Arıcılıkta İlkbahar ve Yaz Aylarında Yapılacak İşler

Arıcılıkta İlkbahar ve Yaz Aylarında Yapılacak İşler
19 Ocak 2015 tarihinde eklendi.

SORU:
Merhaba sorularım şunlar amatör olarak ilk baharda arıcılığa 2 kovan ile başlamak istiyorum. Arıları ayı saldırısından nasıl koruyabilirim. İlkbahar beslemesi hangi ayda yapılır ve kaç kere verilmesi gerekir. Petekleri hangi ayda vermem gerekir?

Kimden: Alper Aslan

CEVAP:
Merhabalar Alper Aslan bey, amatör arıcılık için kovan sayınız uygundur ama bu kovan sayısını 5 adet arı kovanına çıkarırsanız daha iyi olur. Çünkü, 2 arı kovanında olacak bir olumsuzluk sizi ümitsizliğe götürebilir ve arıcılık gibi güzel bir uğraştan uzaklaşmanıza neden olabilir o yüzden adeti artırırsanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Ayı saldırısı için piyasada satılan ayılar için elektrikli çitler var. İnternet arıcılık malzemeleri diye aradığınız zaman görebilirsiniz. Bu dönemde arıları besleyebilirsiniz tabi hava şartlarının iyi olmasına bağlı olarak arı keki veya invert şurup veriniz. Arı kovanında bulunan bal stoğuna göre arılarda beslemeye doğada nektar akımı gelmeye başlayana kadar devam edilebilir. Ama arının ihtiyaçı yoksa vermenizin bir anlamı yoktur. Bulunduğunuz bölgeden bahsetmemişsiniz bulunduğunuz bölgeye göre arılara petek ilavesi yapabilirsiniz. Arılar bütün çerçeveleri doldurduysa boş ham petekler verebilirsiniz. Arıcılıkta mevsimsel olarak yapılacak işler için http://www.aricilik.com.tr/kategori/aricilik-takvimi kategorimizi takip ediniz. İyi günler.

Arıcılıkta İlkbahar ve Yaz Aylarında Yapılacak İşler Konusuna 3 Yorum Yapıldı
  1. rasim ocaktan diyor ki:

    Ayıdan korkan arı edinemez.:)

  2. bayram diyor ki:

    Merhaba bir sepet arım var il defa hobi olarak başlamak istiyorum sepeti sanda aktarsam daha mı iy olur yoksa oğul mu alsam ne tavsie edersiniz ceşitli bilgi verenler var

    1. Admin diyor ki:

      Bayram bey, farketmez önemli olan arını sayıca fazla olması ve ana arısının yeni olması yeterlidir. Her ikiside erken ilkbaharda olduğu için iyi iş yapar.