Kamyonun Kaportasına Giren Arı

Kamyonun Kaportasına Giren Arı
3 Ağustos 2015 tarihinde eklendi.

Kamyonun Kaportasına Giren Arı

Değerli arıcılar, uzun süre bir yerde sabit olarak kalan kamyona çevredeki arı kovanlarından çıkan bir arı oğulunun gelip bu kamyona girmesi sonucunda arıların nasıl bal yaptığını izleyeceğiz. Kamyon çok uzun süre kalmış olmalı ki, arıları bu şekilde çok bal yapmışlar.

Video kaynağı ingilizce olup, gerçek bir bal görüntüsü ile karşı kaşıya kaldığımız görmekteyiz. Çok ilginçtir ki, normal kovanda arıcılık yapsanız bu şekilde güzel bal yapmasını sağlamak zoru olurdu herhalde. Ama bu güzel canlı hayvanlar kendilerine bu şekilde güzel bir yer bularak eşsiz bir bal kaynağınıda meydana getirmişler.

Karakovan balı olarak aradağımız bal tam olarak bu şekilde bir baldır. Malumunuz ağaç kovuklarına arıların kendi başlarına giderek ilk buldukları ağaça giren arı oğulu bu ağaça yapmış olduğu hakiki ve muhlis bir bal yapıyorlar. Hatta büyük şehirlerde arılar yer bulamayın evlerin çatı aralarına girerek yine o güzel bal yapmaya çalışıyorlar. Bu şekilde arıların kendi başlarına gitmemesi için siz yine arılığınızın çevresine boş kovanlar koymayı unutmayın.

Bir önceki yazımız olan Arı Sokması başlıklı makalemizde arı sokması, arı sokmasına ne iyi gelir ve arı sokmasının belirtileri hakkında bilgiler verilmektedir.