Bu Soru Arıcılık Yapan Herkesi İlgilendiriyor

Bu Soru Arıcılık Yapan Herkesi İlgilendiriyor
23 Mayıs 2014 tarihinde eklendi.

Sayın arıcı abilerim kardeşlerim, ben 1 yıldır arıcıyım, kursada gittim, kursda hastalık yoksa ilaç vermeyin dediler. Fakat bu dönemde arıyı kışa hazırlayan bazı arıcı dostlar şuruba “Neo Teramisin” vb. ilaçlar katıp arıya veriyor. Bana sen neden vermiyorsun diyorlar, bende hastalık yok diyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, gerçekten bilgisi olanlar bu konuya bir açıklık getirirse çok iyi olur. Yanlış yapıp ballarımıza kalıtım biraktırmayalım.

Bu Soru Arıcılık Yapan Herkesi İlgilendiriyor Konusuna 6 Yorum Yapıldı
  1. Usta arıcı diyor ki:

    biz bu arıcılığı ılkçağ fikirlerınden kurtaramayacakmıyız Allah aşkına ! muhterem meslektaşım sen hasta olmadığın zaman ilaç içiyormusun? kaldıkı dedığin ilaç çok yüksek derecede bir antibiotik, hem arıların bünyesıne hemde o arılardan aldığın balı yiyen herkese zarar verecek bunu göre göre hala dedemizin kullandığı ilaçlardan vazgeçemedık maalesef, ilaç son başvuracağımız yöntem olmasını tavsiye ederım

  2. Zengin doğa diyor ki:

    bak kardeş bende 3 yıldır yapyorum bu işi ama kesinlikle varroa harici kesinlikle bir mücadele yapmadım sadece kendi balı ile besleniyor tavsiyem arılara şeker verip böle gereksiz işlerle uğraşma daha 1 kovan arım bile sönmedi sedece yiyeceğini iyi kontrol et arıyı sıkıştır vede ısınmasına yardımcı ol ben içine başa ve sona 2 cm lik strafor kullanıyorum dışınıda izocam ile örtüyorum nemden uzak kalmasını sağla

  3. Cengiz güler diyor ki:

    biz 5 yıldır sadece varoset yapıyoruz arılara. 3 gün arayla 4 defa körükle. Şuruba herhangi bir ilaç hiç kullanmadık arıların durumu gayet iyi. fakat bu mevsimde verdiğin şurubu arı yer. baharda bal olursada aç sırrını yesin . varova ilacınada geç kalmışsın biraz yapmadıysan hemen yap.

  4. Adem diyor ki:

    SAYIN KARDEŞİM,ŞÖYLE DÜŞÜN BAKTIĞIMIZ ARILAR EVCİLMİ?SEN ONLARA MÜDAHALEDE BULUNMAZSAN BALLARINI ALMAZSAN V.B SANIYOR MUSUNKİ ONLAR HAYATLARINI İDAME ETTİREMEZLER.?EMİN OL SENİN MÜDAHELELERİNE İHTİYAÇLARI YOK.ŞERBET NİYE VERİYORSU BALLARINI ALDIĞIN İÇİN. BİRDE KENDİ KEYFİNE POPULASYONLARINI ÇOĞALTMAK İÇİN. SEN VARİO MÜCADELENİN YAP, SIKIŞTIR,BAHARA AÇ KALMASINLAR GERİSİNİ ALLAHA BIRAK HİÇBİRŞEY OLMAZ. ONLAR KENDİ ANTİBİYOTİKLERİNİ İLAÇLARINI DOĞADAN BULURLAR HAYATLARINI İDAME ETİRİRLER.KURCALAMA HEM POLENDEN DAHA Yİ VİTAMİN DEĞERİ OLAN MADDE , PROPOLİSTEN DAHA İYİ ANTİBİTOYİK Mİ VAR? BENCE FAZLA. KURCALAMA HAYIRLI GÜNLER.

  5. mehmetakin diyor ki:

    GIDALARI ILACLARLA BOZDUGUMUZ GIBI ARILARI VEBALLARINIDA BOZMAYALIM ONLAR ISLERINI IYI BILIR.ORG.BIT ILACLARINDAN GERISI HIKAYE…AKVARARYUM YOKKENDE BALIKLAR YASIYORDU!!!

  6. Dilaver Ünler diyor ki:

    Arı Hastalıkları Yavru ve Ergin Arı Hastalıkları olmak üzere 2 ye ayrılır.Başta Varroa zararlısı olmak üzere zararlılarada yeri ve zamanında ilaçlama haricinde yetkililelere danışmadan arıya ilaç vermeyelim.