Arıcılıkta Para Var Mı?

Arıcılıkta Para Var Mı?
13 Kasım 2016 tarihinde eklendi.

Arıcılıkta Para Var Mı?

Bugün sizler ile acaba arıcılıkta para var mı konusu üzerine bir şeyler yazmaya çalışacağız. Yazdıklarımızın üzerine siz değerli yorumlarınız ile bizlere eşlik edebilirsiniz. Arıcılıkta hem para vardır hemde yoktur. Eğer arıcılık işinden anlıyorsanız ve bilinçli olarak yapabiliyorsanız arıcılıkta para var. Yok ben arıyı alayım bahçeye koyayım seneye bakarım diyorsanız yine para olur belki ama sayısal loto gibi bir şey olur. Ülkemizin genel olarak arıcılık durumu da budur. Ne demiş atalarımız, bakarsa bağ bakmaz ise dağ olur.

Arıcılıkta para var mı konusuna şu şekilde bir örnek vermek gerekebilir; örneğin, 5 kovan arı aldınız ve bahçenize veya bir tarlanıza bu arıları koydunuz. O yılda güzel mevsim iyi gitti arılarınız her birinden 20-30 kg bal aldığınızı varsayarsak hesabını siz yapın artık. Bulunduğunuz yere göre bal fiyatlarında farklılık olabilir ülkemizde en düşük hakiki balın kilosu 50 TL’dir. Tabi yine ülkemizde en büyük sıkıntı da pazarlama alanıdır. Mümkün mertebe balınızı ucuza kimseye kaptırmadan birebir parekende olarak satmaya çalışın lütfen.

aricilikta-para-var-mi-1Sonuç olarak, arıcılık işi tamamen para için yapılamaz. Belki bir esnaflığı para için yapabilirsiniz ama arıcılık öyle değil ki. Arıcılık işi biraz sevgi biraz aşk gerekir. Eğer arıları sevmiyorsanız ve onların kovanda çalışmasını izlerken sevk almıyorsanız ve tamamen paraya odaklanırsanız başarı oranınız çok düşük. Arıcılık bir hastalıktır. Sevgi ile bu işi yapacaksanız çok iyi paralarda kazanabilirsiniz. İlk kötü giden mevsimde yıkılmaz iseniz zengin olmamanız için hiçbir sebep yok. Biraz araştırma biraz ilgi ve en büyüğü emektir.

İlk başlangıç olarak bulunduğunuz il ve ilçelerde Halk eğitim merkezlerine giderek arıcılık kurslarına gidiniz. Orada tanıştığınız kişiler ile çevrenizdeki arıcılar keşfedeceksiniz boş vakitlerinizde bu arıcılara yardımcı olarak işi öğrenebilirsiniz. Daha sonra sizde bir yerden bir kaç kovan arı temin ederek öğrendiğiniz ve gördüğünüz bilgileri bu arı kovanları üzerinde gerçekleştirebilirsiniz. Sevmeye başladığınız zaman zaten arıcılığın para kazandırdığını göreceksiniz. Çünkü, en güzeli insanın sevdiği işi yaparak para kazanması değil mi? Durmayın hemen başlayın..!

Arıcılıkta para var mı konusu ile ilgili olarak düşüncelerinizi aşağıya YORUM olarak yazarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz.

Bir önceki yazımız olan Paket Arıcılık Nedir? başlıklı makalemizde paket arı, paket arıcılık ve paket arıcılık nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Arıcılıkta Para Var Mı? Konusuna 2 Yorum Yapıldı
  1. Mehmet uçar diyor ki:

    Öncelikle hiç bir iş sevmeden yapılamaz. önçelikle sevgi ve aşk şart. Arıcılıkta böyle.Arıcılık meslegine sıfır sermaye ile başladım.Ormanda agaç kovuklarında çıkmış ogulları takip edip, onları bularak 10 tane arı yaptım.Hatalarım yüzünden sekiz tanesini kaybettim.Ama yılmadım.Bahar mevsiminde bunların yanına yedi kovan arı satın aldım.Oyıl 23 kovana ulaştım.Bu şekilde macera başladı.Öyle bir dünyaki içine girdikce çıkasınız gelmiyor.Bir insan kendini tanımak istiyorsa önce arıyı ve onların dünyalarını tanıması gerektigini düşünüyorum.Orda ne cevher ustalarla karşılaştım.İşlerine akıl sır ermiyor.Yer yüzünde var olan bütün meslek dalları birarada icra edlmekte.Hiç birisi bir digerinin işine müdahale etmeden büyük bir özveri içerisinde işler yürütülmekte.Aksatan anında cezalandırılır.Kendim çalışmayı, planlı olmayı, temiz olmayı, düzenli olmayı velhasıl üretgen olmayı çok sevdigim için bu camiayla anlaşabilecegim kanâati oluştu. Başladık çalışmaya.Her yıl bırakın kazancını soframızdan gerçek balımız herdaim eksik olmuyor.Hele ögle yemeginde yogurtla bal buluşunca degme keyfine.Arıcılıkta ve arı ürünlerini üretmekte çok tatlı paralar kazandım.Kendimi her yıl yeni bilgilerle geliştirmeye çalıştım.Halada yenilemeye çalışıyorum.Sektör o kadar geniş bilgi içerigine sahipki.Durdugunuz an dökezlersiniz.En büyük sorunumuz ilçe tarım müdürlüklerinde yetişmiş kalifiye elaman olmayışı.Yetkili arıdan anlamıyor bana yön vermeye kalkıyor.Bu kurumlarda sadece arıcıların sorununu çözecek bir yetkili olması arzumuzdur.Tüketicinin bal konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmaması başka bir sorun.Son yıllarda televizyonlarda bu konuyla ilgili yapılan yayınlar artırılmallıdır.Tüketicilerin bilinçsizce tükettikleri ürenler insanlarımızı şeker hastası yada obezite rahatsızı yapmakta.Üzüldügüm en önemli husus, devletin kilikozu tatladırıcı yada şurup adı altında piyasaya sürmesi ne müsade etmesi.Bu şekilde piyasada arı tarafından hiç işlem görmemiş bal adı altında yogun şekilde satışlar yapılmakta. insanlarmızda bu ürünleri ucuz diye tüketmekte.Yetkililere mütemadiyen yazdım. yine yazacagım. ŞEKER VE OBEZİTE rahatsızlıgından bu milleti kurtarmak istiyorsak samimi olup bu ürünü piyasadan kaldırmalıyız.Yoksa daha çok canlar kaybedecegiz.Uzun lafın kısası arıcılık harika bir ugraş.Bu alemde insandan sonra üzerine ayet indirilmiş tek canlı.Biz arıcılara düşen,helâla haram katmadan dürüst çalışıp,kaliteli üretim yapmak.Çogu, piyasadan ucuz balları toplayıp faiş fiyatla müşteriye satan firmalarada, tüketicinin fazla itibar göstermeden gerçek bu işle ugraşan üreticilerinde oldugunu hatırlamalarını buralara yönelmelerini tavsiye ederek sözlerimi sonlandırırken tüm gerçek üreticilere selam olsun.KİLİKOZDAN BAL YAPIMINA HAYIR DEMEDİGİMİZ SÜRECE BAL GERÇEK DEGERİNİ BULMAZ. TÜKETİCİDE SAGLIGINA KAVUŞMAZ.

    1. Admin diyor ki:

      Mehmet uçar, güzel yorum olmuş, elinize sağlık.