Arıların Üzerini Naylon İle Kapadım

4
31

SORU:
Arkadaşlar Giresun’dan yazıyorum ben arılarının üzerine naylon kapadım bir sorun olur mu? Nedir düşünceleriniz?

Kimden: Muhammet kurt

CEVAP:
Muhammet bey, konunuzla ilgili sizin sorunuza burada açılan bir soruda var. http://www.aricilik.com.tr/arilarin-uzerini-naylon-ile-kapadim.html yorumlar kısmını dikkatli bir şekilde okuyunuz lütfen

4 YORUMLAR

  1. Selamun aleykum.Allah kolaylik versin.Neylon kapamis olduginiz cok iyi.Ben 5 senedir hep naylon kapatirim.Resimde goruldigi kibi kapatmis olsaniz cok iyidir yani kovan kenarindan bir kac santim (her ikki tarafdan )yer kaldirarak kapatilmasi (onu ve ardindan).Sonra naylonin ustunden mutlak- sicak tutacak bir seylerde kapatmaniz gerek.

    • asla laylon ürtü kullanmayın derim yaz aylarında cuval kullanın kışın mevcut alt tabla kullanın laylon koyarak arıyı soguktan koruyom diye düşünüyorsunuz ama yanlış düşünüyorsunuz laylonda kimsal artıklar var arıyı hasta edersiniz ve aldıgınız balda kimyasal kalıntı olur hem laylon aşırı nemli yapar kovanı

  2. naylon terleme yapar ve küf oluşur.belki ağır kış mevsimi olan yörelerde rutubet yapmazsa olabilir ama tercih edilmeyecek örtü şeklidir. arılar eksi 30dereceye dayanıklıdırlar.üşürler düşüncesi yanlıştır.ağaç kovuklarında mağaralarda yıllarca arı kolonileri yaşarlar onların ısıya ihtiyacı yoktur.ilkbaharda yavrulatmak için daraltma ve ısıtma faydalıdır. bol bereketli seneler dileklerimle.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here