Arı Otundan Elde Edilen Bal Kalite Yönünden Nasıldır?

Arı Otundan Elde Edilen Bal Kalite Yönünden Nasıldır?
27 Aralık 2014 tarihinde eklendi.

SORU:
Arı otundan elde edilen bal kalite yönünden nasıldır? Kaliteli bal sınıfına girermi?

Yazan: ali arıco

CEVAP:
Ali bey, arı otu ile yapılmak istenen bulunduğu bölgenede çiçek nektarı olmadığı zaman bu süreçi arı otu gibi veya karabuğday tohumu gibi ürünlerler geçirtirek arıların bal yapmasını sağlamaktır. Ama kaliteli bir bal mıdır kosunu gelince bir balın kalitesi çiçek çeşitliliği ile eş değerdir. Ne kadar çiçek çeşidi fazla ise kalite o kadar artar. Hem bu arı otunu ekip hemde çevrede çiçek çeşitiniz fazla ise güzel bir ba elde edebilirsinz.

Arı Otundan Elde Edilen Bal Kalite Yönünden Nasıldır? Konusuna 2 Yorum Yapıldı
  1. Admin diyor ki:

    Ali bey, arı otu ile yapılmak istenen bulunduğu bölgenede çiçek nektarı olmadığı zaman bu süreçi arı otu gibi veya karabuğday tohumu gibi ürünlerler geçirtirek arıların bal yapmasını sağlamaktır. Ama kaliteli bir bal mıdır kosunu gelince bir balın kalitesi çiçek çeşitliliği ile eş değerdir. Ne kadar çiçek çeşidi fazla ise kalite o kadar artar. Hem bu arı otunu ekip hemde çevrede çiçek çeşitiniz fazla ise güzel bir ba elde edebilirsinz.

  2. Server diyor ki:

    Selamun aleykum.Biz bu sene 5 gektar ari otu ektik.Aslinda 5 senedir ari otuni ekiyoruz gecmis seneler bir donumden fazla yere ekmezdik.Ben bal kalitesinin cok cesit oldugini soyliye bilirim.Buni niye dayanarak soyliyorsun diyenler olur belki.Anlatayim.Ben ari otu sacilan tarladan 1 km otede bir kovan koydum. Ve balin kalitesini tad olarak cok cesitli oldugini soyliye bilirim.Ari otundan elde edilen bal dahada tatli oldugini soyliyebilirim.Elbetdeki insanlarada tattirarak bunlari soyliyorum.analiz yapmaya balimiz kalmadi onun icun analiz sonuclari nasil olur buni soyliyemem.Ama aldigimiz bal cok cabuk satildi.Satin alan musteriler mutlak o balinizdan verirmisiniz diye tekrardan alanlar var.Gelen sene 12 gektar yere sacmak icun yer hazirladik.Allah kismet ederse seniye analiz sonuclariile paylasirim.Ukrainada senelerdir ari otu yeken insanlarla konusdik onlarda balin kalitesini cok iyi oldugindan bahs ediyorlar.Bizim ulkede kara bugdayda cok ekilir ama balin iyi oldugini soyliyemem.Sonra verimide gektar basina 90-120 kilodir.Hesaplara bakildiginda bir 100 gektar karabuğday tarlasina 50 kovan ari koyarsaniz bir ay devaminda kovan basina 20 kilodan bal ala bilirsiniz.Bu hisaplanmis olan bilgiler.Sizlere kolay gelsin.