Kışın Ortasında Arı Keki Vermek

Kışın Ortasında Arı Keki Vermek
29 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

İzleyeceğiniz bu videoda arıcımız arı kovanını kışın ortasında açıp arı keki vermeye çalışıyor. Aynı zamanda kışın ortasında olduğu gibi kar da arılarının üzerine yağıyor. Bu işlem tabi ki doğru bir teknik değil. Paylaşma nedenimiz ilginç bir arı keki verme yöntemi olduğu için sitemize koyma gereği duyduk. Doğru olan ise arılar kışın salkım halinde olduğu için fazla sarsmadan ve rahatsız etmeden kışı geçirmeleri sağlamak gerekiyor. Çünkü salkımda düşen arılar genelde ölür ve tekrar o salkıma çıkamazlar o yüzden havaların iyi olduğu zamanlarda arılara besin takviyesini yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Anzer Balının Kilosu 700 Lira başlıklı makalemizde anzer, anzer balı ve anzer balının kilosu hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Kışın Ortasında Arı Keki Vermek Konusuna 2 Yorum Yapıldı
  1. f.ahmet söylemez diyor ki:

    UYUYAN İNSANI DÜRTÜKLEYİP UYAN BAKLAVA YE DEMEYE BENZER.

  2. çağlayan diyor ki:

    Arkadaşların genelde fikirlerine katılıyorum. Arıların açlıktan ölmesi söz konusuysa, çok soğuk havalarda olmamak şartıyla, kovanı fazla sarsmadan ve kovan kapağınıda fazla açık tutmadan , kek konulur ve hemen kapatılır. Kek arının açlığı haricinde erken ilkbaharda, kovan içi rutubeti arttırmadan ana arıyı yavrulamaya yönlendirmek, uyarmak amacıyla verilir. Sıcaklık 16-20 dereceye çıktıktan sorada 2 ölçü şeker, 1 ölçü kaynamış ve ılıklaştırılmış suyla hazırlanan şerbet verilir. En geç mayıs ayının ilk haftasından sonrada şerbet verme kesilir. Ancak zayıf veya bölünmüş kovanlarda çoğalıncaya kadar şerbet verilir. Selamlar.