Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi
29 Ekim 2015 tarihinde eklendi.

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi

Ziraat bankasından arıcılık kredisi alacak olan işletmeler ve şahıslar için bazı bilgileri sizler ile paylaşmak istiyoruz. Ziraat bankası,  Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, asgari 50 adet arılı kovan ile üretim yapan veya arılı kovan sayısını 50 adet ve üzerine çıkarmak isteyen üreticilerine arıcılık kredileri vermektedir.

ziraat bankası arıcılık kredisi 1

Ziraat Bankası ile  Arıcılık Kredisi kapsamındaki Yatırım Kredileri Şunlardır;

1) Arılı kovan, polen kapanlı yeni kovan (boş), bal süzme makinesi, polen kurutma ve temizleme ile kek hazırlama makineleri alımı yapabilirsiniz.
2) 200 adet ve daha fazla sayıda arılı kovan ile gezginci arıcılık yapan üreticiler için jeneratör, güneş enerji sistemi, arıcı barakası veya karavan temini yapılabilir.
3) 100 adet ve daha fazla sayıda arılı kovana sahip ana arı üretimi yapmak isteyen arıcılara; ana arı üretimi için jeneratör, güneş enerji sistemi, en az 1.000 adet çiftleştirme kovanı/kutusu alımı ile arıcı barakası/ arıcı karavanı alımı hakkında.
4) Bombus arısı üreten işletmeler için bina yapımı ve tadilatı, raf sistemleri, ilgili alet ve ekipmanların alımı konusunda alabilirsiniz.
5) Diğer yatırım giderlerinin finansmanı sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi kapsamındaki Yatırım Kredileri kapsamındaki İşletme Kredileri Şu Şekildedir;

a) Arıcılık malzemeleri, şeker, temel petek,kek, ruhsatlı ilaç alımı ürünlerini alabilirsiniz.
b) Gezginci arıcılara işçilik dâhil arı nakliye giderlerini karşılayabilirsiniz.
c) Ana arı işletmeleri için; şeker, temel petek, kek alımı ile ana arı üretim malzemeleri alımı yapılabilir.
d) Bombus arısı üretimine yönelik ihtiyaç duyulan (polen, şeker, plastik kap ve ambalaj malzemesi gibi ) işletme giderlerini karşılayabilirsiniz.
e) Diğer işletme giderlerinin finansmanı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Ziraat bankası arıcılık kredisi alabilmek için bulunduğunuz il ve ilçelerdeki şubelere giderek hem bilgi alabilir hemde arıcılık kredisi alabilirsiniz. Aşağıdaki video da arıcılık kredisi hakkında bir sahne bulunmakta olup, izlemeyi unutmayın.

Bir önceki yazımız olan Anzer Balının Kilosu 700 Lira başlıklı makalemizde anzer, anzer balı ve anzer balının kilosu hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi Konusuna 17 Yorum Yapıldı
  1. orhan diyor ki:

    Aricilik belgesi olan aricilik kredisi alabilirmi
    Benim belgem ben alabilirmiyim var iyi aksamlar

    1. Admin diyor ki:

      orhan, tabi ki alabilirsiniz ama arıcılık kredisi için yazı içeriğindeki şartları karşılamanız gerekiyor.

  2. rustem diyor ki:

    arıcılk belgesi olmayan arıcılık kredisi alabilirmi

    1. Admin diyor ki:

      rustem, muhtemelen verilmiyor ama en son bilgi için ziraat bankası şubesine uğrayın çünkü diğer arıcılık hibelerinde aranan şartlar içesindeydi.

  3. serhat diyor ki:

    10 kovan arim var 50 kovan yapmak istiyorum birlik 30 kovandan asagi kayit yapmiyor nasi olacak bu is

    1. Admin diyor ki:

      serhat, tkdk nın hibe kapsamında projeleri ile 40 kovan üzeri başvurarak alabilirsiniz. Sitemizde bulunan arıcılık desteklemeleri kısmına bakınız.

  4. orhan diyor ki:

    Baya uzun oldu aricilik yapmiyorum ama belgem var

    1. Admin diyor ki:

      orhan, herhangi bir sorun olmaz.

  5. orhan diyor ki:

    Guvenlik olarak suan sigortali calisiyorum engel teskil edermi acaba bilginiz icin tskr

    1. Admin diyor ki:

      orhan, evet sigortalı olarak bir yerdede çalışsanız arıcılık kredisi alabilirsiniz.

  6. İbrahim diyor ki:

    Ben arıcılar birliğine üye değilim. Ama hem arıcılık yapıyorum hem de arıcılık belgem var. Arıcılar birliğine üye olmak uzun süre alıyor mu? Bir de arıcılar birliğine üye olursam, sonradan üye olduğum için krediden faydalanabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

    1. Admin diyor ki:

      ibrahim, sizden bir kaç tane evrak isteyecek arıcılar birliği ardından hemen üyle olabilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki il ve ilçe tarım müdürlüklerine uğrayarak daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

  7. ABDULLA diyor ki:

    Merhabalar ,

    Arıcılık yapmaya duşunuyorum ,belgem yok ,banka kredi veririm bana ?gezgin aricilik duşunuyorum ,sıfırdan başlıyacam ,daha once yapmıştım arıcılık ,bilgi için teşekkür ederim .

    1. Admin diyor ki:

      ABDULLA, arıcılık yapabilmek bazı şartları taşımanız gerekecektir ve kredi şartları ziraat bankasının en yakın şubesine uğramanızı tavsiye ederiz.

  8. SİNAN diyor ki:

    arıcılık yapmak isteyenlere bankalar daha büyük kolaylıklar sağlamalıdır.

  9. kadir diyor ki:

    Aricilik kursuna gittim belgem var aricilik yapmak istiyom kiredi kullana bilirmiyim

    1. Admin diyor ki:

      kadir, tabi ki arıcılık kredisi alabilirsiniz.