Ocak Ayında Arı Keki Verilir Mi?

Ocak Ayında Arı Keki Verilir Mi?
29 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

SORU:
Ben kırıkkalede ikamet ediyorum arılarımda kırıkkalede kasım ayının başında 1 kg arı keki verdim acaba ocak ayında da verebilir miyim keki verdikten sonra havalar soğusa sıkıntı olur mu bazıları keki yedikten sonra su içmeye çıkar arılar soğuktan ölür diyor sizin fikriniz nedir. Not : Kırıkkale iklim olarak çok soğuk bir yer.

Yazan: ekrem muratoğlu

CEVAP:
Ekrem bey, eğer kasım ayında verdiyseniz kışın ortasında arıları açıp tekrardan kek vermek için rahatsız etmeyiniz. Verecekseniz bile dışarıda hava sıcaklığının 10 derece olması gerekiyor. Ocak ayından ziyaret belki şubat ayında sıcak günler olur o zaman verirsiniz. Tabi ki arılar kek yiyince su içmeye gideceklerdir o yüzden bu dönemde arılığa yakın su olmalı veya arılıklarda suluk bulundurunuz. Havaların biraz ısınmasını bekleyin.

Ocak Ayında Arı Keki Verilir Mi? Konusuna 4 Yorum Yapıldı
  1. Dursun NAR diyor ki:

    Ekrem bey, eğer kasım ayında verdiyseniz kışın ortasında arıları açıp tekrardan kek vermek için rahatsız etmeyiniz. Verecekseniz bile dışarıda hava sıcaklığının 10 derece olması gerekiyor. Ocak ayından ziyaret belki şubat ayında sıcak günler olur o zaman verirsiniz. Tabi ki arılar kek yiyince su içmeye gideceklerdir o yüzden bu dönemde arılığa yakın su olmalı veya arılıklarda suluk bulundurunuz. Havaların biraz ısınmasını bekleyin.

  2. mehmetakin diyor ki:

    5FUL CERCEVE ARIYA 15-20KILO BAL BIRAKTIYSAN KEK SURUP HICBISEY VERME.ARI SALKIMDAYKEN NORMAL TUKETTIGI YICEGIN ONDANBIRINI BILE TUKETMEZ.ERIK CICEK ACTlGINDA SURUP VER.1/1-YAVRU YAPAR.

  3. Şaban HAPELOĞLU diyor ki:

    Ben Rizede arıcılık yapıyorum arıların alt katında olan ballı çercevelerin bir kısmını aldım arıyı sıkıştırdım ilaçlı şurup verdim daha sonra Kasım ayında ilaçlı kek yaptım 750 kg bu keklerden kovan başı takriben3 kilo verdim her yıl böyle yapıyorum varova ilaçlamasınıda bilinçli yapıyorum altlarıdan almış olduğum ballarıda Mart ayı ortasında birer veya ikişer çerceve arıya veriyorum arı ırkım genelde kafkas kırmasıdır arıcı arkadaşlarlan görüş alışverişi yapmak isterim 05359572317

  4. çağlayan diyor ki:

    Arkadaşların genelde fikirlerine katılıyorum. Ancak; arıların açlıktan ölmesi söz konusuysa, çok soğuk havalarda olmamak şartıyla, kovanı fazla sarsmadan ve kovan kapağınıda fazla açık tutmadan , kek konulur ve hemen kapatılır. Arı suyu keki sıvılaştırmak için kullanır. Ilık havalarda bunu kovan içi terlemeden oluşan nemden sağlar. Kek arının açlığı haricinde erken ilkbaharda, kovan içi rutubeti arttırmadan ana arıyı yavrulamaya yönlendirmek, uyarmak amacıyla verilir. Sıcaklık 16-20 dereceye çıktıktan sorada 2 ölçü şeker, 1 ölçü kaynamış ve ılıklaştırılmış suyla hazırlanan şerbet verilir. En geç mayıs ayının ilk haftasından sonrada şerbet verme kesilir. Ancak zayıf veya bölünmüş kovanlarda çoğalıncaya kadar şerbet verilir. Selamlar.