Perone Arı Kovanı

Perone Arı Kovanı
19 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

Daha önce perone arı kovanı ismini duydunuz mu bilmiyorum. Bu kovan ile arıcının kovan en az müdahe etmesini ve arının yarı halde doğal ortamı ile yaşamasını sağlamaktır. Genelde bu tip kovanları yabancıların kullanıldığını gördük. Türkiye’de de zamanla bu tip kovanları göreceğiz. Aşağıda bulunan dosyadan perone arı kovanı hakkında her türlü bilgiye sahip olabilirsiniz. Türkçe çevirisini yapan arkadaşa sonsuz teşekkür ederiz.

Giriş Permapikültür Nedir?
Permapikültür arının doğada yaşadığı ortamlara ve kurduğu yuvalara en yakın biçimde arıcılık yapmayı düstur edinmiş metoddur. Perone kovanlarının kullanıldığı bu metodda arıların ihtiyacı olan 3 şey göz önüne alınmıştır:
Yeterince hacim,
Yeterince bal,
Yeterince huzur,

Bu üç gereksinimin sağlanması ve Perone kovanın tasarım özellikleri, güçlü ve hastalıklarla başa çıkabilecek, bağışıklık sistemi kuvvetli ve sayıca fazla bir arı kolonisinin gelişmesine yardımcı olacaktır. Bu koloni rahatlıkla varroa ve hastalıklarla başa çıkabilir ve kış soğuklarını kimyasal müdahele olmadan atlatabilir. Perone kovanı iki kısma ayrılmıştır. Arıların bölümü. Buraya arılardan başkası girmez. Kışlık stokları ve kuluçkaları buradadır. Arıcı burayı açamaz ve arıyı rahatsız edemez. Arıcının bölümü. Burası arıcının mükafatı olan bal stoğudur. Sezon sonunda bir kere hasat yapılır.

Bir önceki yazımız olan Karabuğday ve Arıcılık başlıklı makalemizde karabuğday, karabuğday ile arıcılık ve karabuğday tohumu hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Perone Arı Kovanı Konusuna 3 Yorum Yapıldı
  1. ozkan diyor ki:

    Ben Kolombiyada yasiyorum ariciliga yeni basladim sayilir oscar perone nin sisteminde arilar daha cok bal ve polen rahatlikla cikarilabilir balmumu da oyle fakat diger urunler cok zor burada arilardan zehir de cikariliyo ona da cok yardimci olur arilarin cok olmasi .bence 100 arisi olan bir kisi 30-40 kolonisini bu yonteme cevirip bal hasadini arttirabilir diger kovanlardan da diger urunleri cikarilabilir.

    1. abdulkadir diyor ki:

      anladigim kadariyla siz de perone kovan kullaniyorsunuz. gercekten varroa icin hic birsey yapmiyormusunuz. ayni zamanda anadolu ikliminde bu kovan ne kadar basarili olur sizce?

  2. osman karahan diyor ki:

    kovan ölçüleri ve kullanım şekilleri hakkın da görsel bilgiler alabilirmiyiz