Perone Arı Kovanı Resimleri

Perone Arı Kovanı Resimleri
19 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

Daha önce Perone Arı Kovanı ile ilgili olan yazımızı okumadıysanız okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü o yazımızda kovan ile ilgili daha fazla ayrıtılı bilgi mevcut olup ve bu kovanın yapımı ile bilgiler bulunmaktadır. Yine perone arı kovanı ile bilgiler vermeye çalışalım. Arıcılık yapabilmemiz için değişik bir kovan sitili olarak görünmektedir.

Arjantinli Oscar Perone, Permapikültür için kendi kovanlarını ilk yapmaya başladığında Langstroth kutularını kullanıyordu. Ve bu standardın dışına çıkmak istemiyordu çünkü bu kutular her yerde rahatça bulunabilmekteydi. Oscar Perone 40 yıllık arıcılık deneyimi ile “arı süper organizmasının” 280 litre civarında bir boşluğa yaz, kış farketmeksizin ihtiyacı olduğunu saptamış. Ancak bu yeterli boşluk olursa, süperorganizma kendi potansiyelini %100 kullanabiliyor. Langstroth kutuları ile 280 litrelik bir kovan yapmaya kalktığınızda yaklaşık 1,6 metre boyunda, ilk 3 katı derin kuluçka ve diğer ballık katlarının yarım kutulardan meydana gelmesi gerekiyordu. Lakin pek çok ülkede verdiği sunumlar sonucu bu şekilde kullanılmaya başlandı. Bu ülkelerden biri de Şili idi. Güney Amerikanın bu güzel ülkesi bir deprem felaketinde çok büyük hasarlara uğradı ve bu yüksek kovanların pek çoğu yerle bir oldu. Oscar Perone deprem sonrasında durumu farkedince Perone kovan modelini tekrar gözden geçirerek yeni bir kovan tasarladı. Aşağıda anlatılan bu kovan bu çalışmanın bir ürünüdür. Ayrıca geometrinin Altın Oran diye bahsettiği oranlama metodunu da kullanır. Bu kovan tamamı ile arının yararına düzenlenmiş ve arıcının kovana müdahelesi senede bir kereye indirilmiştir.

Bir önceki yazımız olan Anzer Balının Kilosu 700 Lira başlıklı makalemizde anzer, anzer balı ve anzer balının kilosu hakkında bilgiler verilmektedir.