Kar Altında Kalan Arı Kovanları

Kar Altında Kalan Arı Kovanları
17 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

Birbirinden güzel kış manzaraları ile birlikte arı kovanları  nasıl kar altında kaldıklarını görebilirsiniz. Arıcılık mesleğinde iki türlü işlem vardır. Yazın bal alabileceği meralara arıları götürmek ve buralardaki çiçek çeşitlerinde istenilen nektarı alıp o sezonu verimli bir şekilde geçirmektir. Bu şekilde bereketli bir sezon bittikten sonra yapılan iş kışın iyi bir yerde arıları geçirmektir. Genel itibari ile arıları kış bir şey yapmaz. Ama kuzey rüzgarlarına maruz kalan yerlerde arılar çok rahatsız olur hatta kolonini sönmesine bile sebep olabilir. O yüzden kışın karın fazla olmasından korkmayın. Çünkü arıya soğukta bir şey olmaz. Kışın uzun süre arılığa gidemediğimiz zamanlarda bazı kovanlar devrilmiş olup ve çerçeveler dışarı çıkanlar yazı görebiliyordu. Ve burdan anlıyoruz ki arı kovanları kışın altında kalması arılara zarar vermecektir.

Bir önceki yazımız olan Anzer Balının Kilosu 700 Lira başlıklı makalemizde anzer, anzer balı ve anzer balının kilosu hakkında bilgiler verilmektedir.