Arı Yumurtası

Arı Yumurtası
6 Ağustos 2014 tarihinde eklendi.

arı yumurtasıArı yumurtası, arı peteğinin üzerinden bal arıları tarafından yani işçi arılar tarafından yapılmış gözlerlerdir. İşçi arıların gözleri küçüktür. Bu gözlere çitfleşmi ana arı tarafından yumurtalar bırakılmaktadır.

Petek gözleri büyük olan yerlerine bırakılan yumurtalar erkek arı gözleridir. İşçi arılara nazaran erkek arıların petek gözleri büyük ve geniştir. Ana arı tarafından petek gözüne dik konulan yumurtalar yaklaşık olarak 3 gün içinde petek gözünün tabanına yatar. Erkek arı, işçi arı ve ana arının yumurta süresi 3 gündür. Yumurta devresi biten arıların bir sonraki süreçi larvadır. Larva ile ilgili olan yazımızı bir sonraki yazımızda takip edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Arıcılığın Ekonomideki Yeri başlıklı makalemizde arıcılığın faydası, arıcılığın katkısı ve arıcılık hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Arı Yumurtası Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. tavlar musa diyor ki:

    kışın yaklışıyor arılarım iki kovan olduğu için köyde bırakmak zorunda kaldım
    onların bakımı nasıl olmalı topraklı evde nasıl bir yere koymam lazım evde yalnız 9 ay boyunca kimse olmıyacak
    besinlerini nasıl gidermeliyim