Kışın Arı Keki Versek Ne Olur?

Kışın Arı Keki Versek Ne Olur?
29 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

SORU:
Kışın içinde kovan açılarak kek versen ne olur verebilir miyim? Arıların aç olduğunu bilirsem kış içinde arı keki verebilir miyim verirsem ne olur?

Yazan: fevzi özgül

CEVAP:
Fevzi bey, sormuş olduğunuz soruya en güzel cevabı burada var. http://www.aricilik.com.tr/kisin-ortasinda-ari-keki-vermek.html ayrıca kışın kovanı açmak doğru değildir. Hele hele o izlediğiniz videoda ki gibi asla yapmayın.

Kışın Arı Keki Versek Ne Olur? Konusuna 4 Yorum Yapıldı
  1. Nejla Yolcu diyor ki:

    Fevzi bey, sormuş olduğunuz soruya en güzel cevabı burada var. http://www.aricilik.com.tr/kisin-ortasinda-ari-keki-vermek.html ayrıca kışın kovanı açmak doğru değildir. Hele hele o izlediğiniz videoda ki gibi asla yapmayın.

  2. çağlayan diyor ki:

    Arkadaşın genelde fikrine katılıyorum. Arıların açlıktan ölmesi söz konusuysa, çok soğuk havalarda olmamak şartıyla, kovanı fazla sarsmadan ve kovan kapağınıda fazla açık tutmadan , kek konulur ve hemen kapatılır. Kek arının açlığı haricinde erken ilkbaharda, kovan içi rutubeti arttırmadan ana arıyı yavrulamaya yönlendirmek, uyarmak amacıyla verilir. Sıcaklık 16-20 dereceye çıktıktan sorada 2 ölçü şeker, 1 ölçü kaynamış ve ılıklaştırılmış suyla hazırlanan şerbet verilir. En geç mayıs ayının ilk haftasından sonrada şerbet verme kesilir. Ancak zayıf veya bölünmüş kovanlarda çoğalıncaya kadar şerbet verilir. Selamlar.

  3. fevzi özgül diyor ki:

    bal hasadı yaptıktan sonra çıtaları poşetliyorum 1 ay sonra petek bala kurt düşüyor çaresi nedir

    1. Admin diyor ki:

      fevzi özgül, soğuk hava deposunda bekletin veya derin dondurucuda şoklatıp çıkarın olmayacaktır. O kurtlanma polenler vasıtasıyla oluyor.