Şurup İle Bal Yapmak

Şurup İle Bal Yapmak
24 Temmuz 2015 tarihinde eklendi.

Şurup İle Bal Yapmak

Değerli ziyaretçilerimiz, aşağıdaki soru bir üyemiz tarafından şurup ile bal yapmak konulu olarak sorulmuştur. Nacizane cevaplarınız olursa yorum yaparak cevaplayabilirsiniz. Teşekkürler

İyi günler, ben kendim doğal aricilik ile ugrasiyorum ancak çevrede lokanta vs yerlerin talebi üzerine kovanlarimin yarısı ile seneye şeker balı üretmeye karar verdim ama yeterli bilgiye ulaşamadım.

Kimileri nisan da ve mayıs da 3 günde bir, haziranda arılar bal sezonuna girene kadar 2 günde bir ve arılar temmuzda bala girdiklerinde hergun invert şurup verilmesi gerektiğini ve burada amacın arı bala girmeden 3. Katın sonuna kadar kabartilmasi ve bal sezonunda arılar tüm citalari balla doldurana kadar çita verilmemesi olduğunu söylüyorlar. Eğer hepsi dolarsa çita verilmeye devam edilirmiş. Sordugum herkes bu sistemle bir kovandan en az 90-100 kg bal alabilecegimi söylüyor. Bu konuyu birde size sormak istedim.

1– Şurup verme sıklığı ne kadar olmalıdır?
Ustteki yazdığım sistem doğrumudur?

2– Surup ile bal yaptırmada ne zaman şurup verilmeye başlanmalıdır ?

3– Ari mevcudu cogaldiginda verilen surup miktarida arttirilmalimidir ?

4– Şurup ile bal yaptırmada kovan başı senede ortalama kac kg bal alınır ? Milletin dediklerine pek inanmak istemiyorum çünkü kovan başı 170 kg bal aldığını soyleyenler bile var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunun asıl linki: http://www.aricilik.com.tr/aricilik-forumu/24334/%C5%9Furupla-bal-yaptirmak

Şurup İle Bal Yapmak Konusuna 6 Yorum Yapıldı
  1. Seçkin Mazman diyor ki:

    Bal Arıları Şekerle hazırlamış olduğun şuruptan BAL YAPAMAZ Arkadaşım. Çıçeklerde bulunan Nektar özlerinden Bal yapar Arı. Bu hayalinden hem vazgeç hemde bir arıcının hile yollarına başvurmaması gerektiğini aklından asla çıkarma. Saygılarımla. Ziraat Mühendisi Zooteknist Seçkin Mazman/ Tarım Danışmanı

  2. Seçkin Mazman diyor ki:

    Bu arada şurubun arıya verilme gayesi ek besleme takviyesi içindir. Çünkü içgüdüsel olarak kendi için yapmış olduğu balı biz insanoğlu alarak yiyecek stoğunu azaltıyoruz. Doğal olarakta onu beslemek ićin ve böylece üremeye teşvik için Şurup karışımı veriyoruz. Saygılarımla…

  3. Seçkin Mazman diyor ki:

    Bu arada Sayın Arı Birliği Yöneticileri Abilerimiz, kardeşlerimiz; şu an ben ve benim gibi bir çok Tarım Danışmanı Zooteknist arkadaş boşta. Birliklerde çalışmak için büyük bir heyecanla sizlerden haber bekliyoruz. Sizlerdende öğreneceğimiz çok şey var. Arı Yetiştiriciliğini seven meslek aşkıyla tutuşan Zooteknistlereli devlet desteklemelerinden daha iyi yararlanmak için istihtam olanakları sunun. Birlikte daha güzel gelecek için. Saygılarımla.

  4. İbrahim diyor ki:

    Bu soruyu buraya bile koymaniz bence hata. Bunun adını koyamiyorum. Sahtekarlık mi desem kolaya kaçma mi desem ne desem.

  5. murat diyor ki:

    bana soruyorlar iyi bal nasıl anlaşılır bende karşıdaki insanın vicdanına kalıyor diyorum demek doğru diyormuşum ben kovan başı 5 kg bal alıyorum 40 -50 tl diyince fiyat fazla geliyor demekki az diyormuşum

  6. nurdan diyor ki:

    off off işte böyle düşünenler yüzünden çocuklarıma bal alamaz hale geldim.bir bahçem var iki kovan alıp çocuklarımın balını kendim yapmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.bu kadar sahtekar bir düşünce çok üzücü