Arı Birleştirme Nasıl Yapılır?

Arı Birleştirme Nasıl Yapılır?
1 Şubat 2015 tarihinde eklendi.

SORU: 
Arıcılığa yeni başlıyorum arı birleştirme nasıl yapılır? Anlatabilirmisiniz? Arı birleştirme teknikleriyle ilgili video,yazı her tür bilgilerinize ihtiyacım var.

CEVAP:
Öncelik olarak arı birleştirme hakkında biraz bilgi verelim. Arı birleştirme bir kaç kovanı tek bir kovan altında toplamaktır. Burada toplama amaçımız, arı kovanımız zayıftır buradaki zayıflıktan kasıt 2-3 çerçeve bir arının olması o kavanı zayıf olduğunu gösterir o yüzden başka bir zayıf arı kovanı ile birleştirirsek güçlü bir arı kolonisi elde etmiş oluruz. Yada ana arısı olmayan bir kovanı ana arısı olan bir arı ile birleştirmek istediğiniz zaman bu yöntemi seçebiliriz.

Arı birleştirme teknikleri; gazete kağıdı ile birleştirme, elek teli ile birleştirme, un ile birleştirme gibi. Ama en pratik ve zahmetsiz birleştirme şekli koku ile birleştirme usulüdür. Bu birleştirme yaparken bazı arı kokuları kullanırsanız arıların birbirini kırmamış olur. Çünkü diğer arılar yabancı arıların kokusundan tanıyacağı için birbirlerini öldürebilirler o yüzden öldürmemesi için koku vb. ürünler kullanabiliriz. Arılar birleştirildikten sonra bir kaç gün beslenirlerse hiç kavga etmeden ortak yaşamlarına problemsizce devam ederler. Konunu daha iyi anlaşılması için videoyu izleyiniz.

Bir önceki yazımız olan Arıcılığa Nasıl Başlanır? başlıklı makalemizde arıcılığa başlamak ve arıcılığıa nasıl başlanır hakkında bilgiler verilmektedir.