iken diğer bir nokta hep yağışlı geçtiğinden dolayı orada arıdan bal alamayak aynı zamanda arıların temel balı bilen kalmamış olabiliyor. 2018 yılı olarak aynı durumu kestane balına gittiğimizde yaşadık. Kestaneden arı bal alamadığı halde aynı zamanda var olan arı mevcudu orada kaybettik. Ayçiçeğinden arı biraz kendini topladı.

Dünyanın en zor işi nedir diye sorsalar bal sağımı derim. Çadır içi sıcaklığı; 45-50 dereceyi buluyor. Rabbim bütün arıcıların emeğini boşa çıkarmasın az da olsa bu sene balımızı aldık çok şükür. Bu sene de süzme olsun ne diyelim Allahım olmayanlara da versin inşallah.

Aşağıda izleyeceğiniz video ki gibi bal sağımı yapıp ardından güçlü arılarınızı bölme isterseniz aynı şekilde yapabilirsiniz. Ama arıların güçlü olmasına ve 10 çerçeveyi baskın olmasına dikkat edin böldüğünüz zaman iki arıda zayıf olmasın. Eğer arınız 7-8 çerçeve arı varsa bölme yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Öyle olunca bu sefer iki arıda kışın kayıp veriyor. Bölme yaptığınız arıları da en zan 5 km uzağa götürmeyi unutmayın. Hazır ana arı verip kabul ettirdikten sonra şurup ve kek ile besleme yaparak arı mevcudunu kışa kadar artırabilirsiniz. Yine sorularınız olursa Yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.

paket arı
Önceki İçerik2018 Yılı Arılı Kovan Destek Başvuruları
Sonraki İçerikFethiye Arıcılık Kongresi
Subscribe
Bildir

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments